Bloembollenactie Alpe d’Huzes goed voor € 700,-

Tussen Kerst en nieuwjaar is Groesbeker Wim Houben met bloembollen langs de deur gegaan voor Alpe d’Huzes. Het leverde hem € 705,21 op.

“De respons was overweldigend, Veel warme reacties gehad van veel mensen. Dat geeft me weer een extra steun in de rug. Groesbeek bedankt!”, aldus Houben tegenover DeGroesbeek.nl. Op 5 juni gaat hij de Alpe d’Huzes fietsen. Alpe d’HuZes is een Nederlands wielerevenement waarbij de Franse alpencol Alpe d’Huez een aantal malen achter elkaar beklommen wordt, om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn plan is om driemaal omhoog te fietsen, driemaal om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De strijd die door enkele familieleden van Houben, waaronder zijn vader, werd verloren.

De startdatum voor de inzameling van het streefbedrag, € 2500,-, was in november 2013. Tot op heden heeft Houben al € 995,21 opgehaald. Op zijn actiesite kan men geld doneren en wordt er door Houben zelf een blog bijgehouden. Daarop valt wat betreft de bloembollenactie het volgende te lezen: “Dat was me een actie als uit een boekje. Wat een geweldige opbrengst en een geweldige mensen hier in Groesbeek. Daags na de kerst begonnen, met de bolderwagen van Varkentjelief en de bloembollen van mijn sponsor langs de deuren. De eerste deur is het moeilijkst, zei mijn vader altijd. Dat klopte, maar die kocht meteen iets (…) Een hoop hoop gaat deze lente uit de grond komen in Groesbeek, een tapijt van bloemen zal stralen, en ik, ik ben diep geraakt door de gulheid van de mensen”.

Iedereen die interesse heeft kan Houbens belevenissen op de voet volgen. Donaties zijn uiteraard ook welkom: Actiesite Wim Houben (Alpe d’Huzes).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Wiki

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gadver...

Ik word hier zo moe van
Met de bolderwagen en bollen langs de deur.
Dan weer met oliebollen.
Dan lootjes voor de treffers jeugd.
De fanfare en konijnenbond.
Kinderpostzegels enz enz.

Gadver…

de nachtboswachter.

WIM HOUBEN ik wens je veel SUCCES met je actie moet toch lukken dit bedrag bij elkaar te krijgen zou mooi zijn als de middenstand ook een bij dragen zal leveren.goede actie .

Piet

@gadver,

Zo te horen heb jij dus niet zo veel over voor een goed doel!!
Weetje waar ik moe van wordt, van mensen zoals jou die commentaar leveren op mensen die moeite doen voor andere of een club. Je bent er vrij in of je hierin mensen steunt of niet, maar er zal toch geld voor deze mensen en clubs moeten komen dus wees blij dat zelf actie ondernemen en het niet allemaal uit een grote kas moet komen. Wim Houben ik wens jou heel veel succes met jou actie, ga zo door en zet hem op!!

Gadver...

Hoi Piet.

Inderdaad heb ik niet veel over voor goede doelen.
Zeker zolang de strijkstokken groter zijn dan de intentie.
Neem de organisatie van de Alpe d’Huzes als voorbeeld.

Groesbeker
Misschien is het handiger om iedereen zelf te laten bepalen aan wie men wat geeft? Persoonlijk koop ik de loten van De Treffers, de oliebollen van Germania en kinderpostzegels. De Alpe d`Huzes acties vind ik schitterend, dat mensen bereid zijn om meerdere malen tot het uiterste gaatje te gaan om geld op te halen voor onderzoek naar genezing van die vreselijke ziekte. Echter vind ik het wel onbegrijpelijk dat er juist bij deze organisatie dan weer een schandaal uit de hoek komt waarbij een flinke som geld weer verkeerd terecht komt. Wat ik vele malen erger vindt is de verkeerde… Lees meer »
de nachtboswachter.

JE wil niet weten hoeveel mensen er beter van worden die in dit soort landen de touwtjes in handen hebben en zelf genoeg hebben en de bevolking laten lijden.

Kruimeltje

Er zijn waarschijnlijk meer argumenten te bedenken om niets te geven dan wel iets te geven.
Ik geef aan iedereen die langs mijn deur komt wat. Dit noem ik solidairiteit, een houding die helaas langzaam dreigt te verdwijnen.
Samen voor elkaar, daar kan niets mis mee zijn, lijkt mij. Daarbij staat het iedereen vrij om daar aan mee te doen of niet.
Veroordeel echter de gevers niet, dat is bijna de omgekeerde wereld.

wpDiscuz