Positieve jaarcijfers bibliotheek Groesbeek

De bibliotheek Groesbeek heeft een prima jaar achter de rug! De jaarcijfers van 2013 zijn inmiddels bekend en op verschillende onderdelen is een stijging te zien.

Bibliotheek_Groesbeek_2013-DGB

Stijging ledenaantal

Het ledenaantal is in 2013 verder gestegen, met name door nieuwe jeugdleden en leden met een mini-abonnement. Het aantal leden steeg tot bijna 4800. Daarnaast zijn er de bezoekers en gebruikers van de bibliotheek die geen lid zijn. Tegen de landelijke trend in bleef ook het aantal uitleningen bijna gelijk (een daling van slechts 0,3% in vergelijking met 2012). Met name in de 2e helft van 2013 is het aantal uitleningen flink gestegen. Deze ontwikkeling zet zich verder door in 2014 waardoor de uitleningen zelfs weer stijgen ten opzicht van het jaar daarvoor.

Meer (virtueel) bezoek

Het aantal bezoekers is licht gestegen tot 71.556, tegenover 70.000 in 2012. De website is ook veelvuldig bezocht: ruim 38.000 keer; vorig jaar waren dat er nog 31.000. Dit heeft onder andere te maken met verdere mogelijkheden om boeken en media te reserveren/verlengen en informatie op te zoeken.

Klanttevredenheidsonderzoek en certificatie

In oktober heeft Bibliotheek Groesbeek onder 688 personen een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Het overgrote deel van de bezoekers en gebruikers is zeer te spreken over de dienstverlening, het personeel, de samenstelling van de collectie, de activiteiten in het kader van leesbevordering en laaggeletterdheid. In december is de Bibliotheek Groesbeek landelijk gecertificeerd en heeft zij opnieuw het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen volgens de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken. De bibliotheek scoorde op 81% van alle onderwerpen positief.

De jaarcijfers laten opnieuw zien dat de bibliotheek een zeer belangrijke voorziening is voor de inwoners van de gemeente Groesbeek en dat de verwachtingen ook voor 2014 positief zijn!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
veteraan

dan heeft de vaste bezetting met de vrijwilligers het goed gedaan, lekker doorgaan zo! Jullie zijn belangrijk voor ons dorp.

Johan

Dit heb je verdiend Harry van Duijnhoven,je harde werken is beloond.Ga zo door jongen.

wpDiscuz