[Update] Motie fietspad spoorkuil aangehouden

Het CDA zal vanavond, donderdagavond, tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie indienen over de plannen van de aanleg van een verhard fietspad door de spoorkuil. Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) maakte in februari al bezwaar tegen die plannen.

Het college wil een fietspad aanleggen pal naast het tracé van de voormalige spoorlijn, tussen het dorpscentrum en Mulderskop. Dit zou goed zijn voor het toerisme. Onnodig, vindt het CDA. “Circa 30 meter ten zuiden van het beoogde nieuwe fietspad ligt een prima fietspad, het zogeheten schelpenpaadje. Dit schelpenpaadje voorziet in verkeerskundig opzicht nagenoeg in dezelfde behoefte als het nieuw aan te leggen fietspad”, zegt het CDA in de motie.

Ook WMG bemoeide zich met de plannen. “Een betonnen fietspad is slecht voor de overlevingskansen van gladde slang, zandhagedis en hazelworm”, stelt de werkgroep. Een verhard fietspad op die locatie doorkruist het leefgebied van beschermde reptielen en zij worden mogelijk doodgereden door fietsers. Er is door WMG al een bezwaarschrift ingediend. De gemeente is van mening dat er door het aanleggen van “plagselhopen” geen gevaar meer voor de dieren is.

De kosten zijn geraamd op 100.000,- en het CDA is van mening dat dit geld wel beter besteed kan worden. “Voor de nieuw te vormen gemeente wordt nog een aanzienlijke bezuinigingstaakstelling verwacht”. In de motie wordt het college gevraagd om de plannen te heroverwegen en het geld te gebruiken om het begrotingstekort te helpen dichten.

Update 27-03-2014, 22:05 uur
De motie is donderdagavond aangehouden. Wethouder Theo Giesbers zei donderdagavond dat de raad nog niet over voldoende informatie beschikt om een gedegen en gedragen besluit te kunnen nemen. Het college heeft die informatie al wel. De raad krijgt eerst de stukken, waaronder een informatienota, en zal het onderwerp volgende maand nogmaals bespreken.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans1

Laat het CDA dan ook gelijk even de plannen voor de rotonde in de ijskast gooien als we het gaan hebben over een bezuinigingstaakstelling. Deze partij is wel een voorstander van een rotonde, omdat er “bijna’ ongelukken gebeuren zouden?? en dat staat haaks op dit bericht.
Overigens is de fractievoorzitter, wonende in Berg en Dal, niet voor de naam Groesbeek en kiest zijn fractie dus voor Berg en Dal.
Als het CDA in Groesbeek komende verkiezingen weer de grootste wil worden dan zullen deze standpunten moeten verdwijnen!

treintje

Wat en idee zeg fietspad langs het spoor
Geld van de inwoners van Groesbeek over de balk gooi
Want het blijft grond van NS
En als die zeg eraf dan is het eraf .
En wat dacht u dan wie grond vervuiling gaar betaal .
Ook wij weer de inwoners van Groesbeek
Schabdalig om dit door te voeren

de nachtboswachter
Nou ik ben een voorstander heel veel mensen zijn er voor.er word ook veel gebruik van gemaakt alleen om even snel in Nijmegen te zijn of malden en het is ook mooi fietsen en die boslucht in te ademen in plaats langs de Nijmegens baan met al die uitlaatgassen en hectiek van het drukke verkeer. Mensen van buitenaf vragen ook vaak de weg naar Groesbeek.ik zeg dan volg dit spoor pad maar dan kom je van zelf in het centrum. En als je door fiets in Duitsland vooral toeristen. En als en WMG niet zo kinderachtig zijn om de massale… Lees meer »
fluitkelje

Word een mooie racebaan voor de scooters.

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter de motie is aangehouden, ik zou hem toch eens lezen. Verder heb ik niets gezegd, ik vind het wat overdreven om daar drie fietspaden, dicht bij elkaar te hebben liggen. Er komt een fietspad vanaf de Wolfsberg tot aan Molenhoek en er ligt al een schelpenpad. Dadelijk zie je door de fietspaden het bos niet meer. Ik ben wel aan het overwegen en dat kan voor mij beslissend zijn, dat het daar langs het spoor allemaal mooi vlak is.

fluitkelje

Vind ik ook overdreven drie fietspaden, mooi laten zo,iedere keer die domme ideeën die veel geld kosten en je wint er niks mee.

de nachtboswachter

Een het fietspad langs de heumensebaan richting molenhoek levensgevaarlijk het schelpenpad met vorst en dooi levensgevaarlijk.hans waar praat je over het is maar net hoe de wind waait en fluitkelje het is helemaal niet dom en het hoef ook echt niet duur te zijn de ondergrond is al goed verhard.de behoefte is groot en goed ook voor het toerisme en scooters rijden overal.denk aan de meerdeheid en ook een beetje aan je zelf mensen met een scootmobiel wat hebben die nog zij willen ook graag de natuur in en genieten.

Miep

Ik fiets bijna dagelijks over het schelpenpad, dit pad is goed te fietsen. Als er een fietspad langs de spoorkuil zou komen, zou het vlakker zijn en dus fijner fietsen. Waarom geven we dan het schelpenpad niet terug aan de natuur!!

klaas

nu nog een fietspad naar kleve langs het spoor

fluitkelje

nachtboswachter welk pad is niet gevaarlijk met vorst en dooi,en toeristen lopen door het bos en niet langs een spoorlijn valt weinig te zien,en hoeveel gaat het dan kosten jij weet toch altijd alles zo goed.

de nachtboswachter

Fluitkelje vraag niet naar de bekende weg.

Ik zie meer in een fietspad richting Duitsland.
Kan het schelpenpadje zijn dienst doen richting malden en Nijmegen.
Als je langs het spoor richting Kranenburg een goed fietspad aanleg, dat is dan veiliger voor de fietsers.
De kranenburgse straat richting Duitsland is heel gevaarlijk voor fietsers.

de nachtboswachter

Ger gedeeltelijk eens maar het spoor pad richting malden langs het spoor is mooi voor mensen die smorgens naar hun werk of school gaan en toeristen.

fluitkelje

Een paar eettentjes met terras erbij,kunnen die duizenden toeristen onderweg wat eten en drinken.

wpDiscuz