Zorgen om verkoop appartementen Groesbeek-centrum

De verkoop van de appartementen in het centrum van Groesbeek verloopt minder goed dan gehoopt. Dit werd donderdagavond tijdens de Groesbeekse raadsvergadering duidelijk.

Plan_Bellevue_Groesbeek_DGB
Het centrum van Groesbeek ondergaat een metamorfose. Afbeelding: Brochure Plan Bellevue.

Wethouder Sjaak Thijssen zei dat de verkoop van de appartementen (plannen Marktzicht en Dorpzicht) “mondjesmaat” verloopt. “Ik kan de zorgen van de heer Peters niet wegnemen”, aldus Thijssen. Hij reageerde namelijk op vragen van Sociaal Groesbeek-fractievoorzitter Hans Peters over de verontrustende geluiden omtrent de verkoop.

Vorig jaar op 2 april hebben diverse partijen hun handtekening onder de overeenkomst voor de bouw gezet. Projectontwikkelaar Van Erk wachtte niet met bouwen tot, zoals afgesproken, 80% van de nieuwe huizen is verkocht, maar begon al met bouwen toen ruim 50% verkocht was.

“Dat vonden wij belangrijk, omdat we zorg hadden dat wanneer wij op die 80% zouden wachten, mensen ook zouden wachten vanwege de onzekerheid. Iemand moest die spiraal doorbreken. De raad heeft daar een verstandig besluit over genomen”, legde Thijssen uit.

Het bouwplan omvat 101 woningen waarvan 53 (Beekzicht) door Oosterpoort zijn afgenomen voor onder andere de sociale huur.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 32 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerda

Goh wat een verassing!! Dus niet. Dit had je toch kunnen verwachten. Wat groesbeek nodig heeft zijn goedkope starterswoningen huur of koop zodat de jeugd hier blijft wonen. Wat hebben we aan deze elite projecten.

Lambert

Precies Gerda er wonen om deze reden inmiddels meer Groesbeekse jongeren onder de dertig buiten Groesbeek als er in. En dan loopt onze hooggewaardeerde raad nog te klagen over de vergrijzing in het dorp.

www.hanspeters.eu
Ik ben het ook volledig met Gerda en Lambert eens. We hebben in woningtoewijzing echter een probleem, er is Europese regelgeving. Wij als Nederland willen in Europa het braafste jongetje van de klas zijn. Dan is de woningtoewijzing tegenwoordig een taak van de Stadsregio. Aldus deze club in beantwoording van mijn vragen, moeten we regionaal denken en of dat je nu antwoord van iemand uit een dorp, wil niet in de Waalsprong wonen. Ze zijn horende doof. Tel daar nog eens bij op dat om te bouwen voor leegstand in ons centrum, hebben we ook nog eens 382000 euro aan… Lees meer »
Govert

Iedereen met ook maar een beetje verstand van de ontwikkelingen op de woningmarkt had kunnen voorspellen dat er in Groesbeek geen behoefte is aan dure appartementen. Zelfs voor goedkope appartementen is nauwelijks animo. Alleen al op de Bezembinder, één van de jongste nieuwbouwwijken in Groesbeek, staat een tiental appartementen al lange tijd te koop. Feit is dat het Groesbeeks Centrumplan niet wordt ontwikkeld op basis van een gedegen analyse en actuele behoeftenraming, maar op basis van beloften en afspraken uit het verleden.

Gerda

ohhhhh dus we moeten regionaal denken. Dan kun je de participatie samenleving ook wel vergeten!!!. Hoe denkt de gemeente dat dan op te lossen. Nog nooit zoiets achterlijks gehoord. Feit blijft dat de jongeren uit Groesbeek hier graag zouden blijven wonen maar het nu onmogelijk wordt gemaakt doordat er geen betaalbare woningen zijn. Als ze eenmaal uit Groesbeek vertrokken zijn komen ze echt niet terug.

democratie
Misschien zou er wel een plan ontwikkeld kunnen worden om de doorstroom in Groesbeek te bevorderen waarbij de makelaars deel uit maken. Zorg dat je weet wie er graag naar zo’n appartement zou willen. Deze mensen zitten met een woning die verkocht moet worden, registreert ook deze groep. Er zijn genoeg mensen in het goedkopere sigment wat wil doorstromen. Help die groep met een goede regeling. Daardoor komen er ook weer starters die kunnen kopen. Zorg als voorwaarde dat de betreffende woningen in Groesbeek moeten staan en de doorstroom is een feit in Groesbeek. Zorg dat het concept een goede… Lees meer »
Manuele

Sluit me aan bij democratie; wil er ook heen maar heb een woning te verkopen !!

Lambert
Hans zelfs met de Europese regelgeving in de hand kun je nog steeds voor jongeren betaalbare woningen bouwen. De prijs is het probleem, als je voor een te hoge prijs aanbiedt heeft de jongere helemaal geen kans. Het gemiddelde inkomen is in de basis onder Groesbeekse jongeren al lager, daarbij opgeteld, dat de prijs mede door het gedrag via projectontwikkeling door de gemeente en zie daar: Oorzaak van het probleem! De oplossing zit dus in het wijzigen van de oorzaak!!! Aan het inkomen kunnen we weinig doen van wege economie en doorgeslagen marktwerking, aan de prijs van nieuwbouw dus weldoor… Lees meer »
ikke

en weer zegt het meer over onze gemeente dan over ons en luisteren ze weer niet naar eigen inwoners!wanneer houd dit hele ,,ik naai mijn eigen naadje” van gemeente Groesbeek eens op?!

de nachtboswachter

Het kijkt allemaal mooier dan het is het probleem is de euro laten we terug naar de gulden.

kloeke

Ben ik nou zo slim of is het b en w nou zo dom….ik denk het laatste.wat maken die lui een partij blunders zeg die ons klauwen met geld kost.die doen het nu net iedere keer andersom en keren het nooit.dit zag een blinde aankomen.afzetten die handel of in ieder geval op non actief.

Johnny

@Lambert, misschien als die steekpenningen eens achterwege worden gelaten dan zal dat de prijs ook zeer aanzienlijk drukken.
Maarja de hoge heren worden er alleen maar beter van en Jan met de korte achternaam / de jongeren staan wederom aan de zijlijn.

Gerda
@democratie, ik snap wat jij zegt maar waarom zou je een groep die wil doorstromen gaan helpen met een regeling en de jongeren die nog moeten starten niet. Zelfs de prijzen in het goedkope sigment zijn nog te hoog voor de jongeren om te kopen, laag beginnend inkomen studieschuld etc. Een hele groep van onze generatie is destijds gestart met een premie A of B woning ondanks de hoge rente destijds waren de huizen betaalbaar. Misschien dat het tijd wordt dat er zoiets terugkomt voordat er straks in Groesbeek alleen nog maar de probleem jongeren overblijven en de rest is… Lees meer »
gerard

Is het een idee om van álle (voorlopig) onverkoopbare appartementen aan toeristen te verhuren!
Misschien wil Fletcher, Golden Tulip of waarom niet Hilton deze ruimtes exploiteren. Als het maar NIET door Belgers en en zijn handlangers gebeurt.

peter

dat zijn de Groesbeek’se uitblinker

ulli

ik ben sinds 2 jaar op zoek nach een huis te huren, ik vind niets voor mijn financieele ramen. deze woning kan en wil ik niet huren, te duur!!!

Marcel Poelen
@ allen, ik heb op deze site bij het onderwerp ‘Subsidie voor winkelverhuizing naar centrum’ deze week al aangegeven dat onze GVP wethouder een brokkenpiloot is qua ruimtelijke ordening en in het geheel niet adequaat gereageerd heeft op de effecten van de crisis. Het was drammen van Sjaak en de coalitie van GVP, PVDA en VOLG knikte: ja Sjaak! Zelfs nog tijdens de begrotingsbehandeling voor het jaar 2014 repte de gehele coalitie roem over de centrum plannen. EN NU?? Bakken met geld heeft dat Rabo plan van Sjaak ons gekost, eerst dat Rabo-bouwplan bij het oude postkantoor, toen de steun… Lees meer »
van ver af

beste marcel ben grote deels eens met je alleen wat je over ah zegd klopt niet want we hebben toch ook super coop jan linders lidl jumbo en aldi niet tevergeten je kunt ah daar de schuld niet alleen voor geven.en over zzp.ers ondersteunen beste marcel 10jr terug waren wij de(gewoone werknemer)de domme het kon niet op werkbus .prive auto.er zijn heel veel jongens in de bouw ontslagen om dat ze onder de prijs gingen werken .

de nachtboswachter

Helemaal met Marcel eens we hebben op de bats toch ook een AH en in malden we zitten al vol met dit soort zaken in Groesbeek en de jeugd vertrekt naar elders omdat het woonaanbod hier te duur is op de horst bruuk stekkenberg zouden eigenlijk kruidennierswinkels moeten komen en banen creëren en net wat marcel aan geeft hans wat is jou mening klopt precies.

Ver af. Jij hebt helemaal gelijk over die zzp.ers Hadden ze toen hun centen maar bij elkaar moeten houden .toen kon het niet op nu gaan die gekken voor 20 euro per uur

wpDiscuz