Feestje! CV Spuit 11 bestaat 2 x 11 jaar!

Op zondag 9 februari zal CV Spuit 11 vanaf 14.11 uur een feestje geven vanwege het 22-jarig bestaan van de carnavalsvereniging. De heren doen dit graag op eigen wijze in hun stamcafé De Comm op de dag na het Schlagerfestival.

Flyer_Spuit_11_22_jaar_DGB
Feest in De Comm vanwege 22-jarig bestaan CV Spuit 11. Klik op het plaatje voor een groter formaat!

We schrijven het jaar 1991; een stel uitgerangeerde carnavalisten komt bij elkaar en besluiten aan de grote Groesbeekse optocht mee te doen. De club bestond uit Oud soppers, oud Schut mar ieners, een paar uut Malden, en zelfs John en Herman van “Push In”. Ze waren met 11 man en CV Spuit 11 was geboren. De allereerste optocht was de optocht van Malden op zaterdag in 1992 en het zou een eenmalige deelname blijven….. Dus niet.

Nu is het 2014 en ze bestaan nog steeds. Het ging van 11 personen naar duo naar trio naar groep en toen naar een grotere groep. Centrale aanjagers van Spuit 11 en oudste leden zijn Rob van Elst en Jos Roelofs die uit CV Schut Mar Ien overbleven en toch eigenlijk gewoon de optocht mee wilden blijven doen. Dat is gelukt. Later voegde zich Gerrie Janssen (Fiem) daarbij. Rob van Elst werd in 2003 Prins Ummenie en het daarop volgende jaar voegden Roland Coenen en Jan Hendriks zich erbij en toen ging het snel. In 2005 en 2006 werden carnavalistische toppers als Danny Toonen, William Janssen (Fiem) en Andrew Helder daaraan toegevoegd. Op dat moment werd CV Spuit 11 een vereniging met vele interdisciplinaire carnavalsrecords.

Wetenswaardigheidje: CV Spuit 11 ken de meeste oud Prinsen, naast de senaat natuurlijk: Gerard, Danny, Rob, William, Roland. De afgelopen 15 jaar is CV Spuit 11 hofleverancier van Prinsen Ummenie / Feestneus geweest. Maarliefst vijf hoogedelgestrenge kennen ze binnen hun gelederen. Alleen de Senaat kent meer oud prinsen (maar ja die doen het erom). William van Fiem vond het zelfs zo leuk dat hij na Prins Ummenie de 34e te zijn geweest na 20 jaar nog een keer Prins Feestneus wilde worden. Door deze bijzondere ook voor Spuit verrassende ontknoping weet CV Spuit 11 dan ook nog niet hoe ze dit jaar de optocht in zullen gaan. Het maakt het jubileumjaar wel extra feestelijk.

Wetenswaardigheidje: CV Spuit 11 kent binnen Groesbeek de meeste Buutredners (Rob, Jan, William, Andrew). Rob heeft er inmiddels zijn beroep van gemaakt. Dit was ook de basis voor een optochtidee: Wij hebben ook een Buutvereniging! Speciale gast in de optocht was Wim ut Olliepitje, Groesbeeks oudste buutredner, die een speciaal aangemeten Buutton annex Rollator aangemeten kreeg. Ook de niet geheel onbelangrijke rol van Boerenbruiloftpastoor is door leden van Spuit 11 veelvuldig invulling aan gegeven.

Wetenswaardigheidje: In 2011 kwam naar buiten dat leden van CV Spuit 11 gearresteerd waren bij het maken van een videoclip in het bos. Alle serieuze media deden hier stom genoeg melding van. Jammer genoeg werd dit door niemand gecheckt. Dan waren ze er misschien snel achter gekomen dat een bekwaam gefotoshopt politiebusje en een vakkundig in elkaar gestoken uit de duim gezogen verhaal hier de oorsprong van waren. Het videoclip festival is inmiddels wel vaak door ons gewonnen maar dat is met William van Fiem (Prins Cum Fraude) als organisator/ art director van de Clips dan ook niet zo moeilijk. Dit is een perfecte dubbelrol.

Schlagerfestival: Inmiddels had men ook een aantal zielige pogingen gedaan om een schlager te gaan zingen. In 1999 en 2000 had men al meegedaan maar men moest tot 2004 wachten voordat het aantal deelnemende groepen naar 30 uitgebreid werd en men weer mee mocht doen. Hoewel er voldoende creatieve en muzikale kwaliteit binnen CV Spuit 11 op dat moment voorhanden was wist men in het transferseizoen toch “zanger” Gerard Schoenmakers binnen te halen. Zijn enige opdracht was: “Zing éénmaal per jaar zuiver”. De jacht op schlagergoud was geopend. Niet echt, maar zo werd het wel gebracht richting Gerard, oftewel Schoentje, binnen CV Spuit 11 beter bekend als “voetgetouw”. Laat dat ook nog zijn gelukt in 2011 met “Iedere DEN get plat”. Dé typische CV Spuit 11 sound kenmerkt zich meestal door hevig gitaarwerk, al hebben we door de jaren heen bewezen dat het qua genre alle kanten op kan gaan met de nummers van CV Spuit 11. Zo willen we dat ook houden.

De optochtzondag wordt de laatste jaren steevast begonnen om 10:30 uur met een Jagermeister in de Comm. Dit is een persoon zo goed bevallen dat Spuit 11-lid Gerrie Janssen inmiddels de nieuwe uitbater van de Comm is geworden. Vervolgens wordt er richting start parcours gegaan, waar Nel Janssen wonende op een A1-locatie aan het opstelveldje boven aan de Stekkenberg een “bescheiden” lunch heeft gemaakt. Oftewel “die kokt vur een weeshuus”. De gehaktballen worden alom geroemd: “De Bèl van Nel!”

Hoe de toekomst op carnavalsgebied zich gaat ontwikkelen weten we niet maar zolang als we kunnen willen we erbij zijn. Op wat voor gebied dan ook. Als er reden is om een feestje te geven zullen we dat doen. En een feestje is nu dan ook op zijn plaats. Op zondag 9 februari (daags na het Schlagerfestival) is iedereen die ons de hand wil drukken vanaf 14:11 uur welkom bij Cafe bar de Comm waarbij we een receptie/schlager/afterparty geven voor een ieder die daar zin in heeft. Thema van dit jaar is “safari” bij ons. Kortom: “komt met ons dur enne kapot schiete.”

Allen een fijne carnaval toegewenst!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat ga zo door 🙂

Schoen

Gewoon de woarheid !

De Kuier.

Mannen , proficiat!

de nachtboswachter.

ik denk dat er bij sommige heel wat ballen in gaan van NEL en proficiat.

de nachtboswachter.

ZOU mooi zijn een liedje schrijven over de Groesbeekze politiek dat heeft de gemoederen wel bezig gehouden de geheimen vergaarderingen achterkamertjes centrum jongeren krakers voetbal mug vuurwerk lubbert psychiatrisch centrum.

knilles

Doe maar.

josje

En dach ge bedankt ziet…….dah wette

henk

En heel wat Spuit 11 leden lopen of trekken zelf 2 keer mee in een en dezelfde optocht.Als ze bij de finish zijn moeten ze weer snel naar het kruus om met de Senaat mee te trekken.
Jongens van harte gefeliciteerd.

wpDiscuz