Nieuwe locatie Werkenrode Jongeren in Groesbeek

Met de ingebruikname van het pand aan de Haydnstraat in Groesbeek, beschikt Werkenrode Jongeren over een gloednieuwe locatie voor 26 jongeren, midden in Groesbeek. Tijdens de afgelopen kerstvakantie vond de grote verhuizing plaats.

De nieuwe bewoners zijn afkomstig van de Bijenkorf (link en rechts) op de terreinlocatie en van Amadeus, het pand aan de Mozartstraat in Groesbeek. Ze zijn 15 tot 24 jaar oud en hebben een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De jongeren hebben dagbesteding, volgen een AKA-opleiding of gaan naar school.

Eigen badkamer

In het pand aan de Haydnstraat beschikken de jongeren over uitstekende faciliteiten. Er zijn drie groepen. Alle jongeren hebben een kamer met eigen badkamer. Voorheen bij De Bijenkorf en Amadeus beschikten ze alleen over wastafel met koud water op hun kamer en deelden ze de badkamer. Op drie kamers van de uitstroomgroep bevindt een keukenblok. Bovendien hebben zij een eigen voordeur. Zo kunnen deze bewoners zich optimaal voorbereiden op een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Gerard: “Afgelopen week was de eerste week na de vakantie en was de nieuwbouw voor het eerst volop in bedrijf. Het was natuurlijk even wennen voor de jongeren en voor het team. Maar dat gaat zeker goed komen.”

In het voorjaar volgt de officiële opening. Wat er met de leeggekomen gebouwen Bijenkorf en Amadeus gaat gebeuren, is nog niet bekend.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Pluryn.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

DAT vindt ik mooi voor deze jongeren dat ze een plek hebben binnen deze woonwijk en hoop dat zich er ook meer thuis gaan voelen ik wens ze veel plezier en woon genot.

Johan

Goede investering voor de jongeren.
Na zoveel tijd had nu wel duidelijk moeten kunnen zijn wat er met de “oude” gebouwen gebeurt.

nachtboswachter

ZOU mooi als jeugdiger uit Groesbeek hier gebruik van konden maken tegen een schappelijke huurprijs als men nog niet weet wat men er mee gaat doen. Veel jongeren wachten op woonruimten en de huur prijzen liggen veel te hoog voor deze groep.

Realist

Inderdaad nachtboswachter. Ik vrees alleen dat de locatie meer geld zal moeten gaan opbrengen. Daar draait het steeds om.

de nachtboswachter.

REALIST daar ben ik ook wel bang voor vandaar je in GROESBEEK ook moeilijk aan woonruimte kunt komen er is wel woonruimte maar ze melken de jongeren wel uit schandalig wat ze vragen.

Realist

Tuurlijk doen ze dat nachtboswachter. De onkostenvergoeding van de bestuurders van Oosterpoort moet ook betaald worden. Zie het andere onderwerp op deze site.

wpDiscuz