[Foto’s / Update] Van Gestel vertrokken uit pastorie

De pastorie wordt steeds leger bij de kerk van de tweeling, Cosmas en Damianus, in het centrum van Groesbeek. De twee op de foto zijn weliswaar geen tweeling, maar zo lijkt het voor hun gevoel wel. Al 47 jaar zien ze elkaar iedere dag.


Vrijdag 31 januari 2014: de laatste minuten in de pastorie…. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Hun eerste kennismaking was bij de voordeur van de pastorie aan de Kloosterstraat. De moeder van de Pastor zei nog tegen de huishoudster: “Ik hoop da ge goed vór um zúrgt” en iedereen ziet dat het gelukt is. Ze gaan niet bij de pakken neerzitten, maar ze zijn wel aan het pakken. Dozen vol gaan in een kleine vrachtwagen die op en neer rijdt tussen de pastorie en de oude Zevenheuvelenweg.

Nog enkele dagen en dan is het officieel: van Gestel WEG! Sinds 1966 was de van origine Diessenaar betrokken bij de parochie in Groesbeek. Maar het Jan van Gestelplein blijft voor eeuwig.

Update 31-01-2014, 14:15 uur
Vrijdag 31 januari na het middageten samen met Jeanne, die vandaag ook voor het laatst op de pastorie is, is Pastor Jan van Gestel voor het laatst in de jas geholpen door Jeanne. De pastor is officieel vertrokken naar zijn nieuwe adres dat toevallig ook nummer 2 is aan de oude Zevenheuvelenweg.

Dit weekend neemt de Pastor officieel afscheid tijdens een mis die zondag om 10:00 uur begint. Later op de dag is er een receptie.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dini

Gelukkig komen we hem nog vaak tegen want hij hoort gewoon bij ons het voelt zò vertrouwd.

de nachtboswachter

ZEKER weten en 47 jaar is niet niks en als het straks mooi weer is zal hij zeker meer op zij VESPA gaan rondt toeren zou ook nog een zijspan aan kunnen schaffen kunnen ze samen rondt toeren door het mooien GROESBEEK

Mark

Kan van Gestel geen comeback maken?

Toontje

Verhuust zeej ok mè?

Frank

van Gestel, een prachtig mens met échte belangstelling voor iedereen en altijd bereid voor een praatje. Mooi ook hoe hij van iedereen toch weer alle namen weet en daarbij ook nog de namen van de rest van het gezin uit de mouw schudt. Het is al eens gezegd, hij verdient een standbeeld..

martien

Onze zoon trouwde, jan deed de huwelijks dienst, bij het begin van de mis ging zien mobieltje, Hij duikt achter het altaar, komt weer te voorschijn met de woorden, dat was God Hij heeft zojuist het huwelijk goedgekeurd we kunnen verder.
Dank voor alles pastoor van Gestel.

Bert van den Bergh

Wat mij betreft is niet de paus, maar Jan de eerste afgeleide van God. Een en al goedheid!

de nachtboswachter.

JAN als je straks eens op je vespa rondt toert moet je eens langs gaan bij de oudere hanggroep in het bos dan blijf je echt op de hoogte van het laatste nieuws en je kunt genieten van de boslucht en de natuur en blijf op de been binnen zitten is niet goed en onder de mensen blijven en nog veel gezonder jaren toe gewenst.

sam.

Ut liegebengske ?

de nachtboswachter.

SAM weet je ook wie die naam verzonnen heeft.

sam.

Dat interesseert me niks.

De Kuier.

Het wordt ook wel eens tijd dat Jan op zichzelf gaat wonen!

Diana

Pastoor Van Gestel, bedankt voor alle steun en toewijding bij verdrietige en vrolijke gebeurtenissen. U bent een ontzettend fijn, meelevend en hartelijk mens. Uw hart zit op de goede plaats!

Toontje

Dat culinair lekkerbek en wijnliefhebber pastoor van Gestel nou net friet met frikandel als laatste maaltijd in de pastorie krijgt…

Als Jezes met zijn apostelen in deze tijd geleefd zouden hebben,dan hadden zij ook op de laatste avond,voor hun laatste avondeten ,samen, ook chinees of friet gehaald.

Henk
Net thuis van de afscheidsdienst. In 1 woord: indrukwekkend. Een bomvolle kerk, alle koren aanwezig die prachtig zongen, de schutterij en de fanfare met als middelpunt Pastoor van Gestel. Wat is het fijn om deze man zo te mogen en kunnen bedanken als Groesbeekse gemeenschap en wat fijn ook dat hij lekker in ons midden blijft wonen, we zullen en hopen hem zeker nog vaak gaan zien. Complimenten aan allen die deze prachtige dienst hebben voorbereid. Ook willen wij hier het college van B&W en de gemeenteraad van Groesbeek bedanken en lof doen toekomen voor het besluit om Pastoor van… Lees meer »
piet

Zunne kumt dur genne twede met ….jan en dat ge bedankt ziet dah wette

Toontje

@ik. Maar goed dat Jezus destijds verstandiger was en koos voor brood en wijn bij het laatste avondmaal. Ik zie het al voor me: “Neemt en eet deze kroepoek (sambal bij?), want dit is mijn lichaam en drinkt dit biertje, want het is mijn bloed. Blijft dit doen om Mij te gedenken.” Proost.

Toontje,dan was het wel drukker in de kerk.

Mientje[Canada]

Het lijkt wel dat we er bij waren.
Geniet er van Jan, wel verdient.

wpDiscuz