[Video/Foto’s] Ramkraak Groesbeek: schoten gelost

Enkele gewapende mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd op de SuperCoop in Groesbeek. Zij wisten uiteindelijk te vluchten.


Ramkraak bij de Supercoop in Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Politie snel ter plaatse

Buurtbewoners werden wakker van glasgerinkel en belden direct de politie. Doordat er een surveillancewagen in de buurt reed was de politie snel ter plaatse. De daders waren nog binnen, maar kwamen binnen enkele seconden met vuurwapens naar buiten.

Schoten gelost

De politie heeft schoten gelost, maar er is, voor zover bekend, niemand gewond geraakt. De inbrekers sloegen vervolgens op de vlucht. Zij maakten daarbij gebruik van een snelle vluchtauto, waardoor de politie de achtervolging uiteindelijk moest staken. Er is daarna, tevergeefs, nog gezocht naar de daders en de vluchtauto.


Video: 112Groesbeek.

Onderzoek

De recherche was vrijdagochtend bezig met een groot onderzoek. De winkel is inmiddels gewoon geopend en de inbrekers hebben vermoedelijk rookwaar buitgemaakt.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Voor meer foto’s en het laatste nieuws over deze zaak verwijzen wij u door naar 112Groesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, 112Groesbeek, Politie.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 48 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Wat erg hoop dat ze hun pakken

Mike

Die politie kan ook niks, laseren in het bos kunnen ze wel. Lekker laf achter een boom staan en mensen bekeuren. Schieten kunnen ze niet eens, ze raken niet eens. Dan vervolgens vlucht de auto met de daders en die ontkomen ook nog! Ik snap uberhaubt niet hoe ze in hun auto kunnen komen als ze nog binnen waren.. En van buiten naar binnen de tijd hadden om in de auto te komen.

Gijp

Inderdaad een beetje raar, wel schieten op hun auto maar ze vervolgens niet achtervolgen en alsnog pakken! Mogen nooit kunnen ontsnappen toch. Ze zijn natuurlijk gelijk met het onderzoek begonnen, dat is ook veel belangrijker!

Groesbeker

Ik vind het ook vreemd dat de daders hebben weten te ontkomen simpelweg omdat hun auto sneller is dan die van de politie. Lijkt me geen handige ontwikkeling, en waarom wordt de A73 niet gewoon afgezet als men die kant op gaat?
Heli de lucht in en klaar.
Ik kan me dan wel weer voorstellen dat het ter plaatse niet uit de hand is gelopen, je zit immers in een halve woonwijk dus wie weet wat er had kunnen gebeuren..?

weet ik veel

Goed gedaan zou ij je als politie in je flikker laten schieten voor een pak sigaretten en een appel en ei is toch allemaal verzekerd

Hent

Weet ik veel dat is grote kwats, zo’n gaste moeten opgepakt worden of gewoon voor de flikker geschoten worden. Nu is t allemaal leuk gelukt dus op naar het volgende klusje, en dan is er misschien personeel bij betrokken.

sjaanwilslaan

Een beetje kortzichtig om de politie de schuld te geven. Wie weet hoe zwaar ze bewapend waren, en je kunt je je met een beetje gezond verstand (waar het hier een aantal duidelijk aan ontbreekt) afvragen of het `t waard is om in een woonwijk een (nog grotere) schietpartij te riskeren.
En wat die ontsnapping per auto betreft, we kunnen moeilijk elke politieauto vervangen door een audi a5 o.i.d., gezien de huidige financiële situatie van Nederland nietwaar?

Repelsteeltje

Waarom hebben ze de 2 uitwegen bij de Supercoop niet gelijk afgezet toen ze hoorde dat er een kraak gaande was? Leg er spijkermatten neer of blokkeer het met een aantal auto’s, dan waren ze waarschijnlijk niet weggekomen. Alhoewel je dan het risico loopt dat er een schietpartij gaat plaatsvinden..

De Kuier.

Bandieten komen beslist nog eens terug. De COOP blijft de prijzen verlagen. Wel overdag komen en normaal betalen.

kloeke

Ben het met mike eens eigenlijk…snap het ook niet.vooral het ceit dat ze nog binnen waren en toch zijn ontkomen. …schiet ze in de knie of tenminste die banden aan flarden schieten.en vanuit malden, gennep of cuijk de ontsnappingsroute blokkeren.en was er een heli? Dit lukt je in de usa niet…..

5 finger discount

Komt er dus op neer dat als je politie nodig hebt, je geluk moet hebben dat ze toevallig in de buurt zijn. Misdaad loont in Groesbeek.

Is toch mooi dat ze kunnen ontsnappen, als ze zien dat ik geen gordel draag, en ze draaien om. ff gas erop en je bent een hoop geld rijker.. je ziet dat het kan dus gewoon gas erop..

Mike, je zegt het zelf al “ik snap het uberhaubt niet”
Je snapt het zeker niet. Wat ben ik blij dat jij niet bij de politie werkt. Al die mensen stonden natuurlijk voor de ramen te kijken. Als de politie meteen het vuur had geopend hadden die gasten natuurlijk teruggeschoten, hoeveel gewonden of dode onschuldige burgers had dit gekost? De politie rijdt meestal in een VW busje of een Golf, dan heb je geen enkele kans tegen zo’n snellen auto. Denk voortaan na voordat je dergelijke domme opmerkingen maakt.

weet ik veel

Hent dat ga je krijgen als André werk goed koper doen en af pakken en de we korten waar je jaren voor werkt je moet toch aan geld komen

weet ik veel

Ww

weet ik veel

En als ze de daders pakken worden ze toch naar huis bestuurt men een bon kale kip kun je niet plukken

stekkenberger

weet ik veel.Dan hadden ze geen agent moeten worden,als ze hier al niet ingrijpen,wanneer grijpen ze dan wel in,hebben ze ook nog gevraagd aan die overvallers of ze hun 50 cent terug hebben gepakt voor het winkelwagentje dat ze gebruikt hebben.

kloeke

@j… waar is de politie dan voor? Ze hebben nog net geen escorte gekregen…die lui moet je stoppen!! Stel ze hadden op de vlucht 1 van je kinderen of ouders doodgereden, wat zeg je dan?

de nachtboswachter.
WAT een dom gepraat de politie krijgt op een nacht gemiddeld een 5 tal inbraak meldingen vaak vals alarm en je kunt niet de hele nacht een kogel vrij vest dragen.dus op het moment dat de politie aan komt.gaat men voorzichtig te werk dus men gaat al met het wapen in aanslag de ruimte binnen en als daders dan gewapend zijn kijkt men eerst goed rondt.en word over wogen wat het beste is vooral in een woonwijk dus men overweegt het risico daarbij als ze richting a 73 rijden kunnen ze in het bos ook al een plek hebben.en de… Lees meer »
weet ik veel

Als de politie agent dood was geschoten wat hadden jullie dan gezegd en zijn vrouw en kinderen achter waren gebleven de coop was morgen weer open gegaan snappe jullie dan niet je gaat je leven toch niet geven voor de coop

wpDiscuz