De “brandweersneaker” is verkrijgbaar

Sinds kort zijn de “brandweersneakers” verkrijgbaar.

Brandweersneaker_Van_Bommel_DGBPERS2
De brandweersneaker.

Dit is een sneaker met het brandweerlogo, striping en uiteraard de brandweerkleuren. De komst hiervan werd vorig jaar al aangekondigd, maar de sneaker is pas sinds kort verkrijgbaar. Het ontwerp komt op naam van Floris van Bommel, die de opbrengst hiervan aan een goed doel schenkt.

Een enthousiaste mail van drie brandweermensen opende de deuren van Schoenfabriek Van Bommel die normaal gesproken gesloten blijven. Van Bommel: “We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daarin is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit soms wat overschaduwd worden. Ik vind het mooi dat we met dit project juist hún een saluut kunnen brengen, de helden van de brandweer”.

De schoen

De kleur van de sneaker stond al vast zelfs voordat er 1 woord over gesproken was: Brandweer-rood. Na een eerste aanzet door het ontwerpteam van Van Bommel waren het enkele suggesties vanuit de brandweer die van een leuke rode sneaker een niet mis te verstane brandweersneaker maakte. De blauw-witte striping op de zijkant van de schoen is een rechtstreekse verwijzing naar de striping op de zijkant van de bluswagens.“Schroef vier wielen en een ladder op die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen”, grapt van Bommel.

Brandweer Nederland is content met de ode aan de brandweermannen en vrouwen. “Ook wij zijn binnen de brandweer meer dan ooit aan het innoveren”, zegt voorzitter Stephan Wevers. “Op het gebied van brandbestrijding, hulpverlening en preventie moeten wij bijblijven om onze maatschappelijke taak goed te kunnen uitoefenen. De brandweersneaker die Van Bommel heeft ontwikkeld, is een mooi en ludiek eerbetoon aan onze brandweermensen. Naast de noodzakelijke ernst waarmee we ons vak benaderen, moet er ook ruimte blijven om te fantaseren en te experimenteren. Laat deze nieuwe brandweerschoenen ons daarbij helpen. Daarnaast verbinden wij onze naam graag aan het mooie doel van de actie van Floris van Bommel: De Nederlandse Brandwondenstichting.”.

De opbrengst

Schoenfabriek van Bommel schenkt de volledige opbrengst van de brandweersneaker aan de Nederlandse Brandwondenstichting. Zij hebben als missie brandwonden te voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum te beperken. De stichting doet dit zonder subsidies en overheidssteun.

Brandweersneaker_Van_Bommel_DGBPERS
Persfoto van de schoen.

Beschikbaarheid

De Heren Brandweersneaker is vanaf nu verkrijgbaar, ook in Groesbeek. De dames sneaker heeft helaas wat vertraging opgelopen en zal naar verwachting eind februari beschikbaar zijn. Prijs €139,-.

De dealer voor de schoenen in de regio Groesbeek is:

Villastrada
Dorpsstraat 18
6562 AB GROESBEEK
024 – 397 61 10
[email protected]
www.villastrada.nl

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 januari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

ERG mooier sneaker misschien de volgende met politie logo en ambulance logo en men steunt gelijk een goed doel valt wel op.

De Kuier.

Ook waterdicht en gratis reclame..

stom

Mooi kleur.

sam.

Ik heb laatst rode schoenen gekocht bij Scapino voor € 32.
Die zien er net zo leuk uit.
Van goede doelen heb ik de buik vol.
Zeker ook weer als schoenfabriek van Bommel zelf de opbrengst bepaald.
Juist als je weet dat ze zelf in nauwe schoentjes zitten,
zoals de Belg dat zo mooi vertaald.
Met goede doelen hou je geen bedrijf draaiend.

bucky

goh leuk……

Peter

De selectie van de Treffers lopen al een jaar op rode schoenen.
Kan nou niet zeggen dat die als de brandweer gaan…

peter moeten ze eerst nog inlopen denk ik.

Hallo

Wat een bullshit

Realist

Heb ze vanmiddag gezien. Echt wel wat anders dan Scapino kwaliteit.

sam.

Kan zijn realist. Er zit dan ook ook maar € 109 prijsverschil in.

Realist

@sam, Klopt maar kwaliteit is nu eenmaal niet goedkoop. Waarmee ik niet wil zeggen dat Scapino schoenen slecht zijn hoor!

wpDiscuz