Fotolezing: Myanmar, land van de gouden pagodes

In december en januari van dit jaar bezochten Resie Meilink en Bert de Valk het fascinerende Myanmar met haar gastvrije en vriendelijke bevolking. Op dinsdag 11 maart verzorgen zijn een fotolezing in de bibliotheek van Groesbeek. De aanvang is om 20.00 uur.

Myanmar is een land met duizenden tempels en pagodes en van vele fascinerende bergvolken. Bijna nergens ter wereld vind je zo’n culturele rijkdom op zo’n klein gebied. De Shwedagon pagode in Yangon, de gouden rots Kyaiktiyo en de duizenden eeuwenoude tempels in Bagan zijn hier prachtige voorbeelden van. Het boeddhisme is diep in het dagelijkse leven vervlochten. Naast culturele rijkdom heeft Myanmar ook veel natuurschoon te bieden.

In 1989 is de officiële benaming van Birma aangepast naar Myanmar. Met weinig verkeer en een kleurrijke bevolking, oogt het straatbeeld van Myanmar op veel plaatsen nog traditioneel. Omdat reizen in dit land lange tijd politiek omstreden was, is Myanmar op veel plekken nog weinig ontdekt door het toerisme.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Fotolezing: Myanmar, land van de gouden pagodes

Reageren is niet toegestaan.