Urenuitbreiding voor aanpak jeugdoverlast

De gemeente Groesbeek gaat meer tijd steken in de aanpak van jongerenoverlast. Dit is het resultaat van diverse gesprekken tussen de gemeente, de politie, IrisZorg en Stichting Welzijn Groesbeek (SWG).

Aanpak overlast

In Groesbeek is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de aanpak van jongerenoverlast. Gemeente, politie, jongeren- en opbouwwerk en hulpverlening werken nauw samen aan de leefbaarheid in de gemeente. In Groesbeek zijn veel groepen jongeren op straat te vinden, slechts twee tot drie groepen vertonen hinderlijk gedrag. Groepen jongeren zijn in beeld en daar waar overlast is wordt integraal afgestemd én opgetreden. Betrokken partijen komen echter uren te kort om problemen goed aan te kunnen pakken.

Straatcoach

Het CDA en de Groesbeekse Volkspartij (GVP) hebben tijdens de begrotingsdebatten in 2013 een motie ingediend voor een straatcoach. Deze motie is aangenomen. SWG, Iriszorg en politie lieten eerder al weten dat een straatcoach overbodig is. In de themabijeenkomst van februari wisselde de raad met diverse partijen van gedachten over de werkwijze van het jongerenwerk

Extra uren en jongerencoach

De onderdelen “ambulant jongerenwerk” (voorkomen overlastsituaties) en “opbouwwerk” (bemiddeling tussen jongeren en buurtbewoners) worden nu uitgebreid middels een urenuitbreiding van 5 uur per week. Een jongerencoach gaat voor 5 uur per week aan de slag met individuele begeleiding van jongeren in het bereiken van persoonlijke doelen. Deze drie onderdelen worden uitgevoerd door drie personen.

Kosten passen binnen budget

De kosten voor de extra inzet van SWG bedragen voor geheel 2014 € 42.780,-. Dit zijn de personeelskosten. De personeelskosten voor de onderdelen ambulant jongerenwerk, opbouwwerk en de jongerencoach zijn per onderdeel namelijk € 14.260,-. Dit is voor 185 (5 uur x 37 weken) personeelsuren. Het beschikbare budget bedraagt € 50.000,-.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 51 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Mike

Jammer van het geld, no one will stop us.

aiden

gef mien da geld mar , dan blief ik wel thuus

moeder

Gelukkig eindelijk aanpak! Eerste de welbekende plekken en zeker te herkennen aan de rotzooi die daar elke dag ligt..maar zeker ook de rotzooi wie er staat! Succes gemeente en stuur ze maar mooi naar huis om rotzooi te trappen of te pakken.

de nachtboswachter

Zorg eerst voor een goede opvang naar detentie van een jongeren waar ze tijdelijk begeleid kunnen worden in plaats dat ze de straat weer op geschopt worden door justitie.

willem 2

Zelf nooit jong geweest ?

moeder

Zeker jong geweest! Maar wel met regels en respect opgevoed. Hier overlast te erg voor woorden en niet alleen rotzooi maken maar het echte rotzooi ook uitdelen en gebruiken. Aanpakken op alle fronten. Je zult je kind maar thuiskrijgen zwaar aan de rotzooi omdat het overal te krijgen is voor nope ik kan je wel vertellen dat je daar als ouder niet vrolijk van word

Een heel moeilijke materie.
Vroeger hadden we ook jeugdhonken, daar hadden we vertier.
Toch waren er altijd wel jongeren op straat te vinden.
Maar het moet wel te realiseren zijn dat deze jongeren, de rotzooi die ze maken opruimen.

De strejbal

De oorzaak begint zoals gewoonlijk weer bij de gemeente.

In plaats dat ze geld uit trekken voor jongerenwerkers of handhavers moeten ze eerst eens geld uit trekken voor afvalbakken en dergelijke.

Zonder afvalbakken kun je je rotzooi ook niet kwijt.

Dit lijkt mij geen raketwetenschap of wel???

Ikke

Misschien ligt de verantwoording ook bij de ouders?

Die zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor het gedrag van hun kinderen. Dus gewoon ouders aanspreken op hun verantwoording en als dat niet werkt de kosten daar neerleggen

adrie

Die hangjeugd hoeven die niet te werken? Vraag ik mijn wel is af,als je ziet wat er hangt rond 15.00 uur bij de lidel
En de een een nog mooier auto dan de ander,snap ik het niet…of wil ik het niet snappen

Diana
Blijkbaar is diegene die alles om 15:00 uur bij de Lidl ziet, zelf ook niet aan het werk. Bullshit!! Er zijn volgens mij maar weinig mensen die begrijpen dat het werk niet voor het oprapen ligt, zelfs niet voor de jongeren. Heb er thuis eentje die de ene sollicitatie na de andere verstuurd maar steeds wordt afgewezen. En hulp van een instantie; vergeet het maar. Klantmanagers, werkcoaches en al die andere benamingen (als het beestje maar een naam heeft) helpen je nergens mee. Worden ze uitgenodigd voor die “Prettige gesprekken” van de Gemeente Groesbeek, belachelijk. Krijgen ze koffie met een… Lees meer »
Ikke

Ik zit zelf ook thuis, maar dat is geen vrijbrief om rotzooi te gaan trappen

Ikke

Ik zit zelf helaas ook thuis, maar dat is geen vrijbrief om rotzooi te gaan trappen

fluitkelje

Mike luie donder wat je er bent,zoek een baan,klaploper.

Diana

Niet iedere jongere trapt rotzooi, dat zijn bepaalde groepen.
Maar hier worden ze blijkbaar allemaal over een kam gescheerd.

fluitkelje

De hele dag bij de protestantse kerk rondhangen noem ik geen solliciteren,dat noem ik profiteren.

mike

Umm, je mag je echte naam hier ook wel neerzetten. Loser

mike

Hoe kan ik IP achterhalen?

mike

Grote mond onder andere naam, maar ik zal er achter komen wie je bent lafaard.

mike

Zielig zooitje hier altijd, als ik buiten sta niemand die stoer durft te komen. Maar hier onder andere namen de internet held uit te hangen, ik ben er nu een beetje klaar mee ONLINE HELDEN

wpDiscuz