Financiële situatie Groesbeek “zorgelijk”

De gemeente Groesbeek noemt haar eigen financiële situatie “zorgelijk”. Dit blijkt uit een onderzoek van de NOS onder de gemeenten.

GemGroesbeek_oud-DGB

De gemeente geeft aan dat de nieuwe gemeenteraad na 1 januari 2015 moet beslissen op welke posten er moet worden bezuinigd. Waarschijnlijk zal men op de algemene voorzieningen en accommodaties gaan bezuinigen. Het te krappe budget voor de decentralisaties is een van de oorzaken voor de problemen, stelt de gemeente.

Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek gaan volgend jaar fuseren. De nieuwe gemeente kampt in 2015 met een begrotingstekort van zo`n 3 miljoen euro. Ubbergen heeft aangegeven dat haar financiële positie op dit moment “neutraal” is.

Iets meer dan 10% van de gemeenten noemt de financiële situatie zorgelijk en 75% van de gemeenten denkt komend jaar te moeten bezuinigen. Aan het onderzoek van de NOS deden 234 van de 403 gemeenten mee.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, NOSZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Positie neutraal, daar waar een MKBbedrijf met een tekort van 3 miljoen allang failliet is! Lang leve de gedwongen winkelnering bij een falende overheid! Overbodige rotondes ten koste van noodzakelijke zorg voor de inwoners is de te maken keuze!!

Laten we dan vooral flink veel geld over de balk gooien aan burgertje pesten (en daarvoor speciaal iemand inhuren), onzinnige subsidies verstrekken, vooral het toerisme financieel steunen, maar wel het zwembad weg geven en vooral veel bestemmingsplannen aanpassen (ivm “schoonheidsfoutjes” ed en door plannen die op het laatste moment niet door kunnen gaan).

Sprookje

Verbaast me niets. Nieuw duur centrumplan waar jaren over gesteggeld is. Per voetbalclub een kunstgrasveld, 400.000 per veld?
Kan me betere doeleinden bedenken!

grapje

Gelukkig is er een huwelijk in gemeenschap van goederen op handen met Ubbergen en met Millingen was er al een geregisseerd partnerschap (en nee dit is geen typfoutje)

Sprookje

Ik bedoel 400.00 voor de goede orde. Is bij elkaar toch een slordige 2 miljoen?

de nachtboswachter
Laten we gewoon zeggen die rotonde is niet echt nodig straks hebben we misschien die rondweg en vermijd men de rotondes even vooruit kijken het centrum verder afwerken en de eerste jaren geen nieuwbouw meer rondt het centrum en eerst maar eens de kat uit de boom kijken of het ook wel allemaal verkocht en verhuurt gaat worden. En laten we de gezondheid en de zorg en bejaardenzorg en het failliet gaan van bedrijven proberen te helpen en daar moeten we aan gaan werken en later komt de rest wel en geen extra uitgaves meer voor onze wijnboeren en wijnfeesten… Lees meer »
fluitkelje

Daar heb je jan bos weer,nu kappen ze het en vroeger waren er mafkezen die het lieten af fikken.

Marcel Poelen
ik begrijp dat dit voor velen een uitgelezen kans is om de coalitie van GVP, PVDA en VOLG te jonassen, ook dat is politiek, succes dames & heren! Er hoeft echter niet opnieuw sprake te zijn van grootschalige crisis paniek of neerslachtigheid. Die is er al genoeg geweest en perspectief op herstel moet je niet zomaar tussen de oren laten verdwijnen. Het is een tekort van 4% en er zijn in de begroting van Groesbeek voldoende reserves om een deukje te herstellen. Dat is vooral te danken aan de jarenlange inzet van Jan Poelen van het CDA. Zijn kennis en… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Ik denk dat de ja stemmers zich teveel gericht hebben, op die wat was het ook alweer 9 miljoen van de provincie en het Rijk. Dat er al meteen in 2015 een tekort zou ontstaan had men niet voorzien. Ik ben van beroep eigenlijk boekhouder, en heb dus wel wat verstand van rekenen. Als ik al eer de herindeling beklonken was verneem dat de algemene uitkering zou dalen met 2 miljoen, dat Ubbergen onder toezicht stond en MIllingen artikel 12 was. Toen was het voor mij niet moeilijk om uit te rekenen dat die 6 ton bezuiniging vanwege het niet… Lees meer »
kloeke

De huidige coalitie dweilt met de kraan open! Geld besteden aan volkomen zinloze dingen, en dan nu gaan zitten piepen.eigen schuld dikke bult! Gvp, volg en pvda, niet geschikt.

Als ze nu al weten van de tekorten, moeten ze maar strepen wat wel kan en wat niet. De projecten die veel geld gaan kosten moet je in he hoog conjectuur doen en niet in een crises. Denk aan de rotonde bij de zevenheuvelenweg, kost handen vol met geld. Mensen hebben geen tijd meer, als maar jachten en jagen. Er moet meer rust komen in de Gemeente. kijk om ons heen, kijk naar andere Gemeenten, hier ligt het hele dorp op de kop, ik zie zo geen mooi winkelcentrum komen. Dan die mensen die er nu over beslissen, moeten dat… Lees meer »
Anne

Niet verbaasd, wel teleurgesteld, gemeentelijke herindeling is alleen goed voor Ubbergen en Millingen, Groesbeek levert alleen maar heel fors in. Ben nu al bang voor alle lijken die er nog meer uit de kast gaan komen. Van een supergezonde gemeente op financieel gebied naar de status zorgelijk, overheid niet bedankt. Laten we in november in Godsnaam goed nadenken als wij gaan stemmen voor de gemeenteraad. Maar vooral ALLEMAAL gaan stemmen.

Muts

@Anne: Maar hoe wil je gefundeerd stemmen? Het blijkt dat ze in Millingen en Ubbergen de boel goed naar de klote geholpen hebben, dus houdt je alleen de Groesbeekse politici over. Hmm, wordt het daar dan beter van? Die hebben ons in die ellende gestort, dus of dat dan de goede keus is.

Nu krijgen we wel verkiezingsprogramma’s te zien, maar die zullen waarschijnlijk net zo leugenachtig zijn als die van de landelijke politiek. Vol beloftes, maar als puntje bij paaltje komt………..

www.hanspeters.eu
Ja Muts het lastige aan politiek voeren is dat je of de absolute meerderheid moet hebben, dat zijn in de nieuwe gemeente 12 zetels van de 23, of je moet water bij de wijn doen en zoeken naar partners in politiek die je wel liggen. Anne haar oproep is echter wel terecht. Mijn advies kijk goed wat er gebeurd is en kijk niet naar loze beloftes kijk daar doorheen. Het is heel moeilijk dadelijk een verkiezingsprogramma te schrijven. In de nieuwe gemeente beloof ik mijn best te doen en ben ik benieuwd naar de nieuwe raadsleden die d’r bij komen.… Lees meer »
Ben.Helder
Dus veel Groesbeekse leden v/d gemeenteraad lijken dat inzicht niet nodig te hebben. Heb ik die grondhouding al niet eerder gezien? Ben benieuwd of de Groesbeekse kiezer het allemaal doorziet. En laten we eerlijk zijn, Als de landelijke politiek bepaald dat er meer ‘kerntaken’ naar de gemeenten moeten, WETENDE dat veel van die gemeenten die taak niet aankunnen, door gebrek aan visie of goed opgeleid personeel dat verstand heeft van zorg-aanvragen. Dan kun je op grote problemen wachten. Het probleem wordt nog verder vergroot door kiezers die partijen uit de landelijke politiek hard zullen gaan afstraffen. En als klap op… Lees meer »
wpDiscuz