Groesbeek doneerde in 2013 ruim 112.000 kilo textiel

Humana dankt de inwoners van Groesbeek, want zij hebben in 2013 in totaal 112.294 kilo textiel gedoneerd, die ten goede komt aan ontwikkelingsprojecten.

Humana_kledingcontainer_2013_BenD_DGB
Humana container. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Humana steunt deze projecten in Angola, de Democratische Republiek Congo en Malawi. Daarbij staat het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking centraal.

Het is echter wel 10.000 kilo minder dan in 2012. In augustus 2013 publiceerde de gemeente Groesbeek al een persbericht met de informatie dat er in het eerste halfjaar van 2013 opvallend minder textiel is ingezameld dan in diezelfde periode een jaar eerder.

Onder het motto ‘alle textiel is welkom’ heeft Humana in 2013 de focus gelegd op het zoveel mogelijk laten doneren van alle textiel. Nog altijd verdwijnt 2/3 het textiel in Nederland in de afvalcontainer. Zonde! Alle textiel is dus welkom, zowel herdraagbaar als niet herdraagbare goed. Kapotte of versleten kleding, schoenen en ander textiel zoals vaat- en poetsdoekjes en inderdaad ook kapotte hand- en theedoeken alles mag in de textielcontainers van Humana. Alleen sterk met olie en/of verf vervuild textiel wordt niet geaccepteerd, omdat de vezels ervan niet meer hergebruikt kunnen worden.

Kledinglijn

Humana zamelde afgelopen jaar 9 miljoen kilo textiel in. Liefst 80% van dit textiel wordt door iemand anders gedragen of gebruikt. De overgebleven 20% wordt tot losse vezels verwerkt voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten. Humana heeft vorig jaar ook 20 kledingstukken laten maken van resttextiel vermengd met nieuwe vezels. Doel is om een grootschalige kledinglijn te ontwikkelen, die met partners in de markt kan worden gezet. Meer textiel in de textielcontainers betekent minder restafval. Dat scheelt uiteindelijk in de kosten van de afvalstoffenverwerking en -heffing en het is beter voor het milieu.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bellefante

Goed bezig met zijn alle dit jaar nog meer

D'n streinek

Shit ik dacht dat dit de glascontainer was 😉

Goed

karin

jarenlang doneerde ik mijn oude kleding omdat ik daarmee iets gaf ipv geld wat toch maar aan de strijkstokken blijft hangen.. tot ik erachter kwam dat de kleding opgehaald met deze containers alsnog omgezet wordt in geld door het, net als oud papier, per kilo te verkopen. Waarna de strijkstok alsnog zijn werk kan doen…

ik breng mijn kleding dus naar de kringloop of bekenden van mij. als die het verkopen weet ik in ieder geval zeker dat het goed terecht komt

wpDiscuz