[Video] Bidbook Special Olympics 2016 gepresenteerd

De colleges van Nijmegen, Wijchen en Groesbeek hebben op 9 januari 2014 op feestelijke wijze aan Special Olympics Nederland een zogenaamd ‘bidbook’ gepresenteerd in het stadhuis van Nijmegen.

Op 7 januari 2014 hebben de drie colleges het bidbook voor de Special Olympics 2016 vastgesteld. De Special Olympics is een sportfestijn van 3 dagen dat elke twee jaar wordt gehouden. Het is bedoeld voor mensen met een verstandelijke handicap, een cognitieve achterstand of ontwikkelingsbeperking. Het is een nationaal evenement. De drie gemeenten zien veel mogelijkheden voor het organiseren van dit bijzondere sportevenement.

Niet alleen het sportfestijn dient georganiseerd te worden, maar ook de opening en sluiting, nevenactiviteiten, overnachting en dergelijke. Bij het evenement worden ongeveer 2.500 sporters, 1.000 begeleiders en duizenden toeschouwers verwacht.

Impuls voor aangepast sporten in de regio

De Special Olympics kan een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van het aangepaste sporten in onze gemeente en de regio. Voor aangepast sporten is regionale samenwerking nodig om voldoende omvang en diversiteit in aanbod en vraag te creëren.

Om de Special Olympics in 2016 te mogen organiseren moet een bidbook worden ingediend bij Special Olympics Nederland. In juni wordt bekend waar de Olympics van 2016 georganiseerd worden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Video] Bidbook Special Olympics 2016 gepresenteerd

Reageren is niet toegestaan.