Onderhoud laanbomen Mooksebaan Groesbeek

In de maand februari wordt in opdracht van Staatsbosbeheer onder andere langs de Mooksebaan in Groesbeek onderhoud gepleegd aan de laanbomen. Op basis van een inspectie, uitgevoerd door Kuppen Boomverzorging, wordt dood hout uit de bomen gehaald. Ook wordt een aantal bomen geveld. Dit is noodzakelijk uit oogpunt van veiligheid.

Staatsbosbeheer heeft in haar terreinen een zorgplicht voor de bomen die langs wegen en paden staan. Dode of zieke bomen leveren een gevaar op voor passerend verkeer zoals auto’s, motoren, brommers, fietsers en wandelaars. Daarom wordt er regelmatig een controle uitgevoerd.

Veiligheid

In Nederland staan veel bomen in en nabij bewoond gebied of langs paden in natuurgebieden die opengesteld zijn voor publiek. Dat is heel goed, maar bij slecht onderhoud kan dat gevaar met zich meebrengen. Om die reden is een wettelijke zorgplicht in het leven geroepen. Boomeigenaren zijn verplicht regelmatig boomveiligheidscontroles uit te voeren, gebreken vast te leggen en acties te ondernemen om de veiligheidsrisico’s te beperken. Om te kunnen bepalen of een boom een goede stabiliteit en conditie heeft maken we gebruik van de V.T.A. (Virtual Tree Assessment) methode. Wanneer er gebreken geconstateerd zijn, worden deze vastgelegd in een rapport en een beheerplan. Zo weten we wanneer en wat voor acties wij moeten ondernemen om de veiligheid rondom de boom te kunnen waarborgen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

NOU gaan ze een ander pad bewandelen wat niet direct opvalt onderhoud aan de laanbomen en men besteed het werk weer uit aan boomverzorging vroeger ten tijden van jan meesters had men alleen hen nodig die werkten bij Staatsbosbeheer maar de bomenkap brengt zoveel op dat men geen boom meer kan laten staan neem eens de tijd en wandel door dit bosgebied onvoorstelbaar wat er allemaal uit gaat Staatsbosbeheer hartelijk dank voor het naar geslacht.

de nachtboswachter

LANGS de wegen en fietspaden is normaal om ongelukken te voorkomen.

bellefante

Je ziet het bos ook niet door al die bomen het is maar goed dat ze dat doen

ikke

Er zijn altijd mensen die zonder nadenken de natuur om zeep helpen. Liefst rooien ze
Allle bomen in Groesbeek

stekkenberger

Het gaat hier toch alleen om onderhoud,ze worden toch niet gekapt,wat een drukte om niets.

Anne

Wat een ophef over gewoon regulier onderhoud. Altijd beren op de weg zien lijkt me buitengewoon vermoeiend.

wpDiscuz