Laatste groet Jan Jochijms aan Zuidmolen

Oud molenaar Jan Jochijms bracht donderdag zijn laatste groet aan zijn in rouw staande Zuidmolen. Jochijms overleed op 1 februari 2014 en werd 91 jaar. Donderdag was de begrafenis.


Een foto die wij u niet willen onthouden; laatste groet Jochijms aan de in rouw staande Zuidmolen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De Zuidmolen Groesbeek meldt op haar website dat de winkel vandaag (donderdag 6 februari) in verband met de begrafenis de hele dag is gesloten. Bestellingen worden mogelijk later geleverd dan normaal.

Ook topklasser De Treffers heeft deze week gereageerd op het overlijden van Jochijms: “Jan Jochijms en de Zuidmolen zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de historie van De Treffers. We hebben bij de Zuidmolen in de jaren 40-60 diverse kampioenschappen mogen vieren tot aan de 1e klas aan toe. Na de verhuizing naar het Herwendaal is de molen een belangrijke rol blijven vervullen. In een tijd zonder teletekst en al helemaal zonder internet fungeerde de molen als belangrijk communicatie middel. Jan zorgde ervoor dat de vlag in de molen werd gehesen bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal (…) Jan zou komend jaar 80 jaar lid zijn geweest. We wensen de kinderen, klein- en achterkleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.”, staat er op de clubwebsite.


Foto in groter formaat te zien.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, De Zuidmolen, website De Treffers

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

JAN WAS EEN GOED MAN EN HEEFT VEEL VOOR DE TREFFERS GEDAAN.

wpDiscuz