Gemeente Groesbeek schikt met krakers Hoenderberg

De gemeente Groesbeek gaat de kosten (rond de € 15.000,-) van de ontruiming bij de Hooge Hoenderberg niet op de krakers verhalen. Op basis van een geaccepteerd schikkingsvoorstel zijn de juridische procedures beëindigd.

Hoenderberg_krakers_spullen_DGB
De zaak “Hooge Hoenderberg” is afgesloten. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Ontruiming legaal, veel bezwaren ingediend door krakers

De reden hiervoor is dat er door de krakers bezwaarschriften en negen WOB-verzoeken zijn ingediend en dit veel kosten voor de gemeente met zich mee brengt. Krakers zijn het niet eens met de werkwijze van loco-burgemeester Sjaak Thijssen wat betreft de ontruiming van het landgoed. Thijssen zette de ontruiming in augustus door, ondanks een bevel van de rechter om deze te staken. De ontruiming bleek uiteindelijk legaal en dat de groep slechts drie kwartier kreeg om het terrein te verlaten was volgens de rechter in deze situatie ook terecht.

Thijssen: “Niet verantwoord om te stoppen”

“Op het moment dat er ontruimd werd en er een situatie ontstond die door de bezetters zelf gecreëerd is, vond ik het niet verantwoord om een paar uur te stoppen en af te wachten wat er zou gaan gebeuren. Als loco-burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de mensen ter plekke en voor de situatie die dan zou ontstaan”, zei Thijssen eerder. Ook de politie adviseerde Thijssen om de ontruiming door te zetten.

Hoge kosten door bezwaarschriften en WOB-verzoeken

Er zijn door de verschillende bezwaarschriften en verzoeken dusdanig veel kosten gemaakt, dat de gemeente heeft besloten niet nog meer gemeenschapsgelden uit te geven om haar gelijk te halen. De waarde van de roerende zaken die in het kader van de toegepaste bestuursdwang zijn meegevoerd, is volstrekt onvoldoende om de gemaakte kosten te dekken.

Container met hennepplanten

Er is één container met afval en hennepplanten afgevoerd. De in beslag genomen caravans kunnen door de krakers worden afgehaald. De bezwaarschriften en WOB-verzoeken worden nu ingetrokken.

Info aan raad over besluit gemeente (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Evaluatienota Raad

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 57 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

En weer smijt deze wethouder met een boel poen. Dat is toch alweer vlug een paar euro per belastingbetaler, want bij deze kosten blijft het niet. Er zijn advocaatkosten gemaakt, kosten voor opslag van de krakersspullen. Hij had gewoon kunnen wachten tot dat de winter inviel, dan waren ze vanzelf en dus gratis vertrokken.

Anne

Onbegrijpelijk, dat de wettelozen in dit land altijd weer winnen, in welke situatie dan ook.
Voor de gewone trouwe belastingbetaler ligt dit helaas anders.
Hoezo worden burgers boos, politici doen maar raak, uitleg geven doen ze niet of incorrect en/of onvolledig.
Het wachtgeld is wel een zekerheid.
Wordt hier zo boos van, zo ongelofelijk boos.

klaas

en weeeeeeer geld van de gemeentschap. lekker gemakelijk.

stom

Alweer 15,000 euro naar de knopen 🙁

de nachtboswachter.
NOU SJAAK dat was echt geen goede zet. MAAR of je er van geleerd hebt betwijfel ik je zou eerst eens goed in het wetboek hebben moeten kijken of het juridisch ook goed zat ik betwijfel het wat ik heel raar vindt is burgemeester keerweer was met vakantie naar Frankrijk het lijkt er op als of hij heeft willen zeggen knap jij die zaak met die krakers maar op het lijkt er duidelijk op dat hij het zelf niet aan gedurfd heeft. Maar ja politiek verloopt niet altijd eerlijk.in Groesbeek niet geheimen vergaderingen achter kamertjes politiek we hebben toch niks… Lees meer »
Peter S.
Ik heb persoonlijk de zaak Hoenderberg vanaf begin goed gevolgd. Het heeft er alle schijn van dat Sjaak Thijssen uit persoonlijke overwegingen heeft besloten de krakers op omstreden wijze te verwijderen. De handhaver van onze gemeente heeft de krakers aangegeven ook niet eens te zijn geweest met de wijze waarop de ontruiming in gang is gesteld. Sjaak Thijssen heeft 15000 euro over de balk gesmeten omdat hij naar eigen zeggen daar elke Zondag hard liep en het kamp een rommeltje vond en dit allemaal zonder de zaak eerst door het democratisch gekozen college te laten bekijken. Sjaak Thijssen: ‘Op de… Lees meer »
Sisi

Wil jij Groesbeek ook failliet, STEM SJAAK THIJSSEN!!!

stom

Nou ik weet al waar mijn stem heengaat,woord hier onderhand strontziek van ,en wij kleine burgers moeten het weer rechttrekken,Da verhoging da verhoging

Lookkoek

De ontruiming was toch legaal en de korte tijd die ze kregen het terrein te ontruimen vond de rechter voldoende. Wat mis ik precies? Die € 15.000,– kosten haal je m.i. nooit binnen toch?

Otto
Trots als een pauw was Thijssen toen hij na zijn politionele actie met applaus werd onthaald op het Gemeentehuis. Zijn gezicht glom van vreugde en tevredenheid. Had hij niet mannelijk en stoer gehandeld toen hij even op de winkel mocht passen? Hij, als loco burgemeester, had dat stelletje ongeregeld een lesje geleerd. Hoezeer moet hij zich nu schamen? Onrechtmatig gebruik van bestuursdwang, onnodig politie geweld, onrechtmatig ontvreemden van eigendommen van anderen, niet voldoende naleven van de zorgplicht ten aanzien van die goederen (drie maal ingebroken en vernielingen aangericht), machtsmisbruik en verspilling van algemene middelen. En het gaat om meer dan… Lees meer »
de nachtboswachter.

SJAAK ZAND ER OVER.

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter ik vind dat zand erover niet kunnen. Sjaak is een kundig wethouder, er worden inderdaad nogal wat fouten gemaakt de laatste tijd, Dit heeft echter niet alleen met Sjaak te maken, dit doet gewoon de arrogantie van de macht. Sjaak vindt die steun van de coalitie hoe dan ook toch wel, daar ligt de bron van de fouten. Hoe noemen ze dat ook alweer, werkblind toch? Raad van Groesbeek het is hoog tijd voor dualisme.

Klaas

Weg met thijssen

student

De krakers hadden weg moeten blijven dan had het ook niks gekost laat ze er maar voor werken voor die €15000 als ze kunnen kraken kunnen ze ook werken

Mike

Laat thijssen dit maar uit zijn eigen zak betalen, 15000 euro daar had je veel mee kunnen doen. Laat ze maar wat in de jeugd investeren. (subsidies op Kickboks ofzo) Nee ze gooien liever 15000 euro in de put! Ik betaal helemaal nergens meer voor, KUT GEMEENTE.

Sisi

Beste student,
Jij weet hoe het voelt.. met je studieschuld! Jij moet straks aan de bak om je studieschuld afbetalen!

Boskraker Tim

Wij waren gewoon vrijwillig weggegaan als we daar de tijd voor hadden gehad!

P.S Een container vol met hennepplanten!! Was het maar waar!! daarmee hadden ze makkelijk de kosten kunnen betalen:P

student

Sisi is al bijna af betaald

de nachtboswachter.

NOU hans soms kan ik je ook niet in schatten. ZAND er over wat is daar nou mis mee. Schoon schip maken dan. Hans soms kan ik geen hoogte van je krijgen nu noem ik het maar politieke slijmtaal.

Ik ga ook kraken

wpDiscuz