[Video] Bijeenkomst in Groesbeek over dierenleed

De Stichting Welzijn Grote Grazers vecht al vier jaar tegen uitmergeling “Grote Grazers “ in de Oostvaardersplassen in Flevoland. Op zaterdag 18 januari 2014 is er om 13:00 uur een bijeenkomst hierover. Locatie: Cafe De Post, Groesbeek.


Video: De Nieuwe Wildernix. Het tegengeluid van de biosfilm “De Nieuwe Wildernis”. Weblog GeenStijl berichtte in december nog over dit onderwerp.

De Oostvaardersplassen in Flevoland; een gebied van 6000 hectare, waarvan 4000 hectare moeras en water. Duizenden dieren waaronder edelherten, konikpaarden en heckrunderen leven op een klein gebied van 2000 hectare. “De dieren zijn ingesloten door hekken en hebben geen kans om verder te trekken. Door 20 jaar geen beleid te hebben gevoerd door Staatsbosbeheer konden de dieren zich voortplanten tot 4500 dieren. Het gebied is kaalgevreten en er staat nog een enkele boom”, zegt de stichting.

Met de Stichting zijn het veel dierenvrienden, dierenartsen, deskundigen en journalisten een doorn in het oog dat elke winter duizenden dieren bewust uitgehongerd worden. “Staatsbosbeheer wil niet bijvoeren in barre winterse tijden. De dieren hebben nergens beschutting en zijn overgeleverd aan enorme regenbuien (waardoor het gebied verandert in een zwarte blubber massa), felle oostenwinden, vorst en koude”.

Stichting Welzijn Grote Grazers stelt dat de winter van 2012/2013 aan bijna 2000 dieren het leven heeft gekost. “Uitgemergeld sterven ze een langzame hongerdood. Werken veehouders met superstrenge wetgeving en torenhoge boetes als het gaat om milieu- en dierenwelzijn, Staatsbosbeheer werkt kennelijk volgens andere richtlijnen als het gaat om verwaarlozing van dieren.”

In een poging een eind te maken aan deze onmenselijke praktijken is de Stichting Welzijn Grote Grazers in mei 2010 opgericht. De Stichting geeft uitgebreide informatie over dit dierenleed in bijeenkomsten. De komende bijeenkomst is op 18 januari in het dorpscafé de Post, in Groesbeek, vanaf 13.00 uur. Iedereen die begaan is met dierenwelzijn en natuur, is van harte welkom om de lezingen van deskundigen bij te wonen.

Ook Sjoerd Schaper, de maker van de “Nieuwe Wildernix” (zie video hierboven) is aanwezig en zal zijn film vertonen. Die film is het tegengeluid van de natuurfilm “De Nieuwe Wildernis”. De stichting noemt laatstgenoemde film een “propagandafilm”, omdat het geen juist beeld van de werkelijkheid geeft.

Na de lezingen is er ruimte om een discussie aan te gaan, suggesties aan te dragen en te overleggen wat er kan en moet. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Café de Post
Molenweg 5
6561 AG Groesbeek

Meer info (en een petitie) op www.stichtingwelzijngrotegrazers.nl en www.stophetleed.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Stichting Welzijn Grote Grazers

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ikke

Kan er door mijn werktijd helaas niet zijn maar steun dit initiatief. Dierenleed veoorzaakt door een speeltje van een overheid.

de nachtboswachter.

OVER dit dierenleed heb ik al eerden geschreven in het GROESBEEKS WEEKBLAD DE GELDERLANDER TV GELDERLAND kom er straks op terug moet op tijd in het bos zijn.

Toon

Als dierenbezitters zo met hun dieren omgaan worden ze flink beboet en worden ze aan de schandpaal genageld,deze worden op de mooiste momenten gefotografeerd en gefilmd maar in deze tijd van het jaar moeten ze sterven van de honger het is compleet dierenleed de populatie grote grazers is veel te groot,als je dan voor dierenwelzijn en natuur wil zijn horen hier geen hekken omheen gooi het terrein open zodat de dieren elders hun voedsel kunnen zoeken deze dieren zitten als het ware in `n gesloten kooi zonder beschutting en sterven in grote getale aan `n vreselijke dood.

de nachtboswachter.
DAT het beleid bij Staatsbosbeheer niet klopt daar ben ik al langer achter en bij natuur monumenten kijk maar om je heen project heidenrijk de massale kap van onze bossen onder het mom van bescherming van de gladde slang nonsens en het mooier fietspad dat men wil aanleggen nee roept men dan rijdt men die slang dood maar gelijk schiet men de herten en reen en die paar wilden zwijnen af die er nog lopen om maar gelijk met de deur in huis te vallen de KONINKPAARDEN die bij DE GELDERSE POORT als de GROENLANDEN rondt lopen rijp zijn voor… Lees meer »
de nachtboswachter.

GROEN LINKS ga ten strijden tegen de bomen kap en tegen dieren leed.

wpDiscuz