[Update] Begraafplaats Heselenberg: verbod voor honden

De gemeente Groesbeek krijgt veel klachten over bezoekers die hun honden uitlaten op begraafplaats Heselenberg in Groesbeek. Tevens zijn er bezoekers die met bromfietsen of scooters op de begraafplaats rijden.


Hondendrol op de begraafplaats Heselenberg. Omroep Gelderland was ook aanwezig. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het is niet toegestaan om met motorvoertuigen op begraafplaatsen te rijden als dit niet voor de begrafenis zelf is bedoeld. En voor wie het nog niet wist: fietsen op de begraafplaats is eveneens verboden. Voor minder validen kan een uitzondering worden gemaakt.

De gemeente heeft verbodsborden op de toegangspoorten aangebracht. Men gaat streng controleren op de naleving van de verboden. Bij herhaaldelijke overtredingen kunnen logischerwijs sancties volgen en wordt de politie ingeschakeld.

“Het uitlaten van honden op de begraafplaats zou alleen al om reden van piëteit achterwege moeten blijven”, aldus de gemeente. Een hond meenemen bij een bezoek aan een graf zou geen probleem moeten zijn. Het dier kan een nabestaande namelijk ook troost bieden.

Groesbekers ergeren zich al langer aan honden die op welke manier dan ook voor overlast zorgen (Artikel 1, 2 en 3). De trouwe viervoeter kan hier echter weinig aan doen, dit ligt aan het gedrag van de hondenbezitters.

Update 14-02-2014, 15:00 uur
De regionale media hebben het bericht later vanochtend ook opgepikt. Vrijdagmiddag maakte Omroep Gelderland opnames op kerkhof Heselenberg. Ambtenaar Teun van Grinsven van de gemeente Groesbeek was hierbij aanwezig. Van Grinsven moest wel even zoeken naar de drollen, omdat ze door de regen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er lag nog genoeg om een item voor TV Gelderland te maken.

Update 08-04-2014, 20:15 uur
Het college wil een verbod voor honden en fietsen op begraafplaats Heselenberg. De begraafplaats ligt binnen de bebouwde kom, dus daar mogen normaliter honden lopen. Er geldt echter een opruim- en aanlijnplicht waar men zich niet aan houdt en om die reden wil het college dat er op de begraafplaats geen honden meer komen.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente GroesbeekTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dini

Ja als `t maar lekker dicht bij huis is en ze er niet ver voor hoeven te lopen maar vooral niet bij hun eigen,zodat ze er zelf last van hebben.

de nachtboswachter

RESPECK voor de overledenen en het bos is nabij om u hond uit te laten.

bellefante

Bij je zelf in de tuin laten schijten maar dan moet je het zelf op ruimen de honden bezitters gaan toch ook thuis naar de wc en niet bij een ander voor de deur

piet

Een boterhamzakje meenemen hondenbezitters,heeft je hond gepoept dan ruim je het op,zakje in de prullenbak
Moesten ze verplichten is in div steden al geen zichtbaar zakje bij je bekeuring,laat je het liggen bekeuring

Handy

Waar moet het heen in Groesbeek, is het niet de hangjeugd dan zijn het de respectloze volwassenen die hun honden uitlaten… En maar klagen.. misschien dan toch maar hondenbelasting invoeren, kan de BOA van de Rabobank daar ook nog ff op handhaven.. das direct 90euri dan in de pocket voor de Gemeente…

de nachtboswachter

Zou de BOA niet aan gesteld kunnen worden als droellevanger in plaats van de politie.

schiet in ow eigen tuun

wurde nie goed van ke, eurst de stoep onderschieten van en ander. now ok nog op dn heselenberg .

woar get t hin

Leuk dat de cameraman ook even naar de mening van de drollen vroeg met zijn paarse knots

Anne

Sta nergens meer van te kijken, van de begraafplaats blijf je af, anders dan voor een begrafenis of een bezoek aan een graf.

Deze week op de Margrietstraat een TV-toestel bij de glasbak. Heb al heel lang het idee dat er een aantal Groesbekers zijn die menen dat het daar een grof vuil stortplaats is.

Schande gewoon. Een aantal camera’s doet denk ik wonderen. Ook aan de bosrand.

de nachtboswachter

ANNE mag niet privé kan men niks mee beginnen juridisch.

Anne

Ha, dus je mag wel privé de wet overtreden. De wetgeving in dit land is het spoor volkomen bijster.

ikke

Ja,laten ze deze hondenbezitters maar een flinke boete geven in plaats van parkeerboetes uitdelen in het dorp.hebben ze gelijk geld genoeg om het clubhuis van berg en dal te sponseren.

bellefante

€100 in de maand honden belasting laten betalen gaat dat schijten wel over

de nachtboswachter

piet ruimte genoeg in het bos.

www.hanspeters.eu

Goed dat dit nu aangekaart is, als ik de laatste rustplaats van mijn moeder bezoek, ligt er ook nagenoeg altijd wat in die rij. Ik vind het respectloos, de toegang tot het bos ligt naast de ingang. Handhaven mag van mij.

piet

Nachtboswachter
In het bos daar moeten ze het ook op ruimen,
Kan wel plek genoeg zijn
Ik vind overal moet je de stront van je hond opruimen

de nachtboswachter

JA piet begrijp ik ook wel maar je heb ook mensen die gaan langs de kant zitten en als je dan wat zegt hebben ze ook nog een groter mond. Dan zeg ik kun je niet een meter of 20 de struiken in lopen en ze zeggen ook we leven in een vrij land. Maar veel honden bezitters laten hun hond ook langs het pad doen en gooien er blad op of maken een kuiltje. Maar ik trap liever in een hondendrol dan in een mensen DROL maar op een kerkhof zeker niet.

Dini

Ze willen ook niet in het bos de hond uitlaten want daar krijgen ze vieze schoenen.

Kruimeltje

Tja, het zijn toch echt onze eigen inwoners die dit doen. De hond kan er niets aan doen, de stekkenbergers wel.
(en zeg nu niet dat dit mensen van de Horst of Bredeweg zijn)

de nachtboswachter

JA kruimeltje zegt niet vaak wat maar heeft wel gelijk.

wpDiscuz