[Foto’s] Attentiepaal Groesbeek gesneuveld

Dit weekend is er een attentiepaal aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek gesneuveld. Deze paal is een onderdeel van een schoolveiligheidspakket.


De attentiepalen werden eind februari geplaatst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Een ander onderdeel van dit pakket, een gekleurde beugel die zo`n 100 meter verderop is geplaatst, ligt sinds dit weekend ook om. De paal en de beugel zijn hoogstwaarschijnlijk het doelwit van vandalisme. Burgemeester Harry Keereweer had hier geen goed woord voor over.

Het pakket bestaat uit attentiepalen, beugels en paaltjes die de schoolzones accentueren. Marcel Tjin is initiatiefnemer van Leer in het Verkeer en tevens leverancier van het schoolveiligheidspakket. De attentiepalen van Dick Bruna vormen een belangrijke volgende stap in het verbeteren van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving. Het type materiaal zorgt ervoor dat weggebruikers meteen zien dat zij een schoolomgeving naderen. Zij worden erop geattendeerd hun rijgedrag aan te passen.

Groesbeek was eind februari de eerste gemeente die deze palen geplaatst heeft en kreeg daarmee de landelijke primeur.


Laatste foto is van februari, toen de palen werden geplaatst.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Peter

De politie zou eens wat meer moeten rondrijden in deze buurt.

Ook in de nieuwe wijk Hussenhof zijn genoeg problemen met vernielingen en auto en benzine dieven.

Al meerdere malen met de politie gebeld, komen ze vervolgens 30 minuten later pas een kijkje nemen.

Whocares

Ik vrees dat deze palen te gunstig op de route staan van de beschonken jeugd dat van De Linde af komt.

Met wat meer toezicht kan de politie kan inderdaad bijdragen aan het tegengaan van dit soort zaken, maar ik vrees dat de frequentie van hun surveillanceronden niet toereikend is om deze zaken geheel te voorkomen, helaas.

ikke

zo op gelost zet er een keer stroom op in de avond uren,bij een weiland voor dieren is het weinig! voor dit soort tuig mag het meer als een schrik effect

de nachtboswachter

Nou als daar een auto tegen aan heeft gereden eet ik een bezem zie ook geen schade wat daar op lijkt en de politie kan niet overal zijn rond 11 uur komen er 2 politie auto’s op de weg en met een beetje geluk is de verkeerspolitie ook op de weg in het weekenden is er toevallig een ernstig ongeluk heeft dat prioriteit of men moet een beroep kunnen doen voor assistentie van nijmegen of limburg.

Ja daar kon je op wachten,
Zonde dat het tegenwoordig zo gaat en dat ze niks heel kunnen laten,
Blijf van andermans spullen af

klaas

en al weer kosten voor de gemeentschap ook jonge beplanting bij de hervormde kerk vernielt

Sprookje

Drank maakt meer kapot dan je lief is .

Hans1

Dit is zaterdagnacht gebeurd en is niet de eerste keer.
Van het platduwen van eenzelfde bord aan de overzijde van de straat heb ik eerder niets gelezen maar is ook op dezelfde wijze gegaan.
Beste Burgemeester, het zijn dus inderdaad hufters geweest en het is NIET de eerste keer!!

johannes

Hard aanpakken dat tuig!! Zelf voor de kosten op laten dragen! Gelukkig hangen er camera”s bij de school misschien staan de daders erop!!

Piet.

Het bord op de laatste foto is al enkele weken weg.

willy

als ze voor een baas zo hard moesten werken laten ze het staan.

democratie

Hier weer een mooi voorbeeld waar iedereen zich boos over maakt, en terecht! Overmatig drankmisbruik,vandalisme en overlast! Het College van B&W moet dit soort problemen aanpakken en daar geld en energie insteken ipv te lopen handhaven op permanente bewoning van vakantiehuisjes en hiervoor zelfs extra personeel voor inhuren via een duur bureau. Prioriteiten stellen noemen ze dat! Hoe leg je dat uit aan je inwoners?

de nachtboswachter

Democratie ze hebben het toch al zo zwaar en een ander de vuile was laten doen is toch makkelijke en kost meer.wie baas is bakt koek.

Willen jullie in Nederland meer of minder tuig?
Ze hebben er geen erg in dat we met zijn alle opdraaien voor dit soort gedrag.

Ben.Helder

Democratie,
Je had het niet beter kunnen verwoorden!

Anne

Cameratoezicht is het enige dat helpt. Mensen, die niets stuk maken of anderszins overlast veroorzaken kun je onherkenbaar maken. De rest vol met de snoet in beeld op internet, maakt niet uit waar, is het zo voorbij. Hun ‘beste’ eigenschap, ze zijn laffer dan laf.

jantje.
Je kon er bijna op wachten dat die palen gesloopt werden door baldadige gasten die hoogst waarschijnlijk hun neus en raap vol hebben gehad, en parkeren bij de nieuwe woningen aan de Cranenburgsestr.is weekend,s al bijna vragen om schade aan je auto. Men heeft het altijd over allerlei problemen die er in Groesbeek zijn, maar het aller grootste probleem die hoort pas torenhoog op de ambtenaren agenda,s te staan, namelijk het zeer grote en voor vele een nog niet te bevatten drugsprobleem, zo groot! En als je ziet (of wil zien) hoe de drugs problematiek de laatste 10 jaar zeer… Lees meer »

toch moet mij ff iets van het hart
weken lang staan die palen er zonder dat er baldadige dronken jeugd deze ook maar iets aandoen.
is er een fan avond van duo sunday bij de linde
dus flink wat oudjes op pad en liggen die palen in een keer plad.
das toch vreemd

Akkie
Sjah… kon je op wachten dat dit zou gebeuren. Vroeger, voor de nieuwbouw aan de Cranenburgsestraat, werden de tuinhekjes van bewoners gesloopt, planten uit tuinen getrokken of geurineerd in tuinen (of erger!), spiegels van auto’s getrapt, krassen getrokken over de lak… Nu de woningen hoger liggen is dat wel minder aan de hand, maar ik zet mijn auto toch echt niet voor mijn deur. Die staat ‘veilig’ achter… alhoewel… mijn tank is ook al eens leeggehaald. En spullen uit je tuin halen is ook schering en inslag. Schorem… maar ja… wat moet je dan? Met een jachtgeweer op de loer… Lees meer »
willy

een paar weken terug lag er een plat,en toen was er geen fan avond,hoe kan dat.

wpDiscuz