Alcohol carnaval 2014: een carnaval van Nix

Dit jaar wordt het een carnaval van “Nix”. Voor jongeren geldt dan: géén bandje = géén alcohol.

Nix_18_Logo_2014

Sinds 1 januari 2014 is het niet toegestaan om alcohol te verkopen aan jongeren jonger dan 18 jaar, evenals het openbaar in bezit hebben van alcohol door de jongere zelf. Daarom wordt er tijdens carnaval 2014 in de gemeenten binnen de regio Nijmegen gewerkt met leeftijdsbandjes. Dit polsbandje is bestemd voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Alle horecaondernemers en verenigingen hebben samen besloten om alleen alcohol te schenken aan jongeren met een bandje.

Carnavalsbandje en ID-box

Het doel van de carnavalsbandje is het verbeteren van de naleving van de leeftijdsgrens. De gemeente, die nu verantwoordelijk is voor de controle op de naleving, helpt mee door dit carnavalsbandjesproject mogelijk te maken. Daarmee wordt het de ondernemer makkelijker gemaakt om aan de verplichtingen van de Drank- en Horecawet te voldoen. De gemeente faciliteert de ondernemers hierbij door carnavalsbandjes en ID-boxen beschikbaar te stellen. De ID-box is een apparaat dat snel en efficiënt de leeftijd van de jongere elektronisch aan de hand van een geldig identiteitsbewijs kan vaststellen. Daarnaast worden alle personeelsleden die bandjes gaan verstrekken centraal geïnstrueerd en getraind.

Drank- en Horecawet

De Drank- en Horecawet is recentelijk gewijzigd. De wet stelt dat het verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar niet is toegestaan, evenals het in bezit hebben van alcohol door de jongere zelf. De overheid heeft ter ondersteuning van deze nieuwe norm een campagne opgezet met als motto: NIX18, Nix is de afspraak: niet drinken onder de 18. Deze campagne moet de nieuwe leeftijdsgrens kracht bijzetten. De bandjes die worden ingezet tijdens carnaval sluiten aan bij deze campagne.

Leeftijdsbandje Groesbeek

In Groesbeek kunnen jongeren tussen de 18 en 30 jaar een carnavalsbandje afhalen op onderstaande locaties:

• Op donderdag 27 februari van 19.00 – 20.00 uur in de feesttent op het Marktplein op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

Vervolgens zijn de bandjes alle carnavalsdagen behalve in de feesttent ook te verkrijgen bij:

• Discotheek De Linde;
• Bar-Dancing De Hoeve;
• Fanfare Jubilate Deo in De Sleutel;
• Café Bar De Comm.

Een overzicht van alle verstrekpunten in de hele regio Nijmegen is te vinden op http://bit.ly/carnavalsbandje

Het leeftijdsbandjesproject is opgezet vanuit het project alcoholopvoeding Durf Nu van GGD Gelderland-Zuid en IrisZorg, het regionale overkoepelende project dat zich richt op alcoholmatiging onder jongeren.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

nix, (das nie veul toch)

de nachtboswachter

Daar zullen ze wel wakker van liggen.

Wat een betutteling! Wordt doodmoe van al die indianenverhalen, waar iedereen onder moet lijden. De echte probleemgevallen worden niet aangepakt, hoef je niet voor te gaan in Groesbeek.

miran

Werkt toch niet ze komen er toch wel aan drank

bellefante

Als ik mijn bandje aan iemand geef van 17 is daaraan controle op

Realist

Geen alcohol voor de echt jonge jeugd. Je ziet geregeld dronken blagen waar je dwars doorheen kijkt bij een sterke lamp. De laatste paar hersencellen die nog resten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gijp

Alles word kapot gemaakt door mensen die denken te kunnen bepalen wat een ander wel en niet mag. Schandalig wat er in ons land allemaal gebeurd!

gradje

Haha wat n commentaar allemaal.

klaas

gewoon zuipen en schik maken punt uit

Zolang ze mar nie in de optocht controlle dan mikt het niks uit feeste tijdens carnaval

bucky

nee niet in de optocht anders blijven ze thuis he pffff wat een opmerking weer…..
Controleerde ze daar maar eens wat meer.
De alcohol wordt gewoon overgeschud in een colablikje,totdat er een keer iets gebeurt en weet niemand ergens van.

Leeftijdsdiscriminatie, dat is het…. waarom tussen de 18 en de 30?

Belachelijk! Iedereen een bandje die alcohol mag, of niemand een bandje!

wpDiscuz