Brief aan raad over parkeerterrein Houtlaan

Het onlangs geplaatste onderbord bij het parkeerterrein aan de Houtlaan is nog steeds niet duidelijk. Dit stelt Koos Rauws, die een open brief aan de raad heeft gestuurd.

Onderbord_Houtlaan_2014_DGB
Het nieuwe onderbord.

Automobilisten discussiëren of de inrichting van deze parkeerplaats wel goed is. Als men het achterste gedeelte op rijdt staat er namelijk geen bord die het begin van een “normaal” parkeerterrein (bord E4) en het einde van de blauwe zone (bord E11) aangeeft. DeGroesbeek.nl publiceerde hier eind december nog een artikel over.

Naar aanleiding van deze klachten is er een nieuw onderbord geplaatst. “Dom” vindt Rauws het. “Helaas is onlangs toch een dom onderbord geplaatst met één zin die op meerdere manieren gelezen kan worden, maar het geeft niet aan dat er in deze parkeerzone ook parkeervakken zijn voor langparkeerders. Ongewild klopt dit ook. Alle auto’s die nu op P-Houtlaan buiten de parkeervakken met een blauwe streep staan, zijn in overtreding. Feitcode = mR 401. Dit kost de weggebruiker 90 euro + 7 euro administratiekosten indien de gemeentelijke BOA zich aan de RVW-regels houdt. Waarschijnlijk heeft de BOA de opdracht gekregen het langparkeren op het zuidelijk deel wél te gedogen binnen de “visgraten”. Parkeren aan de uiteinden van de visgraten (= onduidelijk) wordt weer niet gedoogd”, schrijft hij.

Overigens zijn er volgens Rauws voorbeelden waar ook nog op de gele bon de verkeerde feitcode “mR 397j” ( =parkeren buiten een met P-bord of P-tegel aangewezen parkeervak) werd genoteerd, deze parkeervakken ontbreken echter op het parkeerterrein aan de Houtlaan.

“Omdat binnen het gemeentehuis regels worden ingesteld, – uitgevoerd, – gehandhaafd en per bekeuring 25 euro aan de gemeente wordt uitgekeerd aan het einde van het jaar, is het van belang dat de gemeente uiterst zorgvuldig de P-Houtlaan inricht qua bebording. Een gemeente die hier lak aan heeft, toont arrogant gedrag”, vindt Rauws. Hij hoopt met de open brief dat er iets aan de bebording wordt gedaan.

Open brief aan raad over Houtlaan (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

NOU als je dan een bon krijgt laat je het voorkomen.en dan zal de officier van justitie de zaak separeren.maar je moet er wel foto-s van maken. als bewijs

weet ik veel

Gewoon de blauwe vakken op heffen en wie er parkeert en hoe lang maak toch niets uit op gelost

Koos Rauws

De kantonrechter en de officier van justitie zijn er om de gedragingen van de weggebruiker te beoordelen.

De gemeenteraad is er voor om de wegbeheerder (gemeente Groesbeek) zich te laten houden aan de uitvoeringsvoorschriften van de Wet BABW die over de bebording gaat.

Dan wordt het allemaal OK

Anne

Daar is toch geen woord Spaans bij.

Volkomen duidelijk zo.

De parkeerregels op dat veldje zijn op meerdere manieren uit te leggen, en zelfs de instructies zijn op meerdere manieren te interpreteren als gevolg van een ongelukkige zinsopbouw.

Dit moet duidelijker/eenduidiger kunnen.

wpDiscuz