Inloopavond voorzieningenhart “Op de Heuvel”

Het nieuwe voorzieningenhart voor Groesbeek-Noord krijgt ‘smoel’.


Schets voorzieningenhart Op de Heuvel. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Ook nieuwsgierig naar de binnen en buitenkant van ‘Op de Heuvel’? De plannen zijn klaar. Kom zelf even kijken op de inloopavond. Deze wordt gehouden op dinsdag 18 februari van 19.00 tot 21.00 bij basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel aan de Zevenheuvelenweg! Koffie en thee staan klaar.

Bureau Niche (ontwerper van het bijzondere Avonturenbos) presenteert deze avond het ontwerp van de omgeving van het voorzieningenhart. U krijgt, al rondlopend, een goed beeld van hoe mooi het wordt. Tekeningen en sfeerbeelden geven u alvast een gevoel van hoe het groen en de pleinen straks zijn ingericht. Bureau Niche is ingeschakeld op voorspraak van de buurtcommissie. Deze commissie heeft ideeën voor het ontwerp geleverd.

Binnenkant

Ook de gemeente is aanwezig om de aanpassingen aan de openbare ruimte toe te lichten. Verder komt de binnenkant van het voorzieningenhart aan bod. De inrichting daarvan, met frisse kleuren, kunt u eveneens bekijken. ‘Op de Heuvel’ wordt rond de zomervakantie in gebruik genomen.

Toekomstige gebruikers

Tegen de zomer verhuizen onder andere basisschool Gerardus Majella/Sionsheuvel, kindercentrum Domino en het huidige buurtcentrum De Baon naar ‘Op de Heuvel’. Verder wordt het de thuisbasis van diverse verenigingen, de klussendienst en het wijkteam. Ook komen er een bewegingsruimte, een bibliotheek en een ruimte voor onder meer toneel en andere functies. Kortom, ‘Op de Heuvel’ wordt straks het hart van de wijk, met goed onderwijs, sociaal-culturele voorzieningen en daarnaast volop ruimte voor gezelligheid en ontmoeting.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Over verkwisting gesproken…..
Het speeltje van SG moet en zal er komen terwijl de Boan prima geschikt is. Geld van de samenleving moet rollen volgens de socialisten, als het maar van de rijken komt en naar de armen gaat.

de nachtboswachter

kruimeltje ik vraag mijn af op welke partij jij stemt.

henk

Kruimeltje, zielig figuurtje. Je moet eens in het verleden kijken. SG heeft zich altijd hard gemaakt voor de Boan. Als er eén party o.a. met de hele Stekkenberg bezig is dan is het zeker de SG en zeker als de meeste leden van de Stekkenberg afkomen. Maar je zit altijd te fitten op de SG, hopelijk kun je tegen je verlies in November.

Realist

@kruimeltje. Als je kritiek op een partij wil leveren moet je met feiten komen. Nu verdraai je de werkelijkheid. SG heeft zich steeds ingezet om de Boan te behouden. Je zit dus te stangen of je bent niet wijzer. Het is het een of het ander.

www.hanspeters.eu
Kruimeltje dit is absoluut geen speeltje van de SG. Ik ben met de gebruikers van de Baon naar Sjaak Thijssen geweest. Er zijn daar afspraken gemaakt die ik de wethouder, tijdens de raadsvergadering heb laten bevestigen. Ik ben bij de GM school wezen kijken en heb daar met de directeur gesproken, hij heeft mij de status van de school laten zien. In eerste instantie waren wij tegen, maar toen ik dit gezien heb en de gebruikers van de Baon afspraken hadden, heb ik voorgestemd. Daar heb ik nog geen seconde spijt van, het voorzieningenhart is een aanwinst voor de wijk.… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Overigens heb ik ook nog met de makelaar gebeld, die de hoek bovenaan de schrouwenberg te koop heeft. Ik heb gesproken met de toenmalige directeur van het SWG, over een eventueel voorzieningenhart in de Baon. Dus als er iemand zijn huiswerk heeft gedaan ben ik het wel.

de nachtboswachter.

JA hier zal kruimeltje wel niet op reageren of zal hij aan het denken zijn hoe hij hier antwoord moet geven op deze vragen nou kruimeltje ik durf wel te zeggen op welken partij ik stem let op SOCIAAL GROESBEEK.

inzetten voor de baon en voor het voorzieningenhart stemmen??

Toontje

Hans Hop staat voor zijn zaak! Een van de weinigen in de Groesbeekse politiek, die te vertrouwen is. Zonder dubbele agenda. Die echt voor de Groesbeekse mensen gaat en om zich heen durft te kijken naar wat er aan meningen leeft. Ik ben geen SP-er, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen wordt het SG!!!

willempie

Wie is Hans Hop ?

Gruusbek alaaf

Word de boswachter nachtportier?

www.hanspeters.eu
Beste mij dat is makkelijk uit te leggen. Ik heb naar de kwaliteit prijsverhouding gekeken. Er was ook nog een optie aan de Dries, die kwam in het geding met het uitzicht op de Wolfsberg en de verkeersdrukte op de Dries. Willempie, mijn moeder was Marietje vd Hop, ik ben Hans Hop op vanaf het eind van de Bruuk tot aon het kruus en in de bruuk ben ik Hans van Hentje van Jan van Petvojer. Ik ben geboren aan de Breedeweg en opgegroeid in de wijk Stekkenberg. Echte Groesbekers hebben nu eenmaal bijnamen en daar is helemaal niets mis… Lees meer »

Kruimeltje jij komt zeker van over het spoor met je stomme gekwats

stekkenberger

Waarom toch elke keer de Nachtboswachter,is dat de enigste in Groesbeek.

Kruimeltje

Het voorzieningenhart had er in de eerste plaats helemaal niet hoeven komen, dat is mijn punt. Het is verspilling van geld. De functionaliteit had ook elders kunnen worden onderbracht en niet in een duur pand op amper 500 meter van andere voorzieningen. Het pand is daardoor niet rendabel.
Nachtboswachter, ik woon aan de goede kant van het spoor.

Brammie

Kruimeltje.
Wat is de goede kant van het spoor???
Of ben je ontspoort.
Volgens je berichten ben je echt de weg kwijt.

de nachtboswachter

KRUIMELTJE dat heb ik niet gevraagd ik vroeg waar jij op stemt trouwens waar is die goede kant dit is namelijk ook weer nieuw voor mijn .

bucky

Sommigen kunnen alleen maar zeiken op de Groesbeekse politiek.
Terwijl ze zelf de hele dag lopen te lamballen en te zuipen snuiven weet ik wat.
Breng eerst je eigen zut op orde en zeik dan over een ander.
De heuvel wordt een prachtgebouw en zoals ik nu lees voor ieder wat wils.
Ga zo door Groesbeek!!!

wpDiscuz