[Foto’s / Update] Foutparkeren Dorpsplein: BOA in actie

De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in Groesbeek moet foutparkeerders op en rondom het Dorpsplein aan gaan pakken. Dit besluit hebben burgemeester en wethouders van Groesbeek eind januari genomen.

BOA_lekker_aan_het_werk
Ingang Rabo, parkeren verboden. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat dan vooral om mensen die even snel de Rabobank in moeten, zij parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan. De bank is sinds kort gevestigd aan de Dorpsstraat 19, op het Dorpsplein, nadat het oude pand aan de Dorpsstraat 28 in december gesloopt werd.

De BOA controleert hoofdzakelijk op parkeeroverlast, loslopende honden en zwerfvuil. Wat zwerfvuil betreft nam het college in dezelfde vergadering het besluit om een hoeveelheid zwerfvuil aan de Hoge Horst, bij de entree van kerkdorp De Horst, op te laten ruimen.

Update 13-02-2014, 22:15 uur
De gemeente laat in een bericht weten dat er vanaf 24 februari actief wordt gecontroleerd op foutparkeren bij de Rabobank. Mocht u daar parkeren terwijl u snel wilt pinnen, kunt u gelijk 90 euro extra pinnen. Dit is namelijk de hoogte van de boete. “Het is niet toegestaan de auto te parkeren op het wandelpad naast de Rabobank. Buiten de daarvoor bestemde parkeervakken, mag namelijk niet worden geparkeerd. Even snel pinnen valt daar ook onder”, aldus de gemeente.


Gebied waar mensen de auto even parkeren om te pinnen, BOA in actie en het Rabobankgebouw (voor). Foto’s: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Vergadering college B&W 28-01-2014Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 41 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ook ik reageer

Goed zo!!! Laat de ondernemers die hier af moeten storten nog maar een eindje verder lopen… Lekker veilig in deze tijden zo op straat. Dit kost idd maar 1 min. Zal toch te gek worden als je dan niet even mag stoppen naast de bank voor het afstort vakje.

Handy

Laten die BOA’s een beter op jeugd letten achter de Zoma.. dan kan ie vuil blijven ruimen, zo ook op knapheiderweg, wordt systematisch elke week een zak met vuil gedumpt.
Nee dan moet hij die ene bekeuren die ff snel geld moet halen en ja op dorpsplein wel liefst 2 ongebruikte invalide parkeerplaatsen, terwijl dat die juist overal met een kaart mogen parkeren.. hele kromme manier van handhaven weer… ff snel geld halen zou juist moeten worden gestimuleerd met extra boa om veiligheid terug te geven aan de burger ipv. bekeuren.. miss nieuw baantje voor die BOA = parkeerhulp!!!

Sprookje

Waarom wijzen naar een ander, als het om jouw zelf gaat?

miran

Vind ik ook heb ook gezien van die vuilniszak die daar dagen heeft gestaan en ja bij de zoma is ook een rommeltje

www.hanspeters.eu

Nadenken dat is me toch wat voor dit gemeentebestuur.

miran

Sprookje heb je het tegen mij of handy?

Trieste keuze. Ik verneem graag welke partijen hier vóór gestemd hebben, die kunnen mijn stem vergeten!!!

1234

Aan de achterkant van het bord: “Deze zijde niet parkeren”
mag je toch gewoon parkeren?!

Was natuurlijk te verwachten dat er bij een pin automaat vaak geparkeerd moet worden. Weer lekker over nagedacht…

de nachtboswachter

ik wil niet veel zeggen maar ik zit wel eens bij die EIGENWIJS en drink er een paar pilsjes en dan heb ik een mooier kijk richting de parkeerplaats en wat schets mijn verbazing lieden die werken op het gemeentehuis zetten hun auto neer waar het dan niet mag. Wat ik mijn afvraag is de BOA hier van op de hoogte aan kenteken herkenning of krijgt een ambtenaar hier geen bon voor raar maar waar.er zijn wel andere prioriteiten om eens op te letten.

de nachtboswachter

let op de rode duimpjes vooral morgen tussen 10 uur en half 2.dat noemt men bescherming van ambtenaars in functie. Men beweerde ook dat ze haast niet naar de Groesbeek keken. Ze bellen elkaar zelfs op.

Lambert
Of het nu de vestiging van een bank of een winkel is, deze gemeenteraad heeft geen enkele visie op de aan en afvoerstromen. Men komt niet verder als de bepaling van enkele parkeerplaatsen en zelfs dat gaat vaak niet goed. Als er een bank zich ergens vestigt, weet je dat daar mensen geld halen en geld brengen. Dat moet veilig en efficiënt gebeuren. We kunnen allaal constateren dat een geldloper niet veilig kan storten en een klant niet veilig kan parkeren. Hoe kun je beter zichtbaar maken als gemeente, dat je bij het geven van een vestigingsvergunning niet minimaal met… Lees meer »
boersteeg

ik snap niet dat men niet weggaat bij deze graaibank
er zijn nog zoveel andere banken waar men wel netjes geholpen en of pinnen kan.
als de rabo zo goed nagedacht heeft over deze locatie dan wil ik daar mijn geld niet ondergebracht hebben.

ikke

Ergens haalt de gemeente geld vandaan en dat is meestal parkeren. Hoe op veel plekken rotzooi is vinden ze niet interesant .dat brengt niets op.

Mike

Dan moeten ze nog minder pakkeerplekken maken, kut dorp zeg. Je kunt haast nergens je auto dichtbij een winkel kwijt, Tussen de Rabobank en het Gemeentehuis kun je je auto haast NOOIT kwijt!

de nachtboswachter

NOU Mike op die plek staan ook geregeld auto’s van ambtenaren. Ik denk dat men straks wil dat de ondergrondse parkeergarage bezet blijft. Even doordenken wil als bijbaan wel de automaat op tijd legen en op passen dus parkeerwachter het pak dat dan aangemeten zou moeten worden hoeft dan ook niet duur te zijn. Aan gezien ik niet groot ben.

laurens

Beste Gemeente

Maak er 3 parkeerplaatsen met “zeer kort parkeren”
5 min parkeer tijd is ruim genoeg om te pinnen.

Of Rabobank zet de pinautomaat dan in het pand van videoland
Iedereen heeft daar parkeerplek genoeg.

Laurens

zinnigheid s.v.p.

Ja ik denk wel dat de Rabobank ‘eventjes’ de pinautomaar verplaats naar het pand van videoland. Wat kost dit nou qua geld en moeite, niks toch? Ze hoeven alleen maar een stuk van het pand te kopen/huren, de infrastructuur aan te passen (verbouwen, beveiligingssystemen aanleggen, een verbinding aanleggen met de computers in het pand van de Rabobank, het bestaande pand weer verbouwen – 2 gaten in de muur ziet er immers ook niet uit). Ik denk wel dat ze dat doen ja.

De eerste optie vind ik wel een goede, toch nog een beetje zinnigheid.

de nachtboswachter

Zeker weer een idee van de GVP nou mijn stem gaat toch naar sociaal Groesbeek en vele volgen.

ja lekker makelijk in het pand van videoland,kan je spairribs eten en meteen pinnen.

Stoned

Ik denk dat Boa’s dat niet eens mogen bekeuren.
Dat bord kun je zien als een verzoek.
Een vierkant geel bord met alleen de tekst .
Aan deze zijde niet parkeren.
Er staat geen oficieel parkeersverbord bord zoals beschreven in de verkeers regelgeving.
Verbodsborden zijn rond met een rode rand.
Dus kun je het zien als een verzoek maar niet als een verbod.

wpDiscuz