Vrijwilligers gezocht voor “NLdoet”

De grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, vindt dit jaar plaats op 21 en 22 maart. Ook organisaties in en rondom Nijmegen doen weer mee. Het Helen Dowling Instituut (HDI) in Groesbeek is hard op zoek naar vrijwilligers voor haar fijne buitenklus op vrijdag 21 maart. Steekt Nederland dit jaar weer haar handen uit de mouwen?

Voor wie dacht dat het slecht ging met de saamhorigheid in Nederland heeft het mis. Dit jaar zijn er weer vele aanmeldingen van vrijwilligers die zich gaan inzetten tijdens NLdoet. ‘Vele mensen steunen een goed doel, maar wat deze actie zo succesvol maakt is dat je echt zelf iets kunt doen. Je gaat zelf aan de slag voor een organisatie en ziet na afloop het resultaat en de blije gezichten’, zegt de Nijmeegse Els Puts, die zich dit jaar in gaat zetten voor het HDI in Groesbeek.

Ellen Oomen, werkzaam bij HDI, is enthousiast en hard op zoek naar vrijwilligers. ‘Wij kunnen hulp gebruiken bij een fijne buitenklus op onze locatie in Groesbeek op vrijdag 21 maart. We zijn nog op zoek naar zeven enthousiaste vrijwilligers voor het opknappen van de tuin, het inrichten van het terras of het reinigen van gevels en ramen. We willen ervoor zorgen dat ons centrum voor psychologische zorg voor mensen met kanker er weer tip top uitziet.’

Het HDI biedt psychologische zorg aan kankerpatiënten en hun naasten. De gespecialiseerde psychologen en psychotherapeuten van het HDI richten zich in de behandeling op emotionele, psychologische en relationele gevolgen van de ziekte. Naast patiëntenzorg verzorgt het HDI scholing van professionals en wetenschappelijk onderzoek.

In 2013 bereikte het Oranje Fonds een recordaantal van 310.000 Nederlanders die zich inzetten tijdens deze dag. Dit jaar is het doel om nog meer vrijwilligers te werven. Er zijn nog veel organisaties die hulp zoeken, wie ook wil helpen kan zich opgeven via www.nldoet.nl.

Er zijn meer klusjes voor 21 en 22 maart binnen de gemeente Groesbeek. Ga naar http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken om te zoeken!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Ja ik wil wel mee doen als het tegoeden komt van de natuur.

Burger

stichting Welzijn Groesbeek is heel actief op het gebied van vrijwilligers en de inzet daarvan. Waarom niet samen werven en Coördineren?
Nu lijkt het alsof instanties met elkaar gaan concurreren. Dat lijkt mij ongewenst.

wpDiscuz