Thijssen: “Beschuldigingen ongepast”

Er is in Groesbeek geen sprake van handhaving naar willekeur. Dit zei wethouder Sjaak Thijssen donderdagavond tijdens de carrouselvergadering van de Groesbeekse gemeenteraad. Hij noemt de beschuldigingen jegens het college “ongepast en kwalijk”.

De_Zeven_Heuvelen_Resort_2_RW-DGB
Bord Villapark. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

“De beschuldigingen over het niet integer handelen gaan mij niet in de koude kleren zitten. Dat briefschrijvers dit doen valt nog te begrijpen, maar dat raadsleden daar in mee gaan, nog voor dat ik uitleg heb gegeven, is kwalijk”, zei Thijssen. De wethouder legde uit dat het beleid niet anders is dan in voorgaande jaren. “Er is onvoldoende capaciteit om overal tegelijk te handhaven, daar moeten keuzes in gemaakt worden. De prioriteit wordt nu gegeven aan recreatiewoningen, omdat daar de sterkste bewijzen voor verzameld konden worden. Het zorgt tevens voor een afschrikwekkende werking”, zei hij.

Het bestuur van Vereniging Villapark ‘De Zeven Heuvelen’ heeft eerder deze week in een open brief zijn twijfels uitgesproken over de ambtelijke en bestuurlijke integriteit bij handhaving in de gemeente Groesbeek. 12 vermeende permanente bewoners van het villapark hebben een dwangsom van zo`n 25.000,- opgelegd gekregen. Zij zijn van mening dat de problemen met exploitant Belgers, waaronder de CPH-soap, de reden zijn dat er nu strenger wordt gecontroleerd. “Dat is een bijzonder goedkope opmerking. In het verleden was er ook al vaker sprake van handhaving op het park”, zei Thijssen.

Dat Belgers “wordt beschermd” door het college van burgemeester en wethouders is volgens Thijssen ook niet waar. Het bestuur van de vereniging stelde dat Belgers illegale stacaravans mag laten staan. “Wij hebben in 2008 geconstateerd dat er een fout is gemaakt in het bestemmingsplan “De Oude Molen”. Het plaatsen van stacaravans was toen onbedoeld door een beperking van bouwmogelijkheden niet meer mogelijk. Dat is vreemd op een camping en het was in het voorgaande plan wel mogelijk”. Het college heeft daarop besloten om dit alsnog toe te staan, dit om een forse planschadeclaim van De Oude Molen te voorkomen. Wat het “gele bord” betreft; het handhavingsbeleid sluit het tijdelijke verhuur van woonruimten niet uit.

Diverse partijen zullen de komende tijd stukken en een notitie ontvangen waarin het een en ander nogmaals wordt verhelderd.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 februari, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 82 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Echte groesbeker

Thijssen heeft altijd al twee petten opgehad maar draait alles,
om in zijn eigen straatje ,dus snel opstappen.

www.hanspeters.eu

Ik heb reeds vaker aangegeven dat wij als gemeente bestuur er alles aan moeten doen, om iedere vorm van schijn te vermijden. En inderdaad ben ik erg benieuwd naar zijn schrijven

Sprookje

“Planschadeclaim?” Dus het draait om geld!
“Onvoldoende capaciteit om te handhaven? “Behalve op het park, omdat Belgers dwars wordt gezeten?
“Het ligt ook aan de raadsleden?” Zelf handelen en daarna pas uitleg geven?
Ga voor een spiegel staan, kijk jezelf goed aan,(zelfreflectie) en ga je schamen!

willem
Onderstaande tekst komt uit het document Technische vragen van VOLG, met antwoorden (zie website gemeente: “Aan de hand van deze inventarisatie, heeft het college op 2 juli 2013 besloten om 17 zaken op te pakken waarbij er sprake is van een inschrijving in het GBA danwel dat er andere sterke aanwijzingen dat er sprake is van permanente bewoning van de recreatiewoning (zoals een verdachte inschrijving op een ander adres dan de recreatiewoning en/of een belastingaangifte waarbij de recreatiewoning is opgegeven als hoofdverblijf).” Begrijp ik hier nu goed uit dat de gemeenteambtenaren zitten te neuzen in belastingaangiften van de huisjesbewoners/eigenaren? Hoe… Lees meer »
Johnny

Weet wat men gaat stemmen in maart, het wordt tijd voor een radicale verandering zodat dit college wordt vervangen.

de nachtboswachter

Johnny wordt eindelijk eens tijd ook.

Nou meneer Thijssen, die slachtofferrol vind ik erg ongepast. Onder uw verantwoordelijkheid worden mensen met dwangsommen van 25.000 euro (per situatie) opgezadeld in tijde van economische crisis. De recreatiewoningen zijn onverkoopbaar (tenzij je deze ver onder de prijs aan Belgers wilt verkopen), mensen zitten zonder werk thuis en hebben hogere hypotheken dan dat de huisjes nog waard zijn. Zijn uw gegevens al opgevraagd bij de belastingdienst en hebben er mensen bij uw huis lopen gluren, foto’s lopen maken en aantekeningen gemaakt wanneer u wel of niet bij uw woning bent gezien? Of uw woning en tuin een verzorgde indruk hebben?… Lees meer »
Jammer

De onbegrijpelijke en oneerlijke verkoop van het zwembad
voor 1 euro aan Belgers etc, was zeker ook een goedmakertje
van B en W aan Belgers.

Ben.Helder
Beste Willem, Ja, het klopt. De Gemeente heeft geen boodschap aan iemands privacy in een kwestie als deze. Belgers heeft er goed de pest in dat hij niet langer eigenaren gratis geld uit hun zakken kan kloppen en dat werd er niet beter op toen bewoners verzet aantekenden tegen de Gemeentelijke plannen om het zwembad en Belgers te schenken en er een verhuur-GGZ toestand van te maken. Belgers&companen hebben hier meer macht dan gezond is. Belgers laat met z’n personeel foto’s maken, op de deur bonken en last but not least zijn vriendjes bij de Gemeente het officiële werk doen.… Lees meer »
Sprookje

Is het B&W bekend dat Belgers familieleden van huiseigenaren benadert om druk uit te oefenen?
Dan heb ik het over kinderen……
Walgelijk! Dat noem ik nu ongepast!

O,zit dat zo

Op 19 maart heb je de gelegenheid om een eind te maken aan deze streken.
Maar of het echt veranderd is maar de vraag.

Johanna

Hahhahaha waar ga jij stemmen dan?

Hupkedrie

Ik ken er anders wel een paar die geen hypotheek of nog een ander huis hebben hoor.
Wel de luste en niet de lasten.
Ik (met eigen woning) moet weet ik wat allemaal betalen aan gemeente en zij (de mensen met een “vaste” vakantiewoning) niet.
Daarbij hebben ze het huis ook nog eens voor heel weinig geld gekocht.
Ik heb me er al altijd aan geërgerd.
Ik zeg gerechtigheid.

Laat ze maar bij mij foto’s komen maken ik heb niks te verbergen omdat ik wel
alles netjes betaal.

Ben.Helder

Wethouder Thijssen,
Kennis en de waarheid behoeden ons voor chaos.
En als we die twee met medeleven en tolerantie verzachten, maakt ons dat menselijk.
Zonder dat voeden fanatici zich met angst en onwetendheid.

Het lijkt mij een goed idee als u hier eens over nadenkt.

Ben ik hiermede Helder genoeg?

Realist

@Hupkedrie, maar dan wel gelijke monniken, gelijke kappen en niet ‘vriendje’ Belgers buiten schot houden. Of noem jij het gerechtigheid als de regels voor de één anders zijn dan voor de ander? En als dat dan nog ‘toevallig’ iemand is uit ‘bepaalde kringen’ met met kennissen uit ‘bepaalde kringen’.

kloeke
@hupkedrie…die mensen moeten meer betalen dan jij….dus als je niks te zeggen hebt…zeg dan niks! de gemeente handhaafd op achterhaalde ideen, wat 25 jaar geleden was is nu helemaal niet meer (oa toerisme) maar daar gaan de heren niet op in.dan roept er een in de carousel..wij zijn van handhaven, vuilniszakken in het bos, foutparkeren enz.helemaal gelijk want daar hinder je andere mensen mee..die villabewoners heeft niemand last van.dus geen appels met oeren vergelijken. en uhh dan uhh meneer uh uhh thijssen..ja waar rook is, is vuur! Hij ging zich steeds ongemakkelijker voelen..uhm..uhm….we handhaven de duidelijkste gevallen zegt ie…sjakie wil… Lees meer »
iemand
@Realist, volgens mij woont Dhr. Belgers toch niet zelf in een vakantie woning? Feit blijft gewoon dat de bewoners die permanent een vakantiewoning betrekken bij de koop van de woning bekend waren met de regels. Ze hebben allen gehoopt dat permanente bewoning wel gedoogd werd. Nu dat niet het geval is gaan ze lopen piepen en slachtoffer spelen. Ook wij moeten net als Hupkedrie alle gemeentelijke lasten e.d. en een huis volgens een marktconforme prijs betalen. Sommige wonen er al meer dan 10 jaar, dus bereken maar wat ze al die jaren aan goedkope woonruimte en gemeentelijke lasten uitgespaard hebben,… Lees meer »
de nachtboswachter

We moeten eens allemaal gaan demonstreren bij het gemeentehuis als het beklag doen op de site wie doet mee ze lachen ons gewoon uit en dan niet meer.

Harrie

Die dwangsommen zullen wel weer rechtstreeks naar zijn rood zwarte clubje gaan!

@ hupkedrie, je slaat met jouw opmerkingen de plank finaal mis. Het is juist andersom: deze mensen hebben wel de lasten, maar niet de lusten! Ze betalen alle belastingen die jij ook moet betalen. Sterker nog, zij betalen voor het hele jaar, dus ook over de periode dat ze er niet mogen zijn. Vind je dat wel rechtvaardig? En hoe weet jij voor welke prijs de woningen zijn gekocht? Verdiep je eerst maar eens hoe het werkelijk zit, open je ogen maar eens voordat je met opmerkingen komt die nergens op slaan.

wpDiscuz