[Update] Politie krijgt “bon” voor “foutparkeren”

De politie heeft maandagochtend een “bon” gekregen voor vermeend foutparkeren op een parkeergelegenheid aan de Houtlaan in Groesbeek. Het betrof een ludieke actie van een burger.


De politie kreeg maandagochtend zelf een bon. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er is de afgelopen tijd wat discussie ontstaan over het parkeren bij de parkeerplaats aan de Houtlaan. De parkeerplaats is opgesplitst in twee gedeelten. Het voorste gedeelte betreft een blauwe zone, waarbij de parkeerschijf verplicht is. In het achterste gedeelte mag men vrij parkeren, al bestaat daar nog wat discussie over.

Getuigen melden dat BOA’s maandag op het terrein liepen om boetes uit te schrijven. Iemand was het schijnbaar niet eens met het feit dat de politie de parkeerschijf in de blauwe zone niet heeft gebruikt en besloot zelf maar een “bon” uit te schrijven. Boete: 96,-, inclusief administratiekosten.

De politie heeft overigens voor het uitvoeren van politietaken, zoals handhaving foutparkeren, vrijstelling van de meeste artikelen van het Reglement Verkeersregels & Verkeerstekens (RVV).

Update 18-03-2014, 15:45 uur
Naar aanleiding van berichten op Twitter heeft wijkagent Andre Vreemann gereageerd. Volgens hem is er een onderzoek gestart naar het parkeren in de blauwe zone.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 22 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
groesbeekse

Hahah

medelezer.

volgens mij zijn er op het marktterrein bekeuringen uit gedeeld voor de blauwe schijf terwijl er een keidruk bezochte uitvaartmis was in de kerk aan de Pannenstraat.
Belachelijk maar volgens mij is het helaas wel gebeurt.

de nachtboswachter

Mooi handschrift.

karin

wat heeft een uitvaart met het neerleggen van je blauwe kaart te maken medelezer? ik zie het verband even niet. kaart niet neerleggen of langer dan 2 uur parkeren=bekeuring. geen uitvaart duurt 2 uur.

ik vind het wel een komische actie (die van het originele bericht)

bellefante

Zeker aandacht te kort

karin

ah, rode duimpjes. iemand die naar een uitvaart gaat hoeft zich natuurlijk niet aan simpele regels te houden, dat zal het probleem zijn geweest. helder! bedankt!

Rick

Triest… denk even na

haha

wij moeten ook op parkeerplaats een blauwe schrijf gebruiken dus dat geld ook voor de politie.

bellefante

Kun je na gaan dat dit door een volwassen is geschreven hoe kinderachtig ben je dan niet als het nou een kind was alla

Rick

@bellefante,

helemaal mee eens, er zit ook geen verstand hier in een aantal groesbekers…

Ikke

Karin,
Deze uitvaart duurde zelfs langer dan twee uur !

medelezer.

deze uitvaartmis duurde van 11.00 uur tot 13.30 uur.
En de tijd dat je van te voren in de kerk moet zitten. Minimaal 3 uur, zou waanzinnig zijn als deze bekeuringen betaald moeten worden.

bellefante

Vind ik ook rick

de nachtboswachter

Vroeger toen het nog Rijkspolitie heten kwam je nog wel weg met een bekeuring in overleg maar die tijden zijn jammer genoeg niet meer toen was er ook nog ontzag voor de politie.

weckl

Ik kan er de humor wel van inzien. En als ik de reacties van bellefante regelmatig voorbij zie komen op deze site dan is hij de laatste die iets kinderachtig mag noemen. Zuurpruimpje.

bellefante

Nou zuurpruimpje het is toch ook net een kleuterschool op deze site je gaat toch ook geen nep bon er op doen dan wil je toch ook aandacht politie heeft ook vrij stelling van alles ze mogen in functie de auto ook neer zetten waar ze willen mijn dochter van 10 doet zo iets nog niet

stom

Misschien was dit een grap van een burger?

de nachtboswachter

OF volwassen kinderen het houd in iedere geval de gemoederen wel bezig maar als je goed naar het briefje kijkt is het in alle rust op gesteld en heeft ze waarschijnlijk zien lopen richting gemeentehuis met een pak paperassen onder de arm.

Wilco

Politie heeft een voorbeeld functie. Vrijstelling of niet. Belachelijk gedrag dus.

Koos Rauws

Wie bekeurt de gemeente als deze zich als wegbeheerder niet aan de wet houdt?
De gemeente ambtenaren van de afdeling P&P houden zich niet aan de uitvoeringsvoorschriften van de wet BABW. Daarin staat dat parkeervakken voor langparkeerders in een parkeerkaartzone moeten zijn voorzien van een P-tegel. B&W weet dit, de Raad weet dit, allemaal machteloos laten zij dit gebeuren. De ambtenaren van afdeling P&P hebben de macht. Wat heeft stemmen straks eigenlijk voor zin? Wie is de baas in de gemeente?

wpDiscuz