Stoppen met roken? PakJe kans!

Op 10 maart begint in Groesbeek de STIVORO ‘PakJe Kans’ cursus; een methode die de kans dat iemand voorgoed stopt met roken aanzienlijk vergroot.

PakJe_Kans_cursus_STIVORO-DGB

De cursus is bestemd voor iedereen die met steun van een ervaren trainer en andere cursisten in negen bijeenkomsten van 1,5 uur – verdeeld over drie maanden – wil stoppen met roken.

Volhouden

Tijdens dit STIVORO-trainingstraject leert u in groepsverband om het niet-roken vol te houden. Het is geen standaardtraining want alle cursisten groeien gezamenlijk naar het moment van stoppen, dat veelal plaatsvindt na de eerste paar bijeenkomsten. De groep, bestaande uit ongeveer vijftien mensen, ervaart het gezamenlijk stoppen als motiverend, prettig en stimulerend. Bij de cursus ontvangt u een trainingsboek, een zakboekje met tips en een cd met oefeningen om te ontspannen.

Waar en wanneer?

De cursus wordt gegeven door een ervaren stoppen-met-roken coach van ZZG zorggroep en vindt plaats op de locatie Op de Paap 1 in Groesbeek op de volgende data:

10, 17, 24, 28 en 31 maart
7 en 21 april
5 en 26 mei
De bijeenkomsten duren van 20.00 uur tot 21.30 uur (op 10 maart tot 22.00 uur).

De kosten van de training bedragen € 300,- (excl. eventuele medicatie of nicotinevervangende middelen). Afhankelijk van de zorgverzekeraar krijgt u de cursus (deels) vergoed.

Aanmelden en overige info

Voor vragen over de cursus kunt u bellen naar 024 – 366 57 77 of www.zzgzorggroep.nl/stoppenmetroken raadplegen. U kunt zich ook via de website aanmelden. ZZG zorggroep organiseert ook in andere gemeente deze cursus. Een overzicht van alle locaties en data is eveneens op de website te vinden.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

ZOUDEN we eigenlijk allemaal moeten doen een cursus stop met roken een cursus hardlopen een cursus afvallen een cursus nording walking een cursus beter seks een cursus eten koken noem maar op hoe men in speelt op alles als het maar geld op levert alles in het leven moet je zelf doen en we zouden het ook zelf kunnen als we willen.

horst

Nachtboswachter, ik ben het vaak niet met je eens, maar deze keer sla je de plank helemaal…..raak!
Wat een onzin, zo’n cursus, en dat ook nog voor 300 (driehonderd????) euro.
Beter is een cursus: “hoe recht ik mijn rug en stop op eigen kracht?”.
Dat een zorgverzekeraar zoiets ook nog deels vergoedt is al helemáál absurd!

groesbeekse

Nou de ene eet te veel de andere drinkt te veel de andere sport te veel de andere rookt te veel hebben wij niet allemaal een laster?

hupkedrie

Ga maar dampen=elektrisch roken
Kost €40

Kruimeltje

Nog even en er komt een Cursus stoppen met werkeloosheid, scheelt de samenleving een hoop.

de nachtboswachter

Dat is ook een goeie kruimeltje.

wpDiscuz