Forse stijging vuurwerkschade Groesbeek

De vuurwerkschade in Groesbeek ligt dit jaar fors hoger dan voorgaande jaren. Volgens burgemeester Harry Keereweer liep de schade deze jaarwisseling op tot € 8000,-. Vorig jaar was dit nog maar € 1600,-.

De schade aan gemeente-eigendommen bedraagt € 6100,-. Het ging voornamelijk fout in de woonwijken, waaronder speeltuintjes. De meeste schade is op oudjaarsdag toegebracht. Keereweer gaf aan dat men er alles aan zal doen om dit volgend jaar te voorkomen. “Wij gaan evalueren hoe wij dat volgend jaar anders kunnen doen. Al die schade is ontstaan op 31 december, voordat de jaarwisseling plaatsvond. Overdag”, zei Keereweer. Tijdens de jaarwisseling 2011/2012 was de schade nog € 3200,- en een jaarwisseling eerder € 4200,-. De dalende trend is daarmee doorbroken.

Er is nog steeds veel discussie over vuurwerkoverlast, ook in Groesbeek. Vanuit Groesbeek zijn op www.vuurwerkoverlast.nl 113 meldingen van overlast binnen gekomen en in Berg en Dal 11. In Ubbergen en Millingen aan de Rijn stond de teller in totaal op zo`n 75 meldingen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 37 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Oma van Magriet Engelsma
Het schijnt een TRADITIE te zijn om elk jaar meer te vernielen. De schade voor de particuliere verzekeringen is dit jaar al 6 miljoen. Daar is niet mee gerekend de schade aan overheid en gemeente goederen . De extra politie en ziekenhuiskosten. De kosten van het opruimen van de troep. Die 6 miljoen is enkel en alleen particuliere verzekeringsschade. Schade die niet verzekerd was of niet opgegeven is daar ook niet bij opgeteld. Men spreekt nu al over een totale schade van meer als 110 miljoen. Waar hebben we het over. Dit is toch door niemand goed te praten Dit… Lees meer »
Otto

Hoe wil Harry Keereweer dit in 2014 voorkomen. Ik als rechtgeaarde burger heb diverse keren de Politie gebeld en zijn er nooit op een melding afgekomen.
Met de bezuinigingen die Rutte II doorvoert heeft onze Harry ook mee te maken, succes ermee.

Anne

We moeten verplicht en helm dragen in veel situaties, dragen een gordel in de auto, allemaal zeer goede maatregelen is in de praktijk gebleken.
Waarom wordt vuurwerk nog steeds wel toegestaan, de belastinginkomsten die er tegenover staan? Bern bang dat dit de enige reden is om tot nu toe niet in te grijpen.

Wanneer stopt deze levensgevaarlijke traditie. Niet aleen mensen raken er zwaar gewond of erger, ook de dieren zijn zwaar van slag. Bij ons zat tot gisteren een sperwer in de tuin die totaal versuft leek, het beestje heeft er erg lang gezeten.

de nachtboswachter.

ANNE ben het helemaal met je eens.zolang men er goed aan verdient zal het ook wel zo blijven.als je alle kosten berekent wat de schade en leed teweeg brengt.is het ook niet meer leuk.ook voor de dieren niet.

de grinspoes

gewoon doorgaan volgend jaar nog meer vuurwerk kopen! nu al zin in

ikke

Alleen domme mensen vinden vuurwerk leuk,iemand met verstand denkt door

Sprookje

Iedereen een gelukkig 2014 gewenst!!

Ik heb geen politie gebeld, maar de vuurwerkliefhebsters aangesproken.
Waarom?
Ik had mijn voorzorgsmaatregelen al getroffen: ons huisdier lag al als een dweil op de bank door de medicatie. Ja, het is een hond.
Met de vingers in de oren werd vuurwerk afgestoken, je zal er maar schade aan oplopen toch…? Het kruit zit nog steeds tegen ons raam…..
Antwoord:
Het is maar 1 keer Oud en Nieuw!
Is dat zo?

Achillessupporter

Alsjeblieft keh. Ik ben zelf iemand van net 20. Maar waar is dit voor nodig? Steeds meer domme asociale mensen op de wereld, dit gaat verkeerd. Denk aub na, denk aan de medemens. Zoals je zelf behandeld wilt worden, behandel zo ook de medemens. Ze maken het kapot voor anderen. De maatschappij is aan het verloederen. Sjonge jonge, om je voor te schamen. Echt waar!

Toontje

Het gaat op zoveel punten mis met een deel van de jeugd in de samenleving. De kern van de oplossing ligt niet in het verbieden van activiteiten, maar in de opvoeding (ouders neem je verantwoordelijkheid) en (indien jeugd toch de fout in gaat) in het veel te milde strafbeleid vanuit de rechterlijke macht.

Wielly

Geen belasting op benzine maar heel flinke op vuurwerk en afsteken van 23 tot 01 uur
Alle maal nog de beste wensen

Zeurpieten , wat is de volgende stap ?alleen biologisch eieren zoeken met pasen ? Vroeger deden wij het zelfde ! Hoorde we nooit iemand klagen !

Marco
We krijgen steeds meer een tweedeling in de maatschappij. Hoewel ik zelf vuurwerk onzinnig en enorm vervuilend vind hoeft het voor mij niet te worden afgeschaft. Het grootste probleem is de onnodige overlast, vernielzucht en vervuiling. Al het plastic en andere troep laten we gewoon achter op straat. ligt er nog vele jaren lang. kijk maar eens in het bos en de meer ‘ achteraf’ plaatsen. Asociaal gedrag. Ook bij de Zoma. Iedereen weet wat daar gebeurt en de daders zijn bekend bij naam. De gemeenschap draait voor de kosten op. Sorry maar het is gewoon tuig. Wat moet de… Lees meer »
klaas

ton toen was er vuurwerk nu is het hoe harder hoe beter en toen werd er niet zo veel vernield.en de gemeenschap kan nu dokken g.v.d.

groesbeekse

Alleen nog maar siervuurwerk verkopen geen knallers meer,is dat gezeik ook afgelopen.

Groesbeekse, van siervuurwerk kan je bommen maken als je het kruit eruit haalt, dus dit schiet niet echt op. Gewoon een algeheel vuurwerkverbod voor heel Nederland.
Hoeveel handjes van kinderen moeten er nog af en komen er blinden voor men in Nederland pas wakker wordt. Kinderen van 12 a 13 jaar lopen al met munitie !!!!

knalpiraat

Jullie moeten allemaal niet zo zeiken, het begint bijna een traditie te worden, om oude tradities de wereld uit te helpen. Laat iedereen gewoon lekker zijn ding doen. Wat ik iedereen kan aanraden is vooral het nederlandse vuurwerk in de winkel laten, want dat is toch niet mooi. Dus vooral lekker de zware knallers uit polen halen en deze modificeren met gasflessen voor een nog mooier effect. Met een dikke knal en 😉 de knalpiraat

de grinspoes

verbod komt er toch nooit hihi
volgend jaar weer lekker vuurwerk afsteken kan nu al
niet wachten!! 😉

grinspoes en knalpiraat, jammer dat jullie handjes er nog aan zitten. om te werken voor je geld zullen jullie ze wel niet nodig hebben.

knalpiraat mafkees.

knalpiraat

J hoe kun jij nou weten hoeveel ik werk.
Zelf zul je wel een uitkering trekken en daarom geen rooie cent hebben om vuurwerk te kopen.

wpDiscuz