Tijdelijk logo nieuwe MUG-gemeente

De nieuwe MUG-gemeente gaat vanaf haar start op 1 januari 2015 een jaar lang het huidige herindelingslogo als gemeentelogo gebruiken.

Logo_MUG_DG1
Het huidige logo wordt een beetje bijgesteld.

Normaal gesproken krijgt een nieuwe gemeente een nieuwe huisstijl, waar een nieuw logo deel van uitmaakt. Maar bij de aanvang van de MUG-gemeente is de nieuwe gemeentenaam nog niet definitief vastgesteld. Een definitieve gemeente-huisstijl kan dus nog niet ontwikkeld worden. De Stuurgroep Herindeling heeft daarom besloten in 2015 het herindelingslogo aan te houden. Vanaf januari 2016 eindigt deze overgangssituatie en krijgt de MUG-gemeente een hele nieuwe huisstijl.

Definitieve naam – nieuw gezicht en uitstraling

De nieuwe huisstijl wordt dus pas na de definitieve vaststelling van de gemeentenaam ontwikkeld. Deze vaststelling vindt naar verwachting begin 2015 plaats. De nieuwe gemeenteraad bepaalt dan definitief de gemeentenaam op basis van de uitslag van een raadgevend naamgevingsreferendum. Op 19 november 2014 mogen inwoners van de drie MUG gemeenten naar de stembus om hun voorkeur voor de naam Berg en Dal of Groesbeek uit te spreken. Omdat de wet voorschrijft dat de nieuw gekozen naam pas vanaf januari 2016 mag gaan gelden, zal ook een nieuwe huisstijl pas vanaf die datum ingevoerd kunnen worden.

Zo praktisch mogelijk

Uiteraard krijgen in het overgangsjaar 2015 enkel de hoogst noodzakelijke huisstijldragers (zoals briefpapier, enveloppen en bijvoorbeeld de gemeente website) het herindelinglogo. Het wagenpark, gemeentehuis en de bebording worden pas in de definitieve situatie, in 2016, gefaseerd meegenomen in een heel nieuwe huisstijl.

Het huidige herindelingslogo wordt nog wel enigszins bijgesteld. In het logo staan nu de namen van de drie MUG-gemeenten vermeld. Het ministerie van BZK heeft echter besloten dat de nieuwe MUG-gemeente vanaf haar start in januari 2015 ten minste een jaar lang Groesbeek gaat heten. De drie gemeentenamen in het logo moeten daarom vervangen worden door de naam ‘gemeente Groesbeek’.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Mugherindeling.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

WE mogen een jaar GROESBEEK heten is toch geen zoethoudertje.

Kruimeltje

Naast de naam nu ook al energie steken in het logo. Begrijpt dan niemand dat het daar helemaal niet over gaat?
Er komen nog zoveel problemen op ons af dat we nu daar in gemeenschappelijkheid aan moeten gaan werken. Denk daarbij aan de zorg voor kwetsbaren en welzijn voor ouderen en jongeren.
De komende tijd is cruciaal als het gaat op welke manier we zorgen voor elkaar en zorgen voor onze kostbare gemeenschap. Dat zijn de vragen die er toe doen. Al het andere is maar bijzaak.

Lijpe burger

Warum stet Gruusbek nie bovvenan? Gruusbek bove!

Hentje

Liekt now al net of Gruusbek vallende is.

belefante

Het kost alleen de burgers meer

Eekhoorn

Een goed logo is natuurlijk wel erg belangrijk…

de nachtboswachter.

HENT het is geen STER.

de nachtboswachter.

WE worden gewoon verneukt

Er is nog niets geregeld, er is nog niets duidelijk over de subsidiestromen, over de belastingen en hoe het begrotingstekort gedicht moet worden….maar we hebben wel een logo! Neeeeeee……maar dan komt alles goed! 😉

wpDiscuz