Geslaagde inloopavond voorzieningenhart “Op de Heuvel”

Groot en klein bekijkt belangstellend tekeningen van voorzieningenhart ‘Op de Heuvel’, tijdens de informatieavond eerder deze maand.


Schets voorzieningenhart Op de Heuvel. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Vooral de schetsen voor de inrichting van het buitenterrein trekken belangstelling. “Ziet er goed uit”, klinkt het tevreden.

Jan Kersten van Bureau Niche legt uit hoe de ruimte direct rond ‘Op de heuvel’ wordt ingericht. Rechts van het gebouw komen beschutte speelplekjes voor de kleine kinderen, van nul tot zes jaar. Links, bij de huiskamer, ligt staks een terras en een jeu de boules-baan.

Schaatsbaan

Het plein voor het voorzieningenhart wordt ingericht voor de schoolkinderen uit de midden- en bovenbouw en voor de buurt. Hier komt onder meer een verdiept voetbalveld. “Het voetbalveld kunnen we in de winter onder water zetten en gebruiken als schaatsbaan”, vertelt Jan Kersten.

Parkeerplaatsen

Een medewerker van de gemeente laat zien waar de parkeerplaatsen komen, aan de zijde van de Ericastraat. Er komt eenrichtingsverkeer voor het parkeren, omdat de strook tussen de parkeerplaatsen vrij smal is.

Proefzitten

Er is ook aandacht voor het interieur. Interieurontwerper Susan Burgers vertelt over het meubilair. “De architecten hadden als basiskleuren fuchsia en limegroen. Daaromheen heb ik kleuren gezocht. En ik heb in het interieur wat extra hout toegevoegd, dat geeft meer warmte.” De bezoekers kunnen proefzitten. Vooral de stoelen met zachtere zitting vinden ze prettig.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Stekkenberg.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

daar is goed over nagedacht met goed weer voetbal in de winter kan men er schaatsen als het dan ook gaat vriezen.

horst

in de winter kan men er schaatsen als het dan ook gaat vriezen.

Daar heb je goed over nagedacht, Willie!
Ja hoor, als het gaat vriezen, kun je er schaatsen.
Maar gaat het dooien, dan kun je er zwemmen.
Mits er genoeg water in is gepompt.
Want anders is het pootjebaden geblazen.
Goed nagedacht van mij hè Willie?

www.hanspeters.eu

Ik denk dat het dan hooguit pootje baden word Horst.
Ik vind het gewoon een aanwinst voor de wijk dit voorzieningenhart en als je d’r zou kunnen schaatsen is dat mooi, maar mogelijk concurrerend met het schaatsen bij Germania.

Kruimeltje

Knap staaltje van geld over de balk gooien. SG bedankt!

wpDiscuz