Gemeente Groesbeek 2015: het nieuwe logo

De colleges van B&W van de drie MUG-gemeenten hebben het tijdelijke logo voor de nieuwe MUG-gemeente vastgesteld. Het tijdelijke logo is een directe afgeleide van het huidige herindelingslogo en gaat vanaf 1 januari 2015, gedurende een jaar, voor de nieuwe MUG-gemeente gelden.

Gemeente_Groesbeek_Nieuw_2015_vs_oud_DGB
Links het tijdelijke logo van de gemeente Groesbeek in 2015. Rechts het oude logo.

In het herindelingslogo staan de namen van de drie MUG-gemeenten nog vermeld. Maar omdat de nieuwe gemeente vanaf haar start voorlopig de naam Groesbeek gaat dragen, zijn de namen Ubbergen en Millingen aan de Rijn niet meer terug te vinden in het tijdelijke logo.

Definitieve naam – nieuwe huisstijl

De definitieve nieuwe gemeentehuisstijl, waar een logo deel van uitmaakt, wordt pas na de definitieve vaststelling van de gemeentenaam ontwikkeld. Deze vaststelling vindt naar verwachting begin 2015 plaats. De nieuwe gemeenteraad bepaalt dan definitief de gemeentenaam op basis van de uitslag van een raadgevend naamgevingsreferendum.

Referendum

Op 19 november 2014 mogen inwoners van de drie MUG gemeenten naar de stembus om hun voorkeur voor de naam Berg en Dal of Groesbeek uit te spreken. Omdat de wet voorschrijft dat de nieuw gekozen naam pas vanaf januari 2016 mag gaan gelden, zal de ook de nieuwe huisstijl pas vanaf die datum ingevoerd worden. Gedurende de overgangsperiode (2015) heeft de nieuwe gemeente daardoor een voorlopige naam (Groesbeek) en een tijdelijk logo.

Toelichting tijdelijk logo

Wat opvalt aan het tijdelijke logo is dat de drie ringen van het herindelingslogo verdwenen zijn en de schildjes open gerangschikt zijn. De steunkleur (Ubbergen: rood, Groesbeek: groen, Millingen aan de Rijn: blauw) wordt voor de nieuwe gemeente paars. Deze kleur paars komt ook terug in het tekstuele gedeelte van het nieuwe logo.

Invoering nieuwe stijl

Uiteraard krijgen in het overgangsjaar 2015 enkel de hoogst noodzakelijke huisstijldragers (zoals briefpapier, enveloppen en bijvoorbeeld de website) het tijdelijke logo. Het wagenpark, gemeentehuis en de bebording worden pas in de definitieve situatie, in 2016, gefaseerd meegenomen in een heel nieuwe huisstijl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Mugherindeling.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Deze is mooi!!!

groesbeekse

Hoopen dat het ook zo blijft

www.hanspeters.eu

Ik vind het nieuwe logo met de naam zoals die er nu in staat eigenlijk prima.

stekkenberger

Ziet er goed uit,als het zo blijft vind ik het prima.

de nachtboswachter

mooi voor Groesbeek krijg er ook wel vertrouwen in dat het met dit logo Groesbeek mag blijven.

Eekhoorn

nu Amsterdam ook een mooi nieuw logo heeft wat maar een ton heeft gekost, vraag ik me toch wel af, wat dit logo gekost heeft…

de nachtboswachter

IK DENK EEN HANDVOL EIKELS.

wpDiscuz