[Update / Foto’s] Groesbeeks zwerfhondje gevangen

Sinds enkele maanden, en mogelijk nog veel langer, zwerft er in het buitengebied van Groesbeek (omgeving Wylerbaan, Dennenkamp en Cranenburgsestraat) een beige kleurig hondje rond.

Inwoners van het betreffende gebied hebben deze week een flyer in de bus gekregen, omdat men er achter wil komen wie de eigenaar van dit hondje is. “Wie oh wie kent deze hond en weet of hij een baasje heeft?”, staat er op de flyer. De hond ziet er erg verwaarloosd uit. Het dier heeft nu lange haren met een geklitte vacht.

Het probleem is dat het beestje erg bang is en dus niet naar mensen toe komt. Probeer het hondje daarom niet zelf te vangen! Op dit moment heeft het dier een vaste plek, bekend bij de verspreider van de flyers, die het door stress mogelijk gaat verlaten!

Wie meer informatie over het dier heeft kan mailen naar [email protected] of bellen naar 06-15225962 en 024-3977750.

Update 24-03-2014, 20:15 uur
Eindelijk is het dan gelukt, met behulp van slaapmedicatie in het voer. Het zwerfhondje, dat zo`n twee jaar buiten liep te zwerven, is maandagochtend gevangen. Het betreft een teefje die naar schatting tussen de 5 en 10 jaar oud is, met halsband, maar zonder chip. Maandag is zij door de dierenarts nagekeken, getrimd en gewassen.

Het is nu nog wel zoeken naar het baasje. Tot die tijd blijft het beestje bij mevrouw Peters (info hierboven). Ook op het forum voor Hollandse Smoushonden en op Facebook is er de afgelopen weken een zoektocht gestart.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl, MijnDierIsZoekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 26 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Waarschijnlijk is dit hondje gedumpt en er zijn mensen die er niet bij naar denken hoeveel leed ze het hondje aan doen. Wat ook zou kunnen dat het hondje uit de omgeving kleef komt. dan word het iets moeilijken indien men niet meer voor een hond kan zorgen breng het dier dan naar een asiel in het bos worden ook vaak honden en katten gedumpt vooral in de vakantie tijd. Ik vind dit heel triest eigenlijk zou men dit soort mensen zelf moeten dumpen hoop wel dat het hondje goed terecht komt weer.

rkersten

Waarom wordt dit hondje niet ipgehaald door de dierenambulance? En goed te eten geven en verzorgen? D. Ambu toch al wel gebeld?!

de nachtboswachter

R kersten ik denk dat het moeilijk wordt om dit hondje te vangen. Ook voor de dieren ambulance waarschijnlijk heeft dit hondje weinig op met mensen om dat het mensen ook niet meer vertrouwt maar het idee is natuurlijk goed daarbij als het hondje gezien wordt moet de dieren ambulance gegevens hebben en voor ze er zijn is het hondje weer ergens anders.

Marielle
Nou nachtboswachter ik ben voor anderhalf jaar terug mijn hondje verloren op de camping oude molen ik heb hier alles aan gedaan om hem terug te krijgen dierenambulance ,asiel,radio groesbeek , enz enz heb overal folders rond verspreid en tot opende dag van vandaag nooit meer iets gehoord wij gaan ervan uit dit hondje ons hondje is .wij zijn nu twee dagen in het gebied rond aan het lopen en hebben hem gezien hij reageert ook op de naam alleen hij komt niet dichtbij we zijn volop bezig om hem te pakken maar dit blijft moeilijk ..weet je hoe frustrerend… Lees meer »
wij zoeken ....

ik hoop dat het misschien het hondje is dat al sinds Juli vorig jaar zoek is nadat het uit angst uit zijn halsbandje is ontsnapt..
Deze zwerft al de hele tijd rond in Nederland en de baasjes zoeken nogsteeds vol moet!

Wij zoeken beau, zo hete het destijds netjes geschoren poedeltje.
Misschien is het dit diertje wel? Alleen nu door zijn verwarde vacht na al die tijd niet meer te herkennen?!

Wij zoeken beau is een facebook pagina, misschien kan diegene die precies weet waaar het hondje zit opzoek naar de eigenaren van beau?

de kleur en formaat klopt namelijk wel!

sandra

marielle dat is finno!!!!!!!!!!!!!

god wat ziet hij eruit zo zielig ik hoop dat je hem weer terug krijgt en Royenna haar hondje weer vast kan houden.

wij zoeken ....

Mareille,

regel via ‘wij zoeken beau’ op facebook anders vangkooien.
zij hebben deze ter beschikking voor gevallen als deze hondjes, die totaal van de wereld af zijn en dus zich niet meer laten pakken, ook niet meer door hun baasjes…

P Peters

Hallo allemaal,
alle instanties zijn op de hoogte! het hondje is erg bang je kunt hem echt niet pakken, ben al maanden bezig om hem te volgen, nu weet ik waar hij slaapt en wordt door mij gevoerd , VERSTOOR DIT aub niet door zelf te gaan zoeken en hem op te jagen!!!!Hij zal dan zijn plek verplaatsen en zijn we hem kwijt.
Laat hem met rust,
Als u wat wilt weten neem contact met mij op.

de nachtboswachter

Wat mijn op valt is het hondje blijft als het waren in een gebied rond zwerven van een paar kilometer en erg landelijk dus ook wel overzichtelijk maar er zijn nu al 2 bezitters die hun hondje kwijt zijn maar ik denk dat het hondje dan het hondje is wat thuis hoort bij de oude molen.marielle ik hoop dat je hem snel terug krijgt.

Marcel Poelen

Alle lof voor Paula, je bent een goed mens en geeft het niet snel op. Mooie flyer heb je gemaakt met je medestrijdster waarvan ik helaas de naam niet weet!

Mariëlle

Mooi gezegd Marcel idd super wat Paula doet echt ik heb er daarom ook alle vertrouwen in dat ze snel het vertrouwde persoon voor het hondje word en het lukt om het hondje te vangen en ik heb er het volste vertrouwen in en dan maar hopen dat het onze finno is .. Mijn dochter en ik zullen haar eeuwig dankbaar zijn ..

jantje.

Lijkt me echt verschrikkelijk om je hondje te verliezen, en hoop echt Marielle dat jullie je viervoeter weer terug krijgen als het hem/haar is, of voor de eventuele andere ”goede” eigenaar. En het betreffende hondje zal zeker weten wel gevangen worden, en petje af voor de mensen die zich inzetten om het hondje te vangen! Gr

Alex

Nu kan ik me vergissen, maar tegenover het Zwaantje in Mook hangt op het bord (waar de Coopertest-uitslagen op staan) ook een flyer van een weggelopen hond. Hij lijkt ook erg veel op deze. Misschien dezelfde als al eerder vermeld, maar ik zet het er toch even bij. Complimenten voor de mensen die hiermee bezig zijn! Ik zou er niet aan moeten denken dat onze hond weg zou zijn.

http://www.facebook.com/duna.halldors/posts/604066336341598

Weet niet of de link hier werkt, maar dit vond ik op Facebook

Gijs

Van wie is het hondje nou? Hij is toch gevonden en gevangen ?

Dit is mooi :)Nou nog op zoek naar haar baasje.

de nachtboswachter

M het zou het hondje kunnen zijn als hij gewassen en getrimd is lijkt hij er wel op ben benieuwt hoe het verder afloopt.

Diana

Het is het hondje van mariel weet het zeker finno ik zal heel blij zijn dat ze het hondje terug krijgt ze heeft er heel veel vedriet om gehad vooral royenna hoop dat ze snel thuis komt

@ diana het is een teefje,mariel praat over hem hier op deze site.

Diana

Ja inderdaad nu weet ik het ook niet meer of het een hem of haar is

wpDiscuz