Verkeerskundige aanpassingen rondom ‘t Vossenhol

Het college van burgemeester en wethouders wil enkele verkeerskundige aanpassingen aan de openbare ruimte rondom basisschool ’t Vossenhol realiseren. Hierbij valt te denken aan een oversteekplaats, meer parkeerplaatsen en een vrijliggend fietspad.


Basisschool ‘t Vossenhol. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

14 parkeerplaatsen Paulus Potterweg

De verkeerssituatie rondom de nieuw te bouwen basisschool ‘t Vossenhol laat volgens B&W te wensen over. Uit gesprekken blijkt dat er voornamelijk behoefte is aan meer parkeerplaatsen in de omgeving van de school. Het college stelt voor om het aantal parkeerplaatsen aan de Paulus Potterweg uit te breiden naar 14 en daarbij direct een veilige situatie te creëren. Nu is het aantal parkeerplaatsen nog 8 waarbij alle auto’s achteruit het trottoir met schoolgaande kinderen moeten kruisen. In de nieuwe situatie is dit niet meer het geval.

Nog eens 11 parkeerplaatsen

Op de hoek Van Ruysdaelweg / Rembrandtweg is er een langsparkeerhaven met plek voor zo`n 3 auto’s. Voor het halen en brengen van de kinderen is dit duidelijk te weinig, waardoor andere auto’s ongestructureerd op de weg gaan staan. Dit is onveilig en hinderlijk voor de buurt. Het plan is om, door de parkeerplaatsen haaks te situeren op de rijbaan, hier 11 parkeerplaatsen te realiseren. Het totaal komt daarmee op 25. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal en volgens berekeningen tevens voldoende voor de basisschool.

Vrijliggend fietspad voor kinderen omgeving “De Drul”

De meeste kinderen van de basisschool komen uit de omgeving van De Drul. Om te zorgen dat zij veiliger naar school kunnen, wordt er gedacht aan het realiseren van een stuk vrijliggend fietspad. Dit fietspad wordt gerealiseerd door het verbinden van bestaande fietspaden in het gebied Lievensweg – Paulus Potterweg. Kinderen hoeven dan niet meer over de Van Ruysdaelweg te fietsen.

Oversteekplaats

In de huidige situatie is alleen op de Van Ruysdaelweg een geregelde oversteekmogelijkheid aanwezig. Op de Paulus Potterweg ontbreekt deze. Men wil op die weg, ter hoogte van huisnummer 4, een oversteekplaats realiseren. De bewoners van dat huis zijn hier echter niet gelukkig mee, omdat er een parkeerplaats vervalt en er meer inkijk in de woning is.

Nieuwbouw

De nieuwbouw van de basisschool, waar veel over is gediscussieerd, is naar verwachting in april gereed. Het gebouw kan twee maanden later in gebruik worden genomen. Voor de verkeerskundige aanpassingen heeft B&W iets meer dan 100.000 euro nodig. De raad wordt tijdens de raadsvergadering op 27 maart gevraagd om dit bedrag beschikbaar te stellen.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Linda

Misschien dan ook gelijk de Rembrandtweg één richtingsverkeer maken. Dit veroorzaakt op het moment dat de school start of uit is een grote opstopping!

buurtbewoner

Het zou misschien ook fijn zijn als de buurt hierin gehoord wordt. Het moet namelijk niet zo zijn dat alles maar weer moet wijken voor het heilige blik. Kinderen kunnen toch ook lopend of op de fiets gebracht worden. Maar ja tegenwoordig moet alles maar snel, snel voor vader en moeder gaan werken.

Lambert
Ouders van zowel Vossenhol als De Sieppe zouden verplicht moeten worden om te parkeren op de parkeerplaats naast de nieuwe Lidl/Hoeve. Dan kunnen zij hun kinderen helpen oversteken en vervolgens kunnen alle andere kinderen veilig naar school. Met deze plannen is het wachten, op het eerste kind, dat door een ouder met haast van zijn sokken gereden wordt. De buurt heeft dan ook geen overlast meer en kinderen leren nog eens een stukje zelfstandigheid. Je kweekt gehandicapte asociale kinderen met al dat gechauffeur overal naar toe en dat allemaal onder het motto, dat het zo veilig is voor je kind.… Lees meer »

De buurt moet stoppen met zeuren…eerst hebben ze alles op alles gezet om het vossenhol daar te houden ipv in de Mallemolen en nu mag er weer niet geparkeerd worden. Scholen brengen verkeer met zich mee, dat wist je vantevoren!

Zg. Kiss-and-ride stroken zou overigens beter zijn dan meer parkeerplaatsen….de meeste ouders willen hun kind alleen in de buurt van de school uitzetten om vervolgens door te rijden naar het werk. Kinderen moeten dan niet meer de straat over hoeven steken…..

Toontje

Vossehol aon de Harry Potterweg: brengt ow kieder mar op ennen bessem nao schol.

Twan

Toontje ge ziet ze vliege,wel leuk.

Rick

Lambert,
We leven niet meer in 1900 voor Christis, Wij lopen niet meer.
Dat ze vroeger niet beter wisten kunnen wij niks aan doen 🙂

stekkenberger

Liepen ze maar meer ,kunnen ze een paar kilo afvallen,

bellefante

Of je gaat niet bij de school wonen

joop

Lopen doen ze nergens,auto naar binnen rijden om te pinnen,auto bij de winkel ook het liefste, nee als ze 50 meter moeten lopen pfff worden ze moe,
Je geeft zelf het voorbeeld aan je kids
Als je vaker de fiets pakt om je kids na school te brengen,is bij alle scholen het probleem een heel eind opgelost

buurtbewoner #2
meer parkeer plaatsen maken is een prima oplossing,maar wat is er mis met de parkeer vakken zoals ze nu zijn en je dus achteruit de weg moet opdraaien of bij aankomst achteruit inparkeren ?? men kan toch auto rijden ook als men haast heeft ??;) ouders van de siepe mogen al langer gebruik maken van de parkeerplaats bij jacobs .. er zijn er mischien 5 die dat doen …. dus of meer parkeer plaatsen de oplossing is ?? haal de klaar-over weer tevoorschijn zoals vroeger tegen over blomestein gedaan werd over het eenrichtings verkeer nog maar te zwijgen , er… Lees meer »
Nog een Buurtbewoner

Beste H,
De buurt zeurt helemaal niet, al ergeren wij ons soms wel aan het parkeergedrag van sommige ouders (met de nadruk op sommige)
Als je je auto midden op het zebrapad parkeert of in de bocht
vindt ik dat a-sociaal. Verder is er nog een mager blond vrouwtje die absoluut niet kan parkeren en haar auto bijna midden op de weg zet. Maar beste H dit is geen zeuren maar waarnemen.
gegroet

bellefante

Of ze maken parkeerplaatsen van het grasveld voor de diepe en bij de vossenhol op het grasveld van de meent is er een hoop opgelost en hoeven het gras niet bij te houden

GLDT

Gras is heilig in Groesbeek.

wpDiscuz