Winkels Groesbeek definitief op zondag open

De gemeenteraad heeft op 27 februari besloten tot vaststelling van een nieuwe ‘Verordening winkeltijden Groesbeek’.

Daarin is opgenomen dat alle plaatselijke winkels nu de mogelijkheid hebben om op alle zon- en feestdagen tussen 12.00 uur en 18.00 uur geopend te zijn. Deze algemene vrijstelling geldt alleen niet op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag.

Het is natuurlijk niet verplicht om volledig gebruik te maken van de geboden mogelijkheden; winkels in een bepaald(e) gebied of branche kunnen gezamenlijk afspraken maken over welke zon- en feestdagen zij geopend willen zijn en hoe zij daarover communiceren richting publiek. Dat is nu hun eigen (gezamenlijke) verantwoordelijkheid.

Wetswijziging

Met ingang van 1 juli 2013 is de Winkeltijdenwet gewijzigd. Op grond van de gewijzigde Winkeltijdenwet blijven de wettelijke verboden om winkels op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6.00 uur en na 22.00 uur open te stellen, op zichzelf bestaan. Gemeenten kunnen na de wetswijziging echter zelf bepalen of en in hoeverre zij vrijstelling of ontheffing willen verlenen van deze verboden, gelet op maatschappelijke en economische ontwikkelingen/behoeften. Meerdere gemeenten in de regio hebben hiervan gebruik gemaakt.

Behoefte bij plaatselijke ondernemers

Gelet op de gebleken behoefte bij de plaatselijke ondernemers(vereniging) om de wettelijk geboden ruimte te kunnen benutten is daarom ook in Groesbeek een nieuwe Winkeltijdenverordening ontwikkeld, die recht doet aan de doelstellingen van de gewijzigde wet zonder de belangen van het woon-, leef- en werkklimaat uit het oog te verliezen. Met als voornaamste onderdeel dus de bepaling dat winkels op zondagen tussen 12.00 uur en 18.00 uur geopend mogen zijn.

De ‘Verordening winkeltijden Groesbeek 2014’ is formeel bekendgemaakt op www.officielebekendmakingen.nl en aldaar in te zien. Overigens zijn geldende verordeningen ook te raadplegen via www.overheid.nl
Voor meer informatie over deze verordening kunt u contact opnemen met cluster Bestuursondersteuning.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter
Ze kunnen wel open zijn maar haast iedereen gaat zaterdags boodschappen doen in kranenburg of kleef en als het in Nederland zo door gaat met deze regering kunnen ze in de toekomst nog meer gaan sluiten kijk alleen maar al in groesbeek het een gaat open en het ander weer dicht ik geloof er ook niet in dat het op zondag storm loopt mensen gaan uit eten familie bezoek fietsen sprak laats nog een vrouw van een kleding zaak ze zegt het is niet te doen want als in nijmegen koopzondag is of elders gaan ze daar heen nee ik… Lees meer »
Peter

Dat zal een mooie ratjetoe worden. De helft is bij koopzondagen al niet open laat staan het hele jaar. de kleine ondernemer zal blij zijn met een dagje rust. Geef het geen lang leven, behalve voor de supermarkten.

treffers2

nachtboswachter dan ga je toch mooi ergens anders wonen in het grotje bevoorbeeld.daar voel je er volgens mij beter thuis

Henk
het heeft 2 kanten, Als er idd. maar een paar winkels open zijn op zondag bied dat geen mooi winkelbeeld in een verlaten centrum. voor de supermarkten zal het wel goed zijn, mist ze niet allemaal open zijn. Persoonljk vind ik het wel leuk om in een dorp / stad rond te lopen en een winkel binnen te gaan op een vrije zondag. Als je bijv. in een Valkenburg rond loopt op zondag en de boel zou dicht zitten, dat het snel gedaan zal zijn met het toerisme. En de andere kant het brengt ook werkgelegenheid mee. Er zullen maar… Lees meer »
Lambert

Nou we zullen zien welke ” plaatselijke ” ondernemers er behoefte aan hebben! Ik verwacht dat het alleen iets is van de landelijke ketens. Dat nu alle supermarkten open mogen zijn geeft wel een mooie spreiding over t dorp.

horst

“maar ik hou het voor gezien als je echt hulp nodig hebt zijn ze niet thuis ik heb genoeg van groesbeek.” zei de boswachter.
Man man, dan blijf je toch voor altijd in het bos zitten? Zijn wij ook van die domme reacties van je af. Het gaat over de winkels in Groesbeek, maar meneer haalt er weer de hele regering bij. Wat een prietpraat altijd….

henk

Net nu ik i.p.v. een nieuwjaars duik wil gaan nemen, wil ik gaan winkelen op nieuwjaarsdag, zijn ze gesloten. da’s balen.

joop

Jullie hebben telkens op of aanmerkingen op de boswachter
Maar als jullie goed lezen
Verwoord ie de woorden van de vrouwelijke ondernemer,
Eerste goed lezen,na denken en dan antwoorden

de nachtboswachter

Joop klopt helemaal jij heb het ook goed gelezen fijne dag en het weer is mooi.

de nachtboswachter

alcohol word wel veel verkocht op zondag zou vandaag wel eens druk kunnen zijn met deze zomerse temperaturen.

Kruimeltje

We storten ons midden in een 24 uur economie. De vraag is wie daar beter van wordt. Ik denk dat de kleine ondernemers het kind van de rekening worden.

wpDiscuz