Handhaving permanente bewoning gaat door

De handhaving op permanente bewoning is donderdagavond weer onderwerp van discussie geweest in de carrouselvergadering van de gemeente Groesbeek.

De_Zeven_Heuvelen_Resort_2_RW-DGB
Bord Villapark. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Vertrouwen in het college

Met name VVD en Sociaal Groesbeek hadden twijfels over de ontstane situatie. Het CDA, GroenLinks en VOLG vonden dat er nog eens goed naar het beleid, dat inmiddels 18 jaar oud is, gekeken moet worden. De meeste partijen gaven direct aan vertrouwen in het college te hebben als het gaat om de integriteit en willen dan ook dat de handhaving wordt doorgezet.

Thijssen: meer geld voor extra handhavingscapaciteit

Donderdagavond reageerde wethouder Sjaak Thijssen opnieuw op de, zoals hij het noemde, “ernstige beschuldigingen”. Thijssen: “Handhaving gebeurt vaak op verzoek (…) Ik heb nadrukkelijk aangegeven dat handhaving op het villapark een kwestie van prioriteit is, de kans van slagen voor bestuursrechtelijk optreden is daar het grootst. Deze hele discussie is voor het college aanleiding geweest om bij de volgende voorjaarsnota de raad te vragen om geld beschikbaar te stellen voor extra handhavingscapaciteit. Die hele zweem van integriteitsdiscussies wil ik eerlijk gezegd vanaf (…) Er is sprake van een consistent beleid”. Het college heeft aangegeven dat zij de “schrijnende gevallen” zal helpen, de handhaving wordt namelijk doorgezet.

“Teleurgesteld”

Een inspreekster, die al 12 jaar op het villapark woont, gaf aan dat ze het niet eens is met de gang van zaken en er een diepgaand onderzoek nodig is. “Ik vind het uitermate teleurstellend zoals het hier gaat. Dit is geen handhaving, maar een hetze. Er wordt hier heel duidelijk met twee maten gemeten. Ik denk dat ik vervolgstappen ga ondernemen, naar de ombudsman ga”, zei ze naar afloop van de vergadering tegenover Omroep Groesbeek.

Discussie over integriteit

Het bestuur van Vereniging Villapark ‘De Zeven Heuvelen’ heeft vorige maand in een open brief zijn twijfels uitgesproken over de ambtelijke en bestuurlijke integriteit bij handhaving in de gemeente Groesbeek. Het bestuur is van mening dat de gemoederen tussen vermeende permanente bewoners en verhuurder Belgers na de discussie over het centrum voor psychisch herstel te hoog zijn opgelopen. Daardoor zien zij nu een verband tussen de geschillen en de gestarte handhaving op permanente bewoning op het villapark.

Dit alles leverde een grote discussie op. Om die reden zijn er eerder deze maand door de gemeente Groesbeek diverse stukken gepubliceerd om duidelijk aan te tonen dat er in Groesbeek geen sprake is van handhaving naar willekeur.


Vergadering over handhaving, inclusief reactie inspreekster na de vergadering. Audio: Gemeente Groesbeek/Omroep Groesbeek.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Sorry maar ieder een weet dat permanent wonen niet toe gestaan is op een camping,deze handhaving is terecht niet allen op de villa park zonder op elke park.

ex Groesbeker

..Het college heeft aangegeven dat zij de “schrijnende gevallen” zal helpen…

Helpen? De gemeente uit pesten heet dat. Als schrijnend geval ben ik gaan aankloppen bij Burgerzaken, Sociale Zaken, Oosterpoort en de handhavingsambtenaar zelf. Iedereen wees naar elkaar, hierdoor voelde ik me zo in de steek gelaten door mijn eigen gemeente dat ik 80km verderop ben gaan wonen omdat ik daar woonruimte kon krijgen. Dat is wat het college helpen noemt. Bedankt college

M.klekamp

In de wandelgangen gaat het gerucht dat Thijssen zich niet meer verkiesbaar stelt. Nog even een puntje scoren, Sjaak?

Lotje

Hulp!!! had ik dat maar jaren geleden gekregen.
Toen door de hele gemeente groesbeek in de steek gelaten.
Zou weleens willen weten wat die hulp voor schrijnende gevallen inhoud????
Zou het altijd nog kunnen verhuren aan Satudarah!! Of zoiets.

gestrekt been

Principe kwestie van dhr thijssen…zo is die man altijd geweest, niet goed.praat graagin wij vorm terwijl die ik hoort te zeggen….de huisjeseigenaren zijn mooi de “sjaak”

De huidige raadsleden en wethouders zitten in “geleende tijd” door de herindeling. En dan komt er straks nog een verzoek om extra geld uit te gaan geven voor handhaving. Zullen Ubbergen en Millingen blij mee zijn! Integriteitsonderzoek is nog niet zo’n slecht idee, daar kunnen 2 dingen uit komen. Als hier werkelijk integer is gehandeld, dan kunnen hiermee alle geruchten de wereld uit worden geholpen, dus waarom niet? Wat heb je dan te verliezen?

lachwekkend

De GVP schoot gelijk in een stuip toen de link werd gelegd tussen Belgers en de GVP (oeioei, toch het zere been?). Nou Belgers, van je vrienden moet je het hebben, dat zal met de verkiezingen geen bord in de tuin zijn voor de GVP neem ik aan?

Jammer

Ik denk dat er 2 borden komen, arrogantie ten top!!!

Bert van den Bergh
Waarom moet er voor een voor Groesbeek relatief marginaal probleem door de coalitie zo’n geldverslindende handhavingsprocedure worden opgezet. Het beoogde doel, meer ruimte voor toeristen wat hiermee bereikt zal worden is wederom marginaal. De gemeente riskeert dat het naast dat het handhaven veel geld gaat kosten in langdurige juridische procedures zal geraken waarvan maar zeer, zeer de vraag is of dat de permanente bewoning van vakantiehuisjes structureel wegblijft. De raad dient eerst eens grondig te inventariseren wat de huidige status van de verschillende (ooit bedoelde intentie) recreatieve parken binnen de gemeente Groesbeek is. De tijdgeest heeft de recreatieve behoefte van… Lees meer »
kloeke
Nu heb ik drie keer naar die meneer thijssen geluisterd en word ddodmoe van die man.het enige wat die kan zeggen is, wij handhaven..leg eens uit waarom en ga eens een keer op de feiten in die aangedragen worden.deze vent doet alles met de wet aan zijn kant maar de burgers tegen hem.ben die ma nu helemaal zat met zijn kortzichtige mijk op dit alles.doe daar ook nog ff die kwal van de pvda bij en het feestje is compleet.en ja ik twijfel nog steeds aan hun integriteit want ze weten verrekte goed wat op andere plaatsen aan de hand… Lees meer »
FM51

Unne kloeke die Thijsen.

Johnny

@Kloeke, jij hebt het helemaal bij het rechte eind v.w.b. Sjaak Thijssen.
Hij ziet de bui al hangen in November en wil nog maar wat graag iets op zijn palmares schrijven.
Vorige week fietste hij voor mij op het Nijerf, keek wel zo’n 20 keer om tot hij afsloeg bij Zuid, hoezo wantrouwend.

Peter
Regels moet je handhaven, anders neemt de gemeente haar eigen besluiten niet serieus. Regels die je niet handhaaft, kun je beter schrappen. Bert vd Bergh stelt dat de parken niet meer voldoen voor toeristen. Dat kan zijn, maar dat is nog geen reden om permanent wonen de recreatieparken toe te staan. Als een parjk niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, dan moet je het verbeteren! Want als je op de huidige recreatieparken permanent wonen toestaat moet er op een andere plaats weer nieuwe recreatiewoningen gebouwd worden. Zo blijf je steeds opnieuw het mooie landschap bebouwen, dat is… Lees meer »
kloeke

@peter..regels van 20 jaar terug…tijden veranderen.

Lotje

Kloeke, gelijk heb je.
Tranen schieten in mijn ogen.

democratie

@peter, bomen die niet buigen; breken. Vasthouden aan iets wat 18 jaar geleden was, is niet meer. Tijden veranderen, inzichten ook. Een dwangsom is niet bedoeld als straf, maar hier wel als zodanig opgelegd. Als je hiermee mensen probeert te bewegen tot verhuizen is dat een illusie. Wellicht ten overvloeide, maar de huizenmarkt zit op slot en al helemaal voor recreatiewoningen. Waar begrip ophoud begint het oordelen, dus graag een beetje meer begrip!

Bert van den Bergh
Beste Peter, Regels zijn er en dan moet je handhaven? In beginsel juist, maar ….. Je zult je ALTIJD als wetshandhaver en (zeer zeker) als politicus (raadslid) moeten afvragen of de (beleids)regels relevant zijn en (nog) voldoen. Dan betekent dat je de verantwoordelijkheid neemt om je te VERDIEPEN in de materie!!! Peter, de huidige beleidsregels zijn NIET RELEVANT voor de huidige staat/situatie van de Groesbeekse “vakantieparken”. Renderende recreatieve vakantieparken van professionele partijen zien geen brood in opkopen van onze parken. De opzet en schaalgrootte voldoen NIET. Met de beste bedoelingen van alle belanghebbenden zijn in het verleden de vakantieparken opgezet.… Lees meer »
s. postema
Laten we alles een vanuit een andere hoek bekijken. De opzet van het park zoals dat is beloofd destijds. Wat is daarvan terecht gekomen? Het 5 sterren park? Waarom heeft gemeente Groesbeek er niet op toegezien dat die doelstellingen gerealiseerd werden? Als dit villapark werkelijk een toeristisch succes was geworden, was het ook aantrekkelijker geweest om de woningen aan toeristen te verhuren. Dat levert een hoger rendement dan langdurige verhuur. Nu er zelf leegstand is tijdens de vierdaagse zegt al genoeg. De schuld van dit falen kun je niet in de schoenen schuiven van de permanente bewoners, dit is niet… Lees meer »
Marcel Poelen
Juridisch zal deze discussie lopen zoals dat hoort. De betrokkenheid van Raadsleden vindt ik echter slecht. Het kan niet zo zijn dat bij een onderwerp met 300.000,- a 400.000, – Euro aan dwangsommen in Groesbeek er nog steeds GVP, PVDA en VOLG raadsleden zijn die de discussie over; zin, onzin en integriteit bij handhaving BEWUST vermijden door niet te komen kijken op locatie en te praten met ALLE belanghebbenden. Dat vindt ik een zwaktebod van Raadsleden & het functioneren van een Raadslid onwaardig. Hoe wil je inhoudelijk besluiten nemen als je als Raadslid inhoudelijk niet op de hoogte bent van… Lees meer »
kloeke

Gewoon een brief afgeven wat die belgers allemaal illigaal doet want dan gaat sjaak er gelijk mee aan de slag…zoals belgers een briefje afgeeft waar sjaakie meteen mee aan de slag is gegaan.

wpDiscuz