Inwoneraantal gemeente Groesbeek daalt licht

Het bevolkingscijfer van de gemeente Groesbeek is afgelopen jaar wat afgenomen. Telde de gemeente Groesbeek per 1 januari 2013 in totaal 19.014 inwoners, per 1 januari 2014 is dat 18.988 inwoners. Het inwoneraantal zit daarmee op het niveau van 1 januari 2009.

In 2009 en 2010 daalde het inwoneraantal van 18.984 naar 18.871. Dit was tegen de verwachting van de gemeente in, omdat zij dacht dat het aantal door de realisatie van nieuwbouwprojecten juist op zou lopen. In 2011 en 2012 was er weer een stijging van het aantal inwoners. De afname in 2013 komt vooral door het vertrek uit de gemeente van de (ruim 30) bewoners van Schoonoord aan de Kerkstraat.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
D'n streipens

Mooi houden zo! Ben blij dat we in ons mooie groesbeek niet van die overvolle flats hebben en onze eigen identiteit houden! Wat betaalbare starterswoningen zou nog wel mogen;) gruusbek bove

de nachtboswachter.

Dn streipens deel je mening en als ze nou nog van het bos af blijven die uit den vreemden dan is het helemaal goed met hun gekap in onze mooier bossen.

henk

volgend jaar komen er anders weer heel wat inwoners bij die hos allemoal stads proate. ooyse, millingse, beekse, kekerdomse leutse, berg en dallers, da worre allemoal grusbekse, jammer genoeg. mar hopelijk worre wej gen berg en dallers.

www.hanspeters.eu

Wat echt interessant aan deze cijfers zou zijn, is een overzicht van de leeftijdsopbouw. In welke leeftijdsgroepen buiten Schoonoord zijn ze Groesbeek uit getrokken. Ik heb inderdaad het idee dat er weinig nieuwbouw is voor jongeren, starters en ben bang dat die hun heil elders gaan zoeken.

de nachtboswachter.
NOU hans dat pand dat recent aan de groes Beekseweg is af gebrand daar verbleven er al 4 uit GROESBEEK plus diegene die elders in de stad verblijven het zijn ook allemaal jongeren die in Groesbeek geen woonruimten konden vinden om dat het te duur was schandalig hoe men in Groesbeek om gaat met winstbejag op het verhuren van woonruimten ME HEER VAN DE DOELEN is het voorbeeld om maar iets te noemen zijn SPEELGOED was niet meer winstgevend en bouwt er appartementen maar de huurprijs is weer niet voor de gewone jongeren en zo zijn er meer POLITIEK VAN… Lees meer »
groesbeker

In het pand van van der doelen wonen alleen maar jongeren onder de 30. En is heel mooi. Deze mensen zorgen juist voor betaalbare appartementen voor starters

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter, woning toewijzing is geen punt voor op de politieke agenda. Woningtoewijzing is aan de verhuurders en gestuurd door een ondemocratische instelling genaamd Stadsregio. Ik ben bij verschillende avonden van die club geweest, in ieder geval voor wat betreft woningtoewijzing iedere keer als enige. Je kan die instelling niet wijs maken dat, iemand uit een dorp als Groesbeek, liever niet in de Waalsprong of het Waalfront woont. Nijmegen en Arnhem hebben nu eenmaal de grootste stem in deze club. De vertegenwoordiger van Groesbeek in deze club is tevens onze burgemeester.

wpDiscuz