Bouw draisinestation in volle gang

Mede dankzij het gunstige ‘winterweer’ verloopt de bouw van het draisinestation zeer voorspoedig. De contouren zijn nu goed zichtbaar geworden en nu de gevel bijna dicht is kan er begonnen worden aan het binnenwerk.

Draisine_station_Groesbeek_GG
Schets: impressie nieuw draisinegebouwtje. Afbeelding: Gemeente Groesbeek.

Aansluitend zal de buitenruimte opnieuw worden ingericht en krijgt de seinpaal een prominente plaats. Naar verwachting kan medio april het stationnetje in gebruik worden genomen.

Aannemersbedrijf P. Kaal uit Groesbeek realiseert het gebouwtje in opdracht van de gemeente Groesbeek. Het gebouw wordt verhuurd aan de draisine organisatie (www.grenzland-draisine.eu) zodat er binnenkort weer ‘treinkaartjes’ verkocht worden in Groesbeek. Daarnaast krijgt het gebouwtje een openbare functie in de vorm van een openbaar toilet. Meer informatie over de draisine kunt u vinden onder Over het Centrumplan (Grensland-draisine).

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Kunnen al die zeikerds hier op De Groesbeek daar terecht…

kloeke

En de schijters die er niet op komen….

bellefante

En als de spoorlijn door gaat moet dat ding dan weer weg

sonny

Mooi gebouw

de nachtboswachter

Nou ik vond het oude spoorhuisje mooi.

stekkenberger

Dat huisje is al 35 jaar weg.

horst

Maar, boswachter, dit nieuwe gebouwtje is toch ook een beetje in de stijl van die oude?

de nachtboswachter

Ja horst voor mijn had het oude spoorhuisje meer waarden men hard het gewoon kunnen laten staan en het stond daar ook niet in de weg het was ook een mooi stukje nostalgie men hard er een leuk restaurantje van kunnen maken en het hard zeker onder monumenten zorg moeten vallen. Dit is echt geld over de balk gooien en niet voor uit denken.die seinwachters hebben er echt slapeloze nachten van gehad.

stekkenberger

Het is nou eenmaal weg,het had van mij ook nooit gesloopt mogen worden,wat doe je er nog aan.Het zelfde huisje terugbouwen was mooi geweest.

FM51
Ik fiets regelmatig via dat spoor naar Kranenburg. Als ik zie hoeveel rotzooi er langs en op dat spoor ligt dan word ik er niet blij van.. Eens fietste ik zo’n 10 minuten achter zo’n spoorfiets met een stuk of zes jongelui. Wat er overboord werd gekieperd dat wil je niet weten. Ik telde in 10 min. tijd 2 lege blikjes, 3 chipzakjes. 1 plastik snoepzakje en wat bananeschillen. Ik ben er toen langs gaan fietsen en heb er wat van gezegd. Dat doe ik dus nooit meer. Waar bemoeide ik me mee. Als ik nog wat te zeiken had… Lees meer »
de nachtboswachter

Staatbosbeheer ruimt 80 kub per jaar op in het bos FM51 fruit gooi ik altijd wel weg dan gaan de vogels er mee vandaag in de gelderlander spoorpaadje word binnenkort geasfalteerd of er komen schelpen op het laatste ben ik voor HENNY GEFELICITEERT.NAMENS HOLLAND FIETSLAND.

bellefante

Misschien wel handig een prullenbak op de spoorfiets

FM51

Voor de goede orde nachtboswachter is het spoor niet van staatbosbeheer maar van de NS.
Ik ben er regelmatig maar ik heb NS nooit onderhoud zien doen.
Ik vind het een zwijnenstal.

de nachtboswachter

FM 51 ik ook.

wpDiscuz