Politie had geen parkeerontheffing blauwe zone

Het parkeren aan de Houtlaan in Groesbeek door opvallende voertuigen van de politie zonder gebruik te maken van een parkeerschijf is nader onderzocht. De voertuigen hadden voorzien moeten zijn van een parkeerschijf. Dit laat de politie donderdagavond aan DeGroesbeek.nl weten.


De politie kreeg maandagochtend zelf een bon. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Voertuigen ten dienste van de politie hebben soms ontheffing van de regels en gedragingen van onder andere het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). Het parkeren in een blauwe zone zonder parkeerschijf valt onder die ontheffing, echter alleen als dat parkeren noodzakelijk is ten behoeve van de dienst. “Het parkeren op de bewuste maandag was niet in alle gevallen noodzakelijk ten behoeve van de dienst, collega’s bezochten een rouwdienst in de kerk”, aldus wijkagent Andre Vreemann.

De politie kreeg die dag zelf een bon van een burger. Dit was een ludieke actie. Ook op Twitter is een foto gepubliceerd van politievoertuigen die geen gebruik maakten van de parkeerschijf. Het betrof onder andere dienstvoertuigen van de politie uit Brabant en Limburg.

Op de bewuste dag zijn er geen kentekens genoteerd. “Het is dus voor de Politie Tweestromenland (waaronder Groesbeek valt) en de gemeentelijk opsporingsambtenaar niet meer te achterhalen welke voertuigen het zijn geweest en wie de bestuurder was op het moment van parkeren”, laat de politie weten.

Inmiddels zijn de voertuigen van de Politie Tweestromenland voorzien van een parkeerschijf, deze wordt voortaan gebruikt indien dat noodzakelijk is conform de wet.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

FOUTJE.

richard

bellefante: waar ben jij nu met je commentaar.wijsneus.je weet het toch zo goed

stom

Ahja ieder een maakt wel eens een fout 🙂

bellefante

Ja hier ben ik zie je nou via een om weg houden ze mekaar hoofd boven water dus geen bekeuring dus had wijs neus toch gelijk!

S. Heijmans

Wijkagent weet wel toevallig dat die agenten naar een uitvaart moesten, maar er valt niet te achterhalen welk voertuig +bestuurder?!?

richard

bellefante:dit wat jij nu schrijft,dat heb jij niet in jou eerdere berichten geschreven.eerst goed infomeren voor dat je iets roept.lees rvv wetgeving

Anne

Het ging niet om één auto, ik heb minstens 20 politiewagens gezien in de omgeving van de C en D.
Het gebruik van zoveel dienstauto’s in dit geval verbaasde me.

karin

ik heb ook begrepen dat het hele dorp vol stond met politieauto’s voor die uitvaart. dus dat er geen kenteken is snap ik wel.

Johanna

Die gingen waarschijnlijk naar de uitvaart van hun verongelukte collega.
En dan zo’n discussie hier.

Erg !

fluitkelje

Ze hebben afscheid genomen van een collega,daarom was het zo druk.Ze stonden daar niet voor hun plezier.

karin

ik blijf vinden dat dat hier niets mee van doen heeft. natuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar dat heeft niets te maken met het onderwerp van dit bericht

de nachtboswachter

NOU kan het wel weer als je toevallig in het leger zit of bij de marine komen ze toch ook met dienstvoertuigen ze komen uit alle regio s jij zou toch ook niet met je eigen auto gaan als er dienstvoertuigen ter beschikking zijn respect goed gezegd fluitkelje.

Anne

Naar de uitvaart met de dienstauto en dan in zo grote getale. Sorry, dat is gewoon niet kosjer, dan neem je de eigen auto mee. Nog nooit zoveel politieauto’s en motoren bij elkaar gezien, het wringt enorm, hoe ernstig en verdrietig de aanleiding ook.

Toonverbeet

ik heb al vaker een politieauto zien op de parkeerplaats achter De Weem ook zonder kaart maar die denken dat hun dat niet hoeven. schande..

bellefante

Dan zal ik dat de volgende keer doen richard groetjes

S. Heijmans

Als dit bij een burger gebeurd wordt een boete ook niet ingetrokken ondanks dat je naar een uitvaart moest.. Dus idd heeft niet te maken met het onderwerp van dit bericht! Ondanks de reden van de politieagenten….

richard

mensen die in burgerauto waren die ook naar de begravenis zijn geweest ,krijgen wel een bekeuring.waarom fluitkeltje deze wel, politie auto niet?.ben het met karin eens.

fluitkelje

Anne Het zijn collega’s die komen altijd in grote getale en in uniform en in dienstauto om afscheid te nemen van hun collega ,net wat de nachtboswachter zegt,als er iemand in het leger of bij de marine komt te overlijden dan komen ze ook met leger voertuigen en in uniform,zo hoort het ook,en dat is voor de familie en vrienden een grote steun.

mensen, misschien is het wel zo respectvol om nu de uitvaart erbuiten te gaan laten. Het voertuig had voorzien moeten zijn van parkeerschijf, dat was het niet en dat is fout. De uitvaart staat los hiervan dus misschien kunnen we dit er nu buiten laten.

de nachtboswachter

Fluitkelje zegt precies zoals het is en Richard ik denk dat men gewoon met het proces verbaal naar de politie kan gaan en dan de situatie uit leggen ik neem aan dat men dan er anders tegen over staat ik denk dat die gasten van handhaving bezig zijn geweest en geen kennis van de gang van zaken hebben want bij handhaving kan elke boer terecht. Zonder strafblad en bij de politie moet je eerst naar de politie academie als je begrijpt wat ik bedoel.

wpDiscuz