Facebook-hype “Be Like” bereikt Groesbeek

Gebruikers van Facebook hebben het vast al gemerkt: de ene na de andere “Be Like”-pagina verschijnt op Facebook. Ook Groesbeek moet er nu aan geloven.

Groesbekers_be_like_hype_3_DGB
Voorbeeld van een “Be like”-afbeelding over Groesbeek. Afbeelding: Groesbekers be like (Facebookpagina).

Be Like

Met de afbeeldingen en het onderschrift die op de pagina verschijnen (meme’s genoemd) worden herkenbare situaties op humoristische wijze weergegeven. Hierdoor is goed te zien hoe de makers van de afbeeldingen denken over de groep waar het om gaat. Voor de oorsprong moeten we waarschijnlijk naar Amerika, waar succesvolle pagina’s als “Nigga’s be like” (2,2 miljoen likes) in 2012 zijn opgestart.

Hype in Nederland

De hype begon enkele weken geleden in Nederland. Na het opstarten van “Tattas be like”, (Tattas is straattaal voor kaaskop, red.), waarin Nederlanders vanwege hun typische gewoontes op de hak worden genomen, zijn andere dorpen en steden begonnen met hun eigen Facbookpagina.

Groesbekers_be_like_hype_DGB

Groesbekers be like..

De Groesbeekse Facebookpagina, die vrijdagmiddag is opgestart, telt op het moment van schrijven, 14:30 uur, zo`n 90 likes en groeit snel. Om 20:00 uur stond de teller al op bijna 350 likes. De afbeeldingen, en in sommige gevallen de daarbij horende zelfspot, zullen voor Groesbekers heel herkenbaar zijn. Dat is ook het concept van “be like”-pagina’s; bekende plekjes en gewoontes van de bevolking staan centraal.

Afbeelding maken?

Zelf een afbeelding maken? Dat is eenvoudig. Klik op deze link en upload een afbeelding die voor Groesbeek herkenbaar is. Bij “top text” moeten de woorden “Groesbekers be like” staan en bij “bottom text” de grap. Of gewoon de waarheid…

Groesbekers_be_like_hype_2_DGB

FacebookLogo_DG1 Like “Groesbekers be like” op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, FacebookTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Dat is andere koek. We zijn gelukkig ook niet allemaal het zelfde.

de tuinkabouter

Gelukkig niet nachboswachter. Ik moet er niet aan denken.

Fortuna007

Maar “je komt uit Groesbeek als…” is ook een heel goede site bij Facebook. Er zijn al bijna 2200 leden 😉

Kruimeltje

DE GROESBEEK BE LIKE
WE KUNNEN ZEIKEN ALS DE BESTE

de nachtboswachter.

NOU Kruimeltje dan ben jij wel het voorbeeld als ik jou reacties soms zie op de GROESBEEK.

Kruimeltje

Nachtboswachter, laat ik nu al jouw waardevolle bijdragen zijn vergeten. Stom van mij dat ik de waarde van al je constructieve berichten uit het oog ben verloren.

de nachtboswachter.

KRUIMELTJE blijf je mening vooral Berichten op deze site.DE intolerante mensen die zich ergeren gebruiken hun verstand ze zijn niet verplicht om je Berichten te lezen.

wpDiscuz