[Foto’s] Zoektocht naar resten gesneuvelde soldaat De Horst

Op aanwijzing van een oud bewoner van een huis in kerkdorp De Horst (Groesbeek), is de gemeente Groesbeek begonnen met het zoeken naar de stoffelijke resten van een gesneuvelde Duitse soldaat.


Men zoekt naar de stoffelijke resten van een Duitse soldaat. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

65 jaar oud verhaal

De oud bewoner heeft al die jaren met een verhaal rondgelopen dat hij de gemeente nu, zo`n 70 jaar na WO II, heeft medegedeeld. Rond 1950, hij was toen 8 jaar oud, heeft hij gezien dat zijn vader in hun tuin een gat aan het graven was. Er waren botjes in de vorm van een hand te zien. Zijn vader zei dat het een Duitse soldaat was die daar lag. Zo kort na de oorlog was dat niet bijzonder in Groesbeek en het gat werd weer dicht gemaakt. Het was misschien een gat om een struik te planten, maar dat is niet meer bekend.

Zoeken

Op de plek waar de detector een signaal gaf staat wel een zeer oude Rododendron. Omdat het een grote struik betreft moet er met een machine gegraven worden om deze te verzetten en dan kan men verder zoeken. Er werden nu wel wat scherven van onder andere een kruik gevonden. Namens de gemeente Groesbeek was Teun van Grinsven aanwezig.

Groesbeek: al eerder resten van soldaten gevonden

In september 2011 werden de stoffelijke resten van twee Amerikaanse soldaten op een akker nabij de Wylerbaan in Groesbeek gevonden. Iets meer dan drie jaar eerder is in het heuveldorp het stoffelijk overschot van een Duitse soldaat gevonden.

In de omgeving van Groesbeek liggen mogelijk nog tientallen Amerikaanse soldaten begraven.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

ZOU wel mooi zijn nog een waardig graf te krijgen voor de naar bestaande.

sjaanwilslaan

naar bestaande?

wpDiscuz