[Foto’s] CV Mar Kè wint Schlagerfestival 2014

CV Mar Kè heeft zaterdagavond in Sporthal Heuvelland te Groesbeek met het nummer “Das Mar Kaasie (Dub Dub)” de eerste prijs van het Schlagerfestival 2014 gewonnen.


Feest bij CV Mar Kè na het winnen van het Schlagerfestival 2014. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Schlagerfestival 2014

Dit jaarlijks terugkerende spektakel trok opnieuw veel bezoekers naar de Groesbeekse sporthal. De winnende schlager is, net als de overige 22 schlagers, terug te luisteren op de carnavalswebsite van het heuveldorp; Gruusbek.nl. CV Mar Kè won vorig jaar met “FC Gruusbek” de vierde prijs. In 2008 won de carnavalsvereniging het Schlagerfestival met het nummer “D’n Bessembiender”. Nieuwkomers CV Ziet Mar Bleej en Doe Mar Hin vielen ook in de prijzen. Het evenement was dit jaar voor het eerst live te zien op Omroep Groesbeek TV.


Het Schlagerfestival werd ook dit jaar weer goed bezocht. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Jan van Gestel & Ria “van de Comm”

Jan van Gestel kwam tijdens deze editie van het Schlagerfestival onder luid applaus het podium op. Naar eigen zeggen was Van Gestel eerst nog naar de wedstrijd tussen Willem II en Achilles ’29 geweest. Hij riep, net als vorig jaar, iedereen op om dit jaar wederom een assenkruis te halen. Vorig jaar gaf carnavalvierend Groesbeek hier massaal gehoor aan. Ria Wijers (van Cafe De Comm) verscheen ook op het podium. Zij doet een stapje terug als uitbaatster van het cafe. CV ‘n Gefoekst Trûpke maakte hier een schlager over.


Jan van Gestel kwam ook even langs. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Uitslag Schlagerfestival 2014:

1. CV Mar Kè – Das Mar Kaasie (Dub Dub)
2. Aarm Snuutje – De Keereweer
3. CV Spuit 11 – Erika!!!
4. CV Ziet Mar Bleej – Noa ‘t pruuve
5. Doe Mar Hin – Kunning Bier

Publieksprijs: CV Ziet Mar Bleej – Noa ‘t pruuve


Vijde plaats voor “Kunning Bier”, de schlager van nieuwkomer “Doe Mar Hin”. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Jeugdschlager

Een aantal kinderen van de Adelbrechtschool in Groesbeek (groep 7) kwamen ook op het idee om een schlager te maken. De tekst hebben ze zelf geschreven en de muziek is zelf door een broertje van een van de kinderen gecomponeerd. Je kunt niet jong genoeg zijn om met carnaval te beginnen. Het resultaat staat hieronder.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Een mooi nummer en volgens mij een terechte winnaar. Mar Ke gefeliciteerd

Wielly

volgens mien hooi Jan van Gaessel ok ene pries motte hebben

Proficiat 🙂

Jannie

Voor mij zijn t allemaal winnaars.Top avond.

groesbeekse

Misselijk hier al de minduimpjes baba

Is al net zo triest als bij het voetbal!!deze mensen zetten zich allen in voor het groesbeeks carnaval!! Wees daar trots op en gedraag je volwassen!!

linda

mooi slager festival
terecht winnaar

de nachtboswachter

laten we eens zeggen gefeliciteerd allemaal deze mensen offeren hun vrijen tijd op en zorgen dat de carnaval voor een ieder leuk kan zijn en er word tenslotte een winnaar zijn. Zo is het met sport film enz. Fijne carnavals dagen.

Smaken verschillen mensen! Waarom is het voor sommigen zo moeilijk te accepteren dat een jury haar eigen beslissingen neemt en dat nu eenmaal niet iedereen kan winnen. Krijg je straks weer hetzelfde gezeik bij de uitslag van de optocht!

ikke ok

bij de jury van het schlagerfestival verschillen de smaken niet! je hoeft er niet naar toe voor een verrassende uitslag, aarm snuutje of mar ke wel licht bij de top 5… het zet je aan het denken, vooral als je alle andere liedjes goed hebt beluisterd/ gezien.

Piet

@ikke ok, Geen verrassende uitslag? Heb je in de Sleutel gezeten dan?

miran

Vond ik ook voor prijs

wpDiscuz