[Foto’s] Groesbeek neemt afscheid van pastor Van Gestel

Zondag 2 februari 2014, de dag waarvan men wist dat die zou komen; Groesbeek heeft zondagochtend op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Jan van Gestel als pastoor van de Groesbeekse parochie.


Emotioneel afscheid Van Gestel als pastoor van Parochie Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Veel mensen waren op de afscheidsviering afgekomen, de kerk zat dan ook bomvol. Burgemeester Harry Keereweer reikte de Gouden Erepenning van de gemeente Groesbeek uit aan Van Gestel, als dank en waardering voor zijn dienstbaarheid. Niet het eerste eerbetoon aan de pastor; in december werd het plein voor de Cosmas en Damianuskerk al omgedoopt tot het “Pastor Jan van Gestelplein”.

“Een geweldig mens, een icoon”. Van Gestel, die in het heuveldorp veel respect geniet, was sinds 1966 al betrokken bij de parochie. Eerst als kapelaan en later als pastoor. Door de fusie van parochie St. Antonius en de parochie Groesbeek op 1 januari 2014 kregen alle pastors en bestuursleden ontslag. Na 47 jaar was het voor Van Gestel tijd om terug te treden.

Na de eucharistieviering was er nog een receptie in De Linde. Op maandag 3 februari wordt het afscheid om 20:00 uur uitgezonden op het tv kanaal van Omroep Groesbeek.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

In alle opzichten een indrukwekkende dag; prachtige mis die alles al in zich had, mooi weer, zoveel mensen. oprechte emoties, drukte en sfeer, zeer terechte huldeblijken; Pastor van Gestel bedankt voor alles en alle waardering ook voor de mensen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

de nachtboswachter.

DE belangstelling was groot men hardt de Dorpsstraat voor deze gelegenheid ook wel een keer af kunnen sluiten als men dat ook voor een café doet jan je was voor iedereen goed en leef nog lang en gezond in ons midden.

www.hanspeters.eu

Hele mooie foto’s Piet, het is zo net of dat ik er zelf bij was. Jan van Gestel jij hebt zo’n waardig afscheid meer dan verdient. Jan, bedankt, ik wens je nog een lang en vooral ook gezond leven.

oud misdienaar uit 1997/1999

Ik was een van de laatste misdienaren die tijdens schooltijd werd geroepen om een uitvaart te begeleiden samen met mijn broer. Jammer dat ik niets van het afscheid van pastoor van Gestel wist anders had ik zeker mijn dank uitgesproken richten de Pastoor. Dan maar via deze weg! Hartelijk dank voor uw inzet als pastoor binnen de gemeente Groesbeek!!

Toontje

Weet u wat? We kunnen Jan als afscheidscadeau en gebaar van grote dankbaarheid datgene schenken waar hij al die jaren voor heeft geakkerd: dichter bij en met elkaar leven en God in ons leven omarmen, in het dagelijks leven maar bijvoorbeeld ook met een wat regelmatiger kerkbezoek. Jezus zal onderhand wel denken: “Nou komen ze massaal voor Jan, terwijl Ik toch ook een aardig offer heb gebracht en mij laten ze tegenwoordig links liggen / hangen…”.

Vandaag stond in het teken van, een meer dan geslaagde dag en wat hij dit verdiend!! Trots!!

Harry Rikken

De foto’s geven ons een indruk van een prachtige dag en een indrukwekkend afscheid. Jan, dank dat jij pastor was en vooral mens bent gebleven. Vanuit Curacao wensen wij jou veel geluk, een fijn en rustig leven.

Een lieve groet,
Harry, Rieky en Rianne Rikken.

Ad van de Wouw en Vincent Lemmens

Jan, Veel geluk en gezondheid in je verdere leven!!!!
Wij hebben van de foto’s genoten!
Groetjes van Ad en Vincent uit Alanya TURKIJE.

Sjaan Paridaans

Jan, het was een geweldig afscheidsfeest.Maar je hebt het verdiend. Ga nu maar genieten van een wat rustiger leven en van een gezonde toekomst en dat je nog lang mag genieten van de Groesbeekse gemeenschap.
Groetjes uit Lage Mierde , Frans en Sjaan Paridaans van Gestel.

wpDiscuz