Verlichte Halfvasten Optocht 2014: ELFDE editie

Vanavond is het zo ver. Om 20:11 uur start de jubileumeditie van de Verlichte Halfvasten Optocht (VHO) in Groesbeek. Het spreekt voor zich dat de organisatie zich maar wat trots opmaakt voor de 11e uitgave.


Een van de wagens in 2013. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Het initiatief om op zaterdagavond met Halfvasten nog een keer met een verlichte optocht door het compleet verduisterde centrum van het Keulen van Gelderland te rijden, sloeg werkelijk in als een bom en is vanaf dag 1 een mega-hit gebleken.

Deelnemers komen overal vandaan

De 83 deelnemers uit vele dorpen in Nederland en Duitsland en publiek uit de wijde omgeving sluiten met deze optocht het Carnavalsseizoen af en feesten aansluitend samen tijdens het Halfvastenspektakel in De Linde nog uren gezellig door. We hebben tot dusver winnaars uit Boxmeer, Berghem en Groesbeek mogen begroeten en gaan er alles aan doen om juist deze groepen tijdens deze jubileumuitgave samen aan de start te krijgen.

Prijsuitreiking en mega Halfvastenspektakel

Heel veel Carnavalsgroepen hebben in de afgelopen jaren bijgedragen aan het succes van deze optocht. De organisatie wil daarom voor dit bijzondere jubileum alle Groesbeekse CV’s de gelegenheid geven om gratis toegangskaarten te bestellen voor het Mega Halfvastenspektakel in De Linde. Hier zijn naast de prijsuitreiking in alle zalen (live)optredens van New Leaf, Sunday (Deutsches Eck), het feest dj team, Snollebollekes (Vrouwkes) en Aarm Snuutje. Het enige wat je daarvoor moet doen is een email sturen naar [email protected] met de naam van de CV en het aantal mensen vermelden waar je mee wilt komen. De gratis toegangskaarten liggen dan bij de ingang voor jullie CV klaar.

Mak de Laamkes mar wèr oan!

Ook het eigen optochtlied ‘Mak de Laamkes mar wèr oan’ mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Tijdens de carnaval van 2005 op de plaat gezet en tot op de dag van vandaag een klassieker, herkenningstune en meezinger voor jong en oud in één!

Wisselbeker 2013 voor C.V. Goed Gek; nieuwe trofee in 2014

Het was in 2013 een close finish tussen de Durzetters uit Berghem en C.V. Goed Gek uit Groesbeek. Uiteindelijk wist deze laatste met een banddikte verschil te winnen in de categorie Praalwagens. Dit levert deze hechte vriendengroep naast eeuwige roem de in 2004 door Prins Paul Ummenie d’n 44e geschonken wisseltrofee op. Aangezien dit de derde keer in successie was dat zij beslag wisten te leggen op de eerste plaats van deze optocht.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar www.vho-groesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, website VHO Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

NOU licht aan spot aan en rijden maar en goed weer en naar afloop glas en de rommel op ruimen.

haha

nou nachtboswachter je heb ook altyd overal commetaar op

Altijd mooi om naar te kijken,prachtig
Alleen jammer dat er in de prijzen vorigjaar gesneden is,
De deelnemers maken wel de optocht,en de roem

Lies

De nachtboswachter heeft wel gelijk. Dikke pluim van mij. 1keer glas en troep opruimen kost al meer als genoeg. We hebben toch een carnavalsoptocht dat is meer als genoeg. Besteed het geld maar aan de jeugd b.v. Voor 1 x per jaar in de kerstvantie een schaatsbaan op het marktterein, dan hebben de kinderen ook iets te doen. Boswachter je krijgt van mij een pluim

klaas

wat een gelul

lies,
als je het nog niet wist: dit word niet door de gemeente georganiseerd. En om de kosten te drukken kunnen we misschien de nachtboswachter en lies een zak en prikker geven ? kunnen jullie gezellig samen op ruimen, lies en de nachtboswachter jullie krijgen van mij een pluim!!

De Kuier.

Ik heb nog enne volle zak, en volgende week is die LICHTER.!!

bellefante

En van mij een dikke 10 die optocht is er alleen maar voor dan mogen ze weer een potje bier drinken

bucky

Dusssssss mensen , optocht kijken , zooi opruimen, en dan schnell naar huusz.

Mak de lampkes mar wer on
Gefeliciteerd 11 x alweer,
Word ieder jaar mooier en beter om er na te kijken
Inderdaad jammer dat er vorigjaar gesneden is in de prijzen,
Geen deelnemers geen optocht, weer jammer dit
Voor de rest dikke pluim,hopelijk in iedegeval er weer 11 jaartjes bij

Weer iets waar GROESBEEK trots op kan/mag zijn
Een mooie verlichten halfvasten optocht
Licht uit,spot aan

Hans1
Nou, ik ben het tegenovergestelde van trots vanavond Jo. Een grote takkenzooi, overal kapot gegooid glas, vernielingen bij particulieren op de Cranenburgsestraat (gelukkig genoeg politie om deze klootzakken op te pakken met hopelijk forse boetes), jongelui die met een woonwagen in het dorp staan en tuinstoelen in de Groesbeek donderen na afloop omdat ze ervan af willen en geen zin hebben om dit mee te nemen blijkbaar? en tenslotte wordt er netjes opgeruimd door de Gemeente maar om 24.00 uur ‘s nachts met 4 bladblazers iedereen wakker te maken op de route gaat te ver. Ik ben zeker niet trots… Lees meer »
Toontje
Ik sluit mij aan bij Hans1. Wat mij verder opvalt is het drankgebruik / misbruik op en rond de wagens door de jeugdige optocht-deelnemers. Heel veel bier, maar ook hele flessen wijn en sterke drank in de hand en aan de mond en dan zo quasi-stoer kijken van “kijk mij eens een fijne vent / meid zijn. Dan sta je als volwassen vent met je gezin feitelijk te kijken naar het lal-gedrag van een stelletje pubers dansend op (veelal) hampestamp-muziek (carnavalsmuziek wordt veel te weinig gedraaid op de wagens). Veel mensen aan de kant dachten er helaas ook zo over.… Lees meer »
klaas

alleen maar wagen met zuipende jeugd jammer. en twee mooie en die kwamen uit groesbeek

Prachtig die optocht.
Dat de jeugd er een rotzooi van maken is bekend, en niet alleen met de optocht, kijk maar eens op de hangplekken.
En Hans een uur eerder beginnen is geen optie, hebben die lampen geen zin.

Die jeugd maakte er weer rotzooi van, nu weet ik dat er een aantal jongeren zijn aangehouden ivm vernielingen en bedreigingen. die keet in dorp zijn er van de horst die blijkbaar in dorp de zooi moeten dumpen. het drank gebruik is voor de organisatie moeilijk te controleren aangezien zij geen alcohol controles mogen doen, verder de muziek, er is door de organisatie (de linde) geen regel tegen de muziek, het is dan ook een halfvasten optocht en geen carnavals optocht.
Gr jan

Kruimeltje

Helemaal eens met Hans1. Het is herrie, jongeren hebben geen idee dat het plezier ook voor het publiek moet gelden en de troep Is verschrikkelijk.
Na 11 x is het mooi geweest. Dit is geen reclame voor Groesbeek.

ikke

de verlichte optocht is toch vanaf 16 jaar? kan iemand mij vertellen hoe oud de leden van ,,de klepzeikers” zijn ?

wpDiscuz