Groesbeekse schlagers op het carillon gemeentehuis

Wat is een carillon op het gemeentehuis ten tijden van de carnaval als er geen Groesbeekse schlagers op te horen zijn?

De lange pier

Met deze vraag in het achterhoofd heeft C.V. En Moi Iets uit Groesbeek dit jaar het idee gehad om tijdens de carnavalsweek verschillende schlagers op het klokkenspel voorbij te laten komen.

“Op deze manier hopen we dat D‘n Lange Pier “echt” tot leven zal komen!”, aldus een woordvoerder van de carnavalsvereniging. Het schlagerfestival is sinds 27 jaar een terugkerende traditie in Groesbeek. In de 15 jaar dat het gemeentehuis van Groesbeek een carillon heeft zijn er tijdens verschillende festiviteiten, zoals Sinterklaas en kerst, passende liedjes te horen geweest, echter nog nooit eerder Groesbeekse schlagers tijdens de carnaval.

“Wij vonden dat het tijd werd dat hier verandering in zou komen”, vervolgt een fervent carnavalist van En Moi Iets. Daarom hebben dit jaar vier liedjes de primeur om tijdens de carnaval een week lang te horen te zijn op het carillon. Welke schlagers dat zijn is nog een verrassing laat de groep ons weten, “mensen moeten maar goed luisteren of ze de liedjes kunnen herkennen.”

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Nase

Top idee!

Goed bezig!

Hans

Leuk initiatief.

de nachtboswachter

Krijg je straks weer gezeik over waarom ons liedje niet of het zien altijd de zelfde doe ze dan allemaal.

Hendrik

Eindelijk een keer eens met boswachter Wielie

Ik ben erg benieuwd naar de wagen van En moi iets. Zou dat iets te maken hebben met bovenstaand bericht?

@nachtboswachter en @hendrik, jullie hebben zeker geen flauw idee hoeveel Groesbeekse schlagers er überhaupt zijn!

piet

En moi iets

de nachtboswachter

DJ dat heb ik wel maar als men het liedje laat horen van als ik moet kruipend op bloten voeten gaan kunnen toeristen misschien denken dat we ver achter liggen tijdens de kerstdagen hoorden we kerstliederen en de kerst was al een maand voor bij toen hoorden we nog steeds heilige nacht en de herders lagen bij nachten dus ik wil in mei niet horen Mien waar is mijn feestneus want die figuur die dit moet regelen is vaak volgens mijn de weg kwijt.

de nachtboswachter

Hendrik bedankt.

Kruimeltje

Prachtig initiatief. Het omzetten kost geld. Laat de clubs maar betalen voor hun eigen lied. Dan is mogelijk gemekker ook uitgesloten.

karin

wat leuk!

bellefante

Dat is een goeie

de nachtboswachter

Henk Meijer die kan zingen. En Willie Claus Hellen liebers Sunday langzaam gaat de nacht voorbij Gerrie liebers liebe ist mer als einer nacht Leo de kraai mijn oude accordeon.

Jury

Puntjes aan het scoren voor de carnavalsoptocht?

wpDiscuz