[Update] Werkzaamheden Pannenstraat uitgesteld

Het nieuwe jaar is begonnen. Wat gaat er dit kwartaal nog meer plaatsvinden in het centrum van Groesbeek?


Nog geen 9 maanden geleden zag het centrum van Groesbeek er zo uit… Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Onlangs zijn de bouwactiviteiten van Bellevue en park Mariendaal weer begonnen. Er is een tweede grote kraan geplaatst, de bouwwerkzaamheden liggen op schema. Ondertussen start men met de voorbereidingen van de werkzaamheden aan de Pannenstraat.

“Herinrichting wegen” fase 3: Pannenstraat

In de eerste week van februari zijn de voorbereidingen gestart voor de Pannenstraat met het schetsontwerp. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden de week na carnaval eind maart (zie update) kunnen starten.

Werkzaamheden/planning fase 3

De werkzaamheden vinden plaats in de Pannenstraat, ter hoogte van de Kloosterstraat tot aan de rotonde Zuidmolen. Als eerste wordt de rijbaan voor auto’s voor ongeveer 2 weken afgesloten. Het blijft dan nog wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De kruising Pannenstraat/Kloosterstraat zal alleen voor één weekend afgesloten zijn. Het streven is om voor de Vierdaagse alle werkzaamheden aan dit deel van de Pannenstraat gereed te hebben.

“Herinrichting wegen” fase 1 en 2: Dorpsstraat

De eerste fase begon in juni 2013. De Dorpsstraat werd opengebroken en riooltechnische ingrepen zijn uitgevoerd. In oktober 2013 was het tijd voor de tweede fase herinrichting Dorpsstraat: de Dorpsstraat tussen Kerkstraat en Kloosterstraat. De rijbaan is vervangen door asfalt en nieuwe brede trottoirbanden zijn aangelegd. Tegelijk werd er ter hoogte van het Mooksestraatje een gedeelte van het riool vervangen. Men is ook bezig geweest met de bomen en het vervangen van lantaarnpalen.

Overzicht artikelen over herinrichting wegen

Fase 1 (Dorpsstraat): Planning.
Fase 1 (Dorpsstraat): Foto’s.
Fase 2 (Dorpsstraat): Planning.
Fase 2 (Dorpsstraat): Foto’s.

En dan is het nu tijd voor de derde fase! We houden u op de hoogte. Houd de komende tijd de (gemeente) website in de gaten!

Update 24-02-2014, 10:00 uur
De gemeente laat maandag weten dat de bouwwerkzaamheden eind maart, na de Verlichte Halfvasten Optocht, starten. Dit is één maand later dan gepland en de reden hiervoor is dat de voorbereidende werkzaamheden meer tijd vergen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 17 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

DOE eens wat aan de sluip routes gemeente Groesbeek dries stekkenberg houtlaan en gedeelte zevenheuvelweg en maak er iets van 30 km drempels soms zitten ze aan de 100 misschien dat ze dan toch door nijmegen rijden als ze in mook of malden milsbeek moeten zijn er doen zich levengevaarlijken situaties voor.

groesbeker

Maak je toch niet zo druk man

medelezer.

Reactie op Groesbeker.
De meeste reacties zijn niet van boswachter.
Doet iemand anders onder zijn naam.
Misschien wel iemand uit de oppositie.

stekkenberger

En wat dacht je van dat zwaar vracht verkeer over de stekkenberg
alles trilt in huis is niet normaal !!!!!!!

de nachtboswachter

MEDELEZER MAIL DE GROESBEEK .STEKKENBERGER KLOPT HELEMAAL VANDAAR IK OOK VOORSTEL OM HET VERKEER OP DEZE PLAATSEN AF REMMEN WANT JE ZIT OOK IN DE WOONWIJKEN EN EEN KIND KAN ZO DE WEG OP LOPEN VAN ACHTER EEN AUTO UIT EN REMMEN IS DAN TE LAAT OF EEN DIER EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE.SORRY IK HAD MIJN CAPSLOCK NOG AAN STAAN HAD MIJN BRIL NIET OP.

fietser
Het ziet er wel mooi uit, maar ik kan nou niet zeggen dat het er op vooruit gegaan is in het dorp voor de fietsers. Het is er zo smal, dat je als fietser vaak gedwongen wordt, om het trottoir te gebruiken. Voor de auto is er alle ruimte, maar voor het langzaam verkeer is het nog steeds niet aantrekkelijk om in Groesbeek te winkelen. Kijk maar eens op koopavond in Groesbeek, het is er ontzettend rustig. Mensen willen toch graag lekker door een winkelstraat slenteren, zonder steeds op te moeten letten voor passerende auto’s. Dus kiezen ze voor autovrije… Lees meer »
stekkenberger

Die naam gebruik ik al van begin af aan zou je een andere naam willen kiezen.

Lambert

Gewoon eenrichtingsverkeer invoeren op de Houtlaan/Kerkstraat met de nodige vertragingen er in, dat scheelt de helft van het verkeer. Een andere mogelijkheid is om de spoorwegovergang dicht te gooien muv fietsers en voetgangers. Scheelt bakken sluipverkeer desnoods met carterrammer!

de nachtboswachter

JA lambert goed gezien.

Muts

@Lambert: Zo’n carterrammer werkt voor geen meter. Kijk maar eens bij de Zoma waar je het Vilje in kunt. De busjes met bouwvakkers rijden daar af en aan en geen een die ervoor omdraait. Daarna met 80 / 90 door het Vilje en dan op twee wielen de bocht naar de Hoflaan in. Dat daar nog geen kinderen doorgereden zijn mag ook een wonder heten.

Je kunt het spook wel dichtgooien, maar daar zullen ze zich niks van aantrekken. Het enige dat helpt is een echt goede rondweg en niet die ellende van de Cranenburgsestraat,

jan'

als je dan wilt weten of het echt de nachtboswachter is of iemand anders, kijk dan even naar de grammatica en spelling.
is het slecht dan is die het echt is het goed dan is die het niet 🙂

Lambert

De rondweg bestaat al lang aan de Oostkant kennelijk is decreten om hem te gebruiken nog niet groot genoeg. Beperk andere mogelijkheden en dan blijft verkeer uit Malden vanzelf weg. Maar dan zul je als inwoner hier ook moeten accepteren dat je ook niet anders kunt, het is het een of het ander en niet zoals de politiek van alles een beetje en dus geen besluit.

de nachtboswachter

Jan ik ben het echt en reageer alleen als Nachtboswachter. En jan doe niet als of je professor bent in taalkunde. Daarbij als ik onder een anderen naam reageer kom ik in de moderatie te staan neem aan professor jan wat dat betekend.en hoeveel jannen lopen er in groesbeek rond nou heel veel jan.ken jij dan nog een 2 de nachtboswachter jan ik hoor het graag.

www.hanspeters.eu

Lambert het spijt me maar ik ben het niet met je eens. De rondweg zou elders moeten komen liggen. Er is geen fatsoenlijk alternatief om het centrum van doorgaand verkeer te ontlasten. Al dat verkeer moet je niet belendend aan 4 woonwijken willen hebben. Tot nu toe vind ik de Houtlaan een goed alternatief. We hebben het gezien toen die afgesloten was. Het was een ramp voor inwoners uit Noord om fatsoenlijk in het centrum te komen.

jan'

@nachtboswachter
Ik kan me zelf ook wel nachtboswachter noemen. Kom ook regelmatig in het bos dus dan noem ik me maar avondboswachter ? En ik hoef geen professor te zijn om normaal Nederlandse zinnen te typen hoor. Een normale opleiding OA (onderwijs assistent) is voldoende. Opleiding tot boskabouter blijkbaar niet. Voor verdere vragen reageer maar 🙂

treffers2

jongens waar gaat het nog over.

Lambert
Beste Hans, dat wist de politie toch ook toen ze de weg aanlegden? Als het dan toch een alternatief moet worden dan bestaat de Kon. Wilhelminaweg ook nog. In alle andere opties moet je ingrijpen in het bos of zoals ik eerder aangaf: Maak Houtlaan/Kerkstraat eenrichtingsverkeer over de gehele lengte en wat mij betreft het traject Zuidmolen/Lee Ho Fook ook maar tegengesteld! Tijd voor definitieve besluiten met verkeersdosering, dan nemen weggebruikers sneller een alternatief! En laat ze nou eens snelheid gaan handhaven in alle 30km zones, ipv die belachelijke parkeerdiscussies. Met handhaven dus ook ‘s avonds laat als er weer… Lees meer »
wpDiscuz