Subsidie voor winkelverhuizing naar centrum

Groesbeek maakt werk van het centrum. Het winkelgebied wordt stap voor stap één aantrekkelijk geheel; overal dezelfde bestrating, verlichting en kleurstelling. Veel groen en grote bomen maken van het winkelgebied een plezierige plaats om te zijn, om te winkelen en voor een drankje op de terrassen. Groesbeek heeft een centrum, waar inwoners, bezoekers en toeristen zich zowel overdag als ’s avonds prettig voelen en waar wat te beleven is.

Compacte en gevarieerde winkelcentra zijn aantrekkelijker voor bezoekers en beter voor de omzetten van de winkeliers. Vandaar dat Groesbeek niet alleen inzet op het verfraaien van haar centrum, maar juist ook in het verbeteren van de winkelstructuur. De gemeente wil ondernemers stimuleren om winkels die nu buiten het centrum (kernwinkelgebied) gelegen zijn, te verplaatsen naar een vrij(komend) pand binnen het centrum. De gemeente heeft hiervoor de subsidieverordening verhuizen winkels naar kernwinkelgebied Groesbeek vastgesteld. In totaal is een bedrag van € 50.000,00 beschikbaar.

Voorrang voor nieuw winkelaanbod

Bepalend voor het recht op subsidie is verhuizing van een winkel van buiten het centrum van Groesbeek, maar overigens wel gelegen in gemeente Groesbeek, naar een vrijkomend pand in het kernwinkelgebied van Groesbeek. Voor de goedgekeurde verhuiskosten kan een subsidie worden verstrekt en aanvullend een renteloze lening worden gesloten. Voorrang wordt verleend aan nieuw winkelaanbod dan wel winkels die een bijzondere bijdrage zijn voor het toeristisch recreatief winkelen. De gesubsidieerde activiteiten in het kader van verhuizen van winkels naar het kernwinkelgebied moeten voor 1 juli 2015 zijn uitgevoerd.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer Erik de Gans, [email protected] of 06-53357039.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Mooi aanbod.maar als ik dan zie in het centrum dat vervallen pand van eigenwijs die daar voor die tijd verbleef en 13 honderd 75 euro durft te vragen per maand.dan moet je toch een goede omzet hebben schandalig.

Lambert

En dan wordt de winkelbedtemming van het verlaten pand ingetrokken of is dit weer zo ‘ n onbezonnen overheidsactie van rondpompen van gemeenschapsgeld?

www.hanspeters.eu

Onzin, ik vind als je juist aandacht voor de kernen in de gemeente wil hebben, moet je ervoor zorgen dat ze leefbaar blijven. Eerder zou je subsidie aan moeten reiken, indien een ondernemer zich in een dorpskern zetelt.

de nachtboswachter
Ach ze weten het zelf niet meer wie wil er nog in het centrum zitten met smog en uitlaatgassen straks kunnen de mensen die er gaan wonen in de zomer maanden de ramen dicht houden en iedereen wil weer gaan verhuizen en dan al die eetgelegenheden op een rij en zorg eens dat het dorpsplein er wat beter komt uit te zien de eigenaresse van eigenwijs wil wel maar dan komt de gemeente weer met dit mag niet laat ze toch heen doen vooral groen en wat meer vlaggen zouden al veel goeds doen en wat speeltoestellen voor kinderen zodat… Lees meer »

Nou Hans, de vraag is of iemand met een begin subsidie wel stand kan houden, en zou dat niet voor iedere ondernemer gelden dan.
Meer kleine winkeltjes maken, die betaalbaar zijn voor een onderneming, zou de dorpskern meer opfleuren.
Dat gemeente huis staat nu daar, maar denk nu eens dat daar kleine winkeltjes waren.
Onze dorpskern is verbrokkelt, krijg je nooit meer goed.

de nachtboswachter

Ger helemaal mee eens.

reabeerbuisje

De eerste tekenen van besef dienen zich al aan, helaas veel te laat:
Gemeente heeft zichzelf volkomen overschat (en rijkgerekend) met hun ‘onafhankelijke’ analyse en berekening van het winkelaanbod in het toekomstige ‘nieuwe’ centrum.
Het was toentertijd in een gunstig economisch klimaat al veel te optimistisch. Echter hebben ze hun plannen nooit aangepast aan de huidige, minder goede, economische stand.
Dan komen ze nu met dit soort lokkertjes en lapmiddelen.

Wedden dat na een jaar de parkeergarage niet meer gratis is ?

www.hanspeters.eu

Ger voor alle duidelijkheid het gaat me niet om de dorpskern, centrum want dan had ik dat wel genoemd. Het gaat me om de dorpskern Horst, Berg en Dal, H.Landstichting, In Breedeweg hebben we al een winkelvoorziening. De wijken moeten in mijn visie leefbaar blijven. Je moet met zo’n subsidie winkelverhuizing, als voorbeeld de textiel super uit de Margrietstraat niet naar je centrum willen lokken. Het gaat mij om leefbaarheid in de wijk. En inderdaad heb je gelijk met het feit dat het dorp en dan met name het centrum kan verbrokkelen.

de nachtboswachter

Nou hans het centrum heeft genoeg maar een kruidenier winkel zou goede zaken kunnen doen het centrum heeft genoeg supermarkten zo’n winkel als JAN EN RIA VAN LOON toen hadden zo ook mooi passen aan de Margrietstraat vooral alleen al voor ouderen mensen die ik soms gepakt en met volle fietstassen zie lopen richting stekkenberg en nog verder.

www.hanspeters.eu

Precies Nachtboswachter daarover heb ik het. Dit stuk gaat over meer concentratie van winkels in het centrum. Huist zo’n winkel als Jan en Ria van Loon naar het centrum, als voorbeeld. Dan krijgen ze subsidie. Huist Jan en Ria als voorbeeld naar de Horst dan krijgen ze niks.

Marcel Poelen
De huidige coalitie heeft niet tijdig en adequaat gereageerd op de economische crisis. Daar zou de discussie in de Raad over moeten gaan! Het centrum van Groesbeek zal zich voor het einde van het jaar kenmerken door leegstand van winkels en niet afgebouwde & onverkoopbare appartementen bij het Rabo bank complex. Een half afgebouwd complex in ons centrum is straks ons straatbeeld dankzij het drammen van de Coalitie van; GVP, VOLG en PVDA. GVP wethouder Sjaak is een brokkenpiloot qua ruimtelijke ordening en voortschrijdend inzicht wat daar bij nodig is! Met het overnemen van de parkeergarage bij het Rabo complex,… Lees meer »
Rens

En wat doet de coalitie met de leegstand die er rondom het centrum vanzelf komt. Krijgen de eigenaren van leegkomende winkelpanden (financiele) steun?
Het centrumplan betekent OOK: KAPITAALVERNIETIGING van overige winkelruimtes zoals in de Ottenhofstraat, Kloosterstraat, Pannenstraat
Wat biedt de gemeente deze eigenaren?

wpDiscuz