Groesbeek zet samenwerking met Wecycle voort

De gemeente Groesbeek zet de samenwerking met Wecycle voort. Alle afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) die inwoners inleveren bij de gemeentewerf worden afgegeven aan Wecycle, die ze laat recyclen. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

Door de samenwerking met Wecycle, kan de gemeente Groesbeek erop vertrouwen dat de inzameling en recycling van e-waste veilig en verantwoord gebeurt. Oude elektrische apparaten worden voor meer dan 75 procent gerecycled, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Nieuwe overeenkomst

Alle gemeenten in Nederland werkten de afgelopen jaren samen met Wecycle. De huidige overeenkomst liep per 14 februari af.
De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar, met een optie om daarna nog eens met twee jaar te verlengen. Meer informatie: www.wecycle.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groesbeek zet samenwerking met Wecycle voort

Reageren is niet toegestaan.