[Update] Geen extra parkeerplaatsen Rabobank

Sociaal Groesbeek wil dat er bij de Rabobank in het dorp extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd die kort parkeren mogelijk maken.

BOA_lekker_aan_het_werk
Ingang Rabo, parkeren verboden. De gele borden zijn inmiddels weer verwijderd. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De klanten van de nieuwe Rabobank op het Dorpsplein zijn niet of nauwelijks in de gelegenheid om nabij de bank te parkeren. Parkeren tegenover de Rabobank is een optie, maar deze parkeerplaatsen zijn bijna altijd bezet.

Burgers die hun auto even op het wandelpad voor ingang van de bank parkeren, worden sinds maandag door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) aangepakt. Het gaat dan vooral om mensen die even snel moeten pinnen. De hoogte van de boete voor foutparkeren is 90 euro.

Mensen die geld komen storten of pinnen moeten nu volgens Sociaal Groesbeek onveilig over straat. De lokale politieke partij is van mening dat er op het Dorpsplein genoeg ruimte is om enkele nieuwe parkeerplaatsen te realiseren.

Sociaal Groesbeek zal donderdagavond tijdens de raadsvergadering een motie indienen.

Update 27-02-2014, 23:15 uur
Wethouder Theo Giesbers gaf aan dat er wat parkeertijd betreft mogelijk iets wordt aangepast. Op twee parkeerplaatsen tegenover de Rabobank en de parkeerplaatsen aan de Dorpsstraat kan men binnenkort nog maar een halfuur parkeren. Dit was voor Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters voldoende om de motie in te trekken.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 37 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Persoonlijk heb ik nooit zo’n hoge pet opgehad over de Hans en zijn SG, maar ik moet zeggen dit is een initiatief waar de Groesbeekse burger echt iets aan heeft.
Chapeau, Sociaal Groesbeek.

kloeke

Goed plan…max parkeertijd 5 minuten.

bellefante

Maar hoe is dat te controleren 5 min

groesbeekse

@ bellefante met parkeerschijf ?

Corné

Dat doet dan weer afbreuk aan het verkeersluwe centrum en een autovrij dorpsplein. Niet mee eens!!

de nachtboswachter

NOU prachtig idee hans ik hoop dat de motie aangenomen wordt maar er zijn er een paar bij die zien liever de gemeente kas vullen en dan weet jij wel wie dat zijn en wijn vinden ze lekker en de anderen extra’s.

Sprookje

Hoezo verkeersluw centrum met een nieuwe AH in het centrum????

ge kunt toch gwewoon da stukske loope.

Democratie

Goed idee! Problemen moet je oplossen (en niet groter maken). Oplossingsgericht denken noemen ze dat, TOP plan!

Lambert

Beste gemeenteraad, dit hadden jullie kunnen bedenken bij het geven van de vergunning. Of staat hier niets over in de RAW richtlijnen?!

Verplaats die pinautomaat naar een plaats waar geparkeerd mag worden.

Handy
Waarom twee minderinvalide parkeerplaatsen voor de VVV? Mindervalide met een zg. invalidekaart mogen die overal parkeren. Die kaart geeft recht om ook midden op trottoir te parkeren. Zonder te veel extra kosten zijn twee regulier parkeerplaatsen te realiseren, gewoon 1 bord met onderbord en paal verwijderen. En klaar zijn we weer. Dan zelfs TWEE parkeerplaatsen erbij. Kosten, half uur twee ambtenaren met busje. Zo hou je die ook weer aan de slag. Parkeertijd verkorten op het dorpsplein naar max. een half uur. Dan is het ook voor de ambtenaar niet leuk meer om daar te parkeren (schijf verdraaien om het… Lees meer »
Handy

@ Corne,
Autoluw in relatie tot de ‘bijna’ aanwezige parkeergarage in het grote winkelcentrum midden in het Groesbeekse centrumplan?
Ik zie dit niet echt gebeuren.
Kijk eens naar Malden/Kranenburg/Kleve, super winkelcentrums en super parkeerplaats(en) erom heen.
Mooie ervan is, je kan er zo naar toe rijden zonder verkeerslichten.

rider

Wat een gedoe weer over parkeren. Er zijn in ons dorp genoeg pinautomaten waar je de auto naast kunt parkeren. Hou ons dorpspleim alsjeblieft een beetje rustig. Het is nu al onrustig genoeg. Liefst zie ik dat de paaltjes dichter bij de weg worden geplaatst, zodat het hele dorpsplein autovrij wordt, dus ook de invalidenparkeerplaatsen daar weg.

de nachtboswachter

Goeie zet hans met de verkiezingen voor de deur sociaal door denken.

Grusbekse

@rider, genoeg pinautomaten met parkeerplaatsen , waar dan ?
De enige pinautomaten in Groesbeek zitten bij de Rabobank en bij de Supercoop, die automaat bij de Hema tel ik niet mee want daar kun je na 18.00 al niet meer terecht .

bellefante

Dan moet er de hele dag iemand bij staan

groesbeekse

En bij albert hein

stom

Snachts bij de Coop vind ik het onveiliger dan nu in het dorp. Veel mensen kunnen overdag pinnen bij de bank en bij Appie kun je tot 20:00 uur veilig binnen terecht. Grote bedragen regelt men meestal online. Wat een drukte hierover.

Ben.Helder

Tja, dit soort simpele zaken regelen ten behoeve van alle burgers moet je maar kunnen. Daar heb je bepaalde vaardigheden voor nodig zoals inlevingsvermogen.
Deze Gemeente is vooral goed in tegenwerken.
Gelukkig is er in deze grimmige werkelijkheid nog een club actief die deze behoeften van Groesbekers wel begrijpt! Goed gedaan Sociaal Groesbeek

Kruimeltje

Wellicht een idee om bezoekers te laten parkeren in de winkel, dat scheelt tijd en uitstappen.
Pfff, wat een kul.
Is de gemiddelde mens nu echt zo lui om een stukje te lopen?

wpDiscuz