Mini wijngaard bij gemeentehuis Groesbeek

Dinsdag, op de tweede dag van de tweede Vinest-conferentie in Groesbeek sinds het bestaan van deze samenwerking tussen zeven Europese wijnregio’s, plantten de vertegenwoordigers ervan op de hoek bij het gemeentehuis 7 wijnstokken.

De zeven wijnstokken zijn verschillende rode en witte variëteiten en zullen pas na drie jaar enige echte opbrengst hebben qua druiven. Maar ze staan nu al symbool voor een andere opbrengst: de samenwerking tussen de wijnregio’s, waarvan Groesbeek er dus één is. De samenwerking richt zich op de ontwikkeling van gezamenlijke marketing- en promotiemiddelen.

De mini-wijngaard is op de hoek naast de spoorlijn aan de noordkant aangelegd, omdat zo het wijnthema goed combineert met de mooie groene omgeving aan die kant van het gemeentehuis. Ook ligt daar de luisterkei, die een deel van de historie van Groesbeek vertelt. Toeristen die onder andere via de draisine het dorp bereiken kunnen er zo ook op geattendeerd worden.

Het ligt in de bedoeling meer van dit soort mini-wijngaardjes op diverse locaties aan te leggen als symbolen van Groesbeek als Europees wijndorp.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Diana

Nou….volgens mij is Groesbeek meer een bierdorp.
Maar ja, fusten zijn zo moeilijk te planten 🙂

willem 2

Kratjes is toch ook leuk. Vraag Jan van Gestel maar

democratie

Struik-reclame voor t wijndorp dus 😉

henk

olie dom, ze willen de jeugd aanpakken met hun drugs en alcohol gebruik, en 100 meter verder op gaan ze nu hun wijntje`s uitstallen. snap jij het dan snap ik het.

klaas

alleen hoe lang blijft het voor dit ook weer vernield wordt,
een weekend ?

toppie

Dat noemen ze en gemeente voor ieder inwoner van Groesbeek
Nog snel ff wat er door duwen want de verkiezingen kommen er aan

Realist

@henk, idd het is zo hypocriet als het maar zijn kan.

de nachtboswachter

Vraag mijn af van wie dit idee komt en of er überhaupt druiven aankomen.zet er wel 24 uur een bewakingsdienst bij zodat ze ook de kans krijgen om rijp te worden.groesbeek dorp der malloten ideeën.

karin

eens met henk. hartstikke mooi dat “onze” wijnen het zo goed doen, maar groesbeek is geen wijndorp. een wijn-verbouw-dorp? ja! maar geen wijndorp, dan moet je meer richting malden ofzo…

de nachtboswachter

Was een mooien plek geweest voor ouderen mensen om er te kunnen gaan zitten en een duidelijk informatie bord met de wijngaarden liggen een paar kilometer verder op.maar dit is een proeftuingaard.

veteraan

kunnen wij niet beter met ons allen de eigen Groesbeekse bosbessen promoten, dat lukte onze ouders prima.
Lekkere Groesbeekse bosbessenpannekoeken, rieven-koek, simelewies-soep (dwars uut den hof) met varkensribjes en al die andere lekkernijen, dat is pas echt Groesbeeks! Ik ben daar dankzij mijn ouders nog steeds trots op!

Ik dacht dat druiven in de zon rijpte, maar dan moet je ze niet op de noordkant zetten.
Maar ja Teun van Grinsven is er niet meer bij, missen ze hem nu al.

willem 2

Leuke honden uitlaatplaats
De boompjes staan er al ./

wpDiscuz